View Single Post
Eski 25-09-2013, 11:44   #4113
aviator34
Ağaç Dostu

aviator34's Avatar

Giriş Tarihi: 18-04-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi formullaone Mesajı Göster
Bahçeniz hayırlı olsun.

Fidan çukurlarını açtırıp,ekim ayı boyunca güneş görmesini sağlayın.( aslında 3 ay kadar güneş görse daha iyi olurdu )

Kasım başında,üst toprak alta,alt toprak üste gelecek şekilde,doldurtun.

Burada bir katkıda ben yapmak istiyorum.Malum vatan topraklarımız organik maddece analiz sonuçlarında da çıktığı gibi yetersiz ya da az gözükmektedir.Bu yüzden hazır kepçeye bulaşmışınız toprağı alt üst yaparken organik madde harcınızı belirli oranlarda (leonardit,kompost,iyi yanmış hayvan gübresi,torf,perlit) bir buçuk 2 metre toprağın tabanına koyarsanız ve bunların üzerilerine de em-a (etkin mikroorganizma) spreylerseniz fidanlarınızın kökleri aşağıya inene kadar oradaki faydalı bakteri populasyonunu çoğaltmış ve toprağınızı çok daha canlı hale getirmiş olursunuz.
Dikimden sonrada alırsınız çayınızı kahvenizi geçersiniz bahçenizin karşısına peşin satan bakkallar gibi.Deymeyin keyfinize

Kepçe doldururken aynı anda,çukuru kapatınca,tam ortasına bir herek dikip işaret koyun.( Fidanları dikerken,çukuru ortalamak imkansız oluyor bazen) Böylece,çukur dışına çıkmadan dikmiş olursunuz.( Sıralar 20-30 cm yamuk olur ama çukuru ortalamak daha önemli )

Kasım ayında dolu çukurlar biraz çöker.( yağmur yağarsa daha iyi çöker)

Aralıkta mutlaka dikin,can suyu verin.En güzel dikim ayı Aralık.Ben 2011 Aralıkta açık köklü diktim ve gelişimlerinden çok memnunum.
...

aviator34 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön