![]() |
|
![]() |
#4111 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2009
|
Sayın doğa64 sulama sistemini yer altından daha fidan ekimini yapmadan çek.İlerde çok faydasını görürsün. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4112 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-06-2013
|
Alıntı:
Damlama sistemimi önümüzdeki yıl şubat mart aylarında döşeteceğim. Ana borular yer altından damlama boruları fidanın 2 tarafında olacak şekilde yüzeyden geçecek. Sistemi kuracak arkadaş fidan yerleşimine göre ayarlayacak. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4113 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2012
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4114 |
Ağaç Dostu
|
Aldığım fidanları yeni yerlerine dikmek için bu bakım harcını hazırladım ve 20 gün içinde uygulayacağım ilk dikimde yapamamıştım içimde kaldı. Bu dediklerim zor gelebilir ama fidanı diktikten sonra 2 metre aşağıya ulaşmanız imkansız. EM-A (etkin mikroorganizmalar) sayfasını şöyle bir okumanızı tavsiye ediyorum.Daha vaktiniz var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4115 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2009
|
Merhaba ceviz dostları hepimiz çorum oğuzlar 77 cevizini duymuşunuzdur.Bende bir satıcıda dün gördüm.Cevizler elle kırılabiliyor, lezzetli, yağlı ve içi beyyazdı.Ancak bana çok küçük geldi.Verimli olduğunu duymuştum.Ama pazarlamada sıkıntı olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4116 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-02-2013
|
Sayın Cevizdostları. Batıkaradeniz de 450 rakımda Kasım 2012 de diktiğim Chandler türü cevizlerim bahar ve yaz boyunca yeterli şekilde büyüdüler.Ağustos sonu sulamayı durdurdum, aynı dönemde vejetasyon da durnuştu. Hemen akabinde yağan yağmurlar sonucu fidanlar tekrar uyanıp sürmeye başladılar.Gövde yanlarından çıkan taze filizleri yolmama rağmen uç sürgünleri için bir çözüm üretemedim. Veyetasyonu durdurmanın bir yolu var mı? Sürgünleri sonbahar soğuklarına kadar odunlaştırmak için uygulanan bir yöntem var mı? Bütün cevizdostlarına başarı ve mutluluk dileklerimle.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4117 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alıntı:
Saygılar. |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4118 |
Yeni Üye
|
Teşekkürler sayın Aviator34 Sayın ncp1963 ün paylaşımını atlamış veya unutmuşum kusuruma bakmayın lütfen.İçerik olarak potasyum ağırlıklı DAP güresini Kasım da düşünüyordum. Sıvı gubrelerin etki hızının yapraktan verilirse daha verimli olacağı kanısındayım ne dersiniz? Bu uygulamanın sürgün hızını yavaşlatma etkisi de olur mu? acaba Selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4119 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sizce Vejatasyon döneminde ki bir ağaçta yan sürgünlerin alınması, tepe sürgününü büyümeye teşvik edebilir mi? ( Yan dal sürgünlerinin alınması ağaçta ki mevcut enerjinin sadece uç sürgüne gitmesini teşvik eder düşüncesindeyim) Saygılarımla. Düzenleyen gökhan07 : 25-09-2013 saat 23:54 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4120 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-04-2013
|
yerli çeşit dikiniz bence tokat 1 **** şebin bilecik veya sütyemez |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4121 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-04-2013
|
önümüzdeki yıl aralık ayında dikiniz bence |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4122 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-06-2008
|
Sayın Cemal61 doğa64 rumuzlu arkadaşa yapmış olduğunuz tavsiyede kasttetiğiniz 2014 aralık ayı ise sebebini açıklamanız mümkünmüdür acaba. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4123 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-08-2012
|
Sayın cemal önümüzdeki yıl aralık ayı dediğiniz 2014 aralık ayımıdır yoksa 2013 aralık ayımıdır kafa karışıklığı oluyor eğer dediğiniz gibi 2014 aralık ayı ise neden fidan dikmek için 1 yıldan fazla beklesin lütfen açıklayın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4124 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-08-2012
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4125 |
Ağaç Dostu
|
Doğru düşünüyorsunuz.Bu yıl bende fidanlarımı tek lider sürgün olarak bırakıp büyüttüm 4 buçuk metre ye kadar büyüyenler oldu.Boyunlu gözleri koparmasaydım tek lider bu kadar uzamayacaktı.sonuçta tespitiniz doğru diyebilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4126 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-11-2012
|
Doğa 64 arkadaş boş bahçeye gitmeden duramıyor.Sen adama 14 ay bekle diyorsun.Nasıl dursun.Tarla güneşten kopalı duruyor.Neden beklesin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4127 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2009
|
Bu bahsettiğiniz 4.5 metre olan fidanların tepesini kaç cm'den vurucaksınız ve kaçar tane yan dal bırakıcaksınız ? Bu boya ulaşanları 3 metre gibi vurup,mesafeli olarak 6-7 tane yan dal bırakmak gerekiyormuş diye duyuyorum. Bu yüzden sordum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4128 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu yıl yapmış olduğum 28 adet çeşit değiştirme aşısının 27 tanesi maalesef keçilerin gazabına uğradı. Uç sürgünleri yenen aşılar yandan patlattı ve tepe sürgünü sağlam olan aşılarında yan sürgünleri yenmiş idi. (Aşıları 50-60 cm den yapmıştım ve bahçe etrafı açıktı) Bu aşıların hepsinde aktif büyüme hala devam ediyor. Sanırım ağaçlarda az sürgün kaldığı için ağaçların kalan son güçleri bu sürgünleri patlatmaya yetti ve gelişim tekrar teşvik edildi. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4129 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Araştırmakta fayda var. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4130 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4131 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-02-2012
|
Sn.Aviator34 ,bu tepe vurma işleminin en ideali 1.50-1.70 galiba ; ben de kasım 2012 de diktiğim fidanların boyu 1.70' i geçenleri aynı ölçüde tepe vurmayı düşünüyorum. Size bir de sorum olacak , sizin fotoğraflarınızda damlama sistemini benim gibi fidanın etrafına daire şeklinde delikli boru döşemişsiniz ,tek farkımız benim daireler toprakla temas halinde sizinkiler askıda sorum şu sizin sisteminizle daha mı çok su damlatır, **** başka ne faydası vardır? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4132 |
Yeni Üye
|
Yıl içinde 3metre ve daha uzun büyüyen fidanların ertesi yılki budama döneminde Amerika ve Şili gibi ülkelerde 3.3,5 metrelerden uç vurup iki yıllık kat oluşumunu bir yıla indirip, fidanı bir yıl erken verime yatırdıkları bildiriliyor.Mantık olarakta doğru gibi geliyor. Yıl boyunca fidanın büyümek için harcadığı enerjinin yarısı, bir budamayla heba edimemiş oluyor. Fidan boyunun uzun olması ,aynı oranda yan dal sayısınında fazla olmasını(hernekadar dal arası mesafeler fazla olsa da) gerektiriyor. Böylece iki yılda bırakacağımız yandal miktarını da aynı yıl bırakma şansımız olur diye düşünüyorum. Sayın Ömür-usak ın gözlemleri bende de oluştu.Yaşlı anaçlara yaptığım aşılar çok hızlı uzadı,haziran ayında uçlarını kestim,sanki ikinci yılındaymışcasına hem lider oluştu hemdey yandallar oluştu saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4133 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Benim endişem aşılar hala yeni sürgünler üretmekte ve uyumaya biraz zor geçe çek gibiler. Demek ki anaçlarınız sağlıklı ve güçlü,kalemi iyi beslemişler. Sayın ömür-uşak aşıcınız aşıları yerden ne kadar yüksekten yaptı? Bilgilendirirseniz sevinirim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4134 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2009
|
Alıntı:
3-4 metreye ulaşmış bir fidanın yarısını kesip atmaktansa,mesafeli olarak 6-7 yan dal bırakmak uygun gibi görünüyor.Keşke geçen yıl deneseydim bir kaç fidanda ![]() Bu konuda yorumları ve tecrübesi olanların paylaşımlarını bekliyoruz. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4135 |
Ağaç Dostu
|
Sayın cemal61 ben direklerin dikimini bile bekleyemezken önümüzdeki yıl diyorsunuz. Bunu ne amaçla söylediniz açıklayabilirmisiniz... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4136 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İbrahim BALKAL'ın budama şeklini ben de seyrettim. Tavsiyesi ve uygulaması 2.20 den tepe vurma yapmasıydı. Bu uygulamayı '' ağacı yüksekten taçlandırıp ağaç aralarını işlemede kolaylık olarak'' söyledi yanlış hatırlamıyorsam. Bu bana da çok mantıklı geldi. Nasip olursa ben de o şekilde yapmayı düşünüyorum.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4137 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4138 |
Ağaç Dostu
|
Altay ceviz başlığına artık yazı yazmak istemiyorum.Fikir beyan ediliyor.Tecrübe paylaşılıyor.Ama amaç farklı Tv. lerdeki gibi kavga çıkartıp reyting yapıp sayfayı üst sıralarda tutup reklam yapıp fidan satmak.Fidan dikecek bahçe oluşturacak arkadaşlarda ceviz formunun tamamını okurlarsa geçekleri görür karar verirler.Okumadan reklama bakarlarsa oda onların suçu kendi düşen ağlamaz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4139 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çok doğru söylüyorsun. Ben o fidanlığa gidip görenlerden biriyim bunu o konu başlığı altında yazmıştım. Gördüklerimi duyduklarımı da yazdım fakat sadece o bahçeye kendilerinin gittiklerini düşünen insanlar bunlar. (ya da onlarla anlaşmış fidan satıcıları) ney se ne bende oraya yorum yazmıyorum artık. Herkesin aklı var fikri var. Bu arada ben de Uşaklıyım. Uşağa geldiğimde yanına uğrayıp bi çayını içmek isterim. Saygılar... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4140 |
Ağaç Dostu
|
ne olduğu belli olmayan boş işler ile uğraşmak isteyen bırakın uğraşsın. Ağır olacak ama odun kafa kafa kaynıyor etrafımız... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|