27-09-2012, 23:21
|
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-05-2008
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi formullaone
1.yaşında olmasına rağmen tek lider olarak büyüdükleri için, 2 - 2.5 metre yüksekliğe ulaşan fidanlar bulunmakta.
Sanırım buradaki ilk videoyu izlemediniz, Sizin durumunuza benzer bir video,
Bu yükseklik normal şartlarda 2. yaş boyudur ve 3.baharına girerken 1.80 cm gibi tepe vurması yapılıp yan dal oluşturulur diye biliyorum..Uzun lafın kısası  bu fazla gelişmiş fidanlara 1. yaş olmalarına rağmen 2. yaş muamelesi yapıp,bahara girerken tepe vurması yapmalımıyım
Tabi ki tepe vurmasını yapmalısınız, ve 1.80 lerden değil, 1.20 en fazla 1.50 lerden vurmalısınız ki ilk ana yan dallarını uygun mesafelerden ( 80-100 cm gibi) oluştursun.
Videoyu söylememin ilk nedeni 1.80 tepe vurmasından bahsetmeniz, bu fidanda çok güzel gelişim gösteren bir fidandı daha aşşağılardan kesilmeye kıyılamadı (1.70 cm kesildi) ve o kıyılamamanın hatasından fidan ilk ana yan dallarını geliştiremedi. Ya da yüksekte geliştirdi. Bir ikinci yıl, bu yüksekte geliştirmiş olduğu dalları zayıflatarak (budayarak) gelişmeyen ilk ana yan dalları bu yıl geliştirmiş olduk.
Video rüzgar sesinden iyi anlaşılamıyor ama videoda anlattığımı anlamaya çalışmalısınız (Benimde anlatım bozukluğum var ama o kadar becerebildim)
 eğer budamazsam tek dal olarak 4 metreyi bulup kırılırlar diye korkuyorum 
|
Kırılmasına kırılmazlar da yüksek bir taç yapısı oluştururlar, İkincisi, gövde ve kök iyi gelişmediği için rüzgarlar ağacı yan yatırabilir.
Bu fidanları iyi resimleyebilirseniz nerelerden kesim yapacağınızı göstermeye çalışırım.
|
|
|