Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ism
Sayın Cevizdostları.
Batıkaradeniz de 450 rakımda Kasım 2012 de diktiğim Chandler türü cevizlerim bahar ve yaz boyunca yeterli şekilde büyüdüler.Ağustos sonu sulamayı durdurdum, aynı dönemde vejetasyon da durnuştu. Hemen akabinde yağan yağmurlar sonucu fidanlar tekrar uyanıp sürmeye başladılar.Gövde yanlarından çıkan taze filizleri yolmama rağmen uç sürgünleri için bir çözüm üretemedim.
Veyetasyonu durdurmanın bir yolu var mı?
Sürgünleri sonbahar soğuklarına kadar odunlaştırmak için uygulanan bir yöntem var mı?
Bütün cevizdostlarına başarı ve mutluluk dileklerimle....
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ncp1963
Azotlu gübrelemeyi kesip, potasyum, fosforlu izelementli gübreleme yapın artık dalları pişkinleşmeye teşvik edin
|
Sorulan bir soru olduğu için biraz geriye giderek buldum. Sayın ncp1963'ün dediği gibi potasyum uç sürgünlerin olgunlaşmasını sağlar bu sayede sonbahar erken donlarından zarar görmemesine yardımcı olabilirsiniz.Sıvı gübreler ile Topraktan da yapraktan da uygulayabilirsiniz ancak sulamayı kesmişseniz ki öyledir yapraktan verebilirsiniz ben ilk uygulamayı geçen hafta yaptım biraz geç kaldığımı düşünüyorum 2 hafta sonra tekrar uygulayacağım.
Saygılar.