Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gökhan07
Sayın ömür-uşak
Benim endişem aşılar hala yeni sürgünler üretmekte ve uyumaya biraz zor geçe çek gibiler. Demek ki anaçlarınız sağlıklı ve güçlü,kalemi iyi beslemişler.
Sayın ömür-uşak aşıcınız aşıları yerden ne kadar yüksekten yaptı? Bilgilendirirseniz sevinirim.
|
Evet kardeşim uyumaya çok geç geçecekler.Kış soğukları zarar verecek.Hala büyüdükleri gibi aralık ayına kadar büyüyecekler.Soğuk zararı olanları,çok yan dal yapanları çok uzayanları martta şekillendireceğiz.Aşıları yerden ortalama 150 cm civarında yaptık.Ağaçlar büyük olduğu gövdeye değilde dallara aşı yaptık.Gövde çapı 20 cm ve yukarısında.Dallara aşı yapıldı ağaç başına 2-4 dala aşı yapıldı.Aşı ustam çok becerikli idi.Ustanın marifeti benimde araştırmalarım ile 85 ağaçtan 80 tanesi tuttu 5 ağaçta ağlaması durmadığı için tutmadı.Yarma aşı yaptık.Banada öğretti.Kendime 1 ağaç komşulara 5 ağaç aşıladım tamamı tuttu.Bu senede kendim yavuz cinslerine çeşit değiştireceğim.Mart ayında ceviz sayfasında aşıyı nasıl yapıp tutturdğumuzun püf noktalarını anlatacağım.