View Single Post
Eski 29-09-2012, 00:12   #2632
Lilium
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ladikli Mesajı Göster
Teşekkür ederim sayın Lilium..

Kusura bakmayın size de çok oluyoruz ama bişey daha sormak istiyorum.

Arkadaşlar sakın ola böyle düşünmeyin, bilgim dahilindeyse bildiğim (ya da bildiğimi zanettiğim) doğruları sizlerle paylaşmak bana ne kaybettirecek ki, yararlı faydalı olabilirsek hep beraber kazanacağız ülkem kazanacak.


Kasımda dönüme 9-10 ton gübreyi paylaştırıp sürdükten sonra Ağustosa kadar sürülmüş şekilde bekletsem sakıncası olmaz değil mi?

hiçbir sakıcası olmaz, aksine çok faydası olur.

Bir de fidan çukurlarına konulan 15*15*15 gübreyi çukuru ilk açınca 2m lik tabana mı koymam lazım yoksa fidan dikiminden önce 3/2 si daha önceden üst toprakla kapatılan çukurların üzerine mi koymalıyım?
15x15 ten ziyade 18x46 koy ve 3/2 si daha önce kapatılan toprağın üzerine bir metre kare alana (Yarımşar kilo) Fidanları ekerken koyabilirsen çok daha iyi olur, Yani toprağın 3/2 sinin üzerine gübreyi serpiyorsun tekrar 3/1 toprak ya da hayvan gübreli toprak koyuyorsun ve fidanı ekiyorsun.

15x15 şi daha sonra baharda üstten de verebilirsin.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön