agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni5569Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 31-07-2012, 15:39   #9
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aviator34 Mesajı Göster
selamlar lilium hocam ;

Önce şu üstteki cümleye cevap verme gereği gördüm, (Zaman zaman böyle hitap ediliyorda) bilen vardır bilmeyen vardır, ben bu konuda ne eğitim almış ne tahsil görmüş nede oxford'an diploma almış biri değilim. o nedenle böyle hoca cümlelerini de pek hak etmiyorum, o düzeyde de değilim zaten. Esnafım, çiftçi çocuğuyum, küçük bir ceviz bahçem var ve bilgi ve tecrübelerimi nacizane sizlerle paylaşıyorum.
Yalova cevizi hangi cinsle dozlaşıyor diye soran diploma almış ziraat mühendislerimiz var, bunlara hoca diye hitap edebilirsiniz, nede olsa diplomalılar.

1- Bu aralar fidanların kök gelişimi için humik asitden çok bahsediliyor.ancak ben bu gübreyi damlama sulama depoma karıştırarak kullanabilirmiyim ? demek istediğim bazı kitaplarda sıvı gübre vermeye fidanlar 2. yılını doldurduktan sonra başlanabilir diyor.
Hümik asit bitkinin alamadığı besinlerin alınmasını kolaylaştırır,

Ayrıca daha önce bu topraklara ne değerde zirai gübreler verilmiş, çok mu verilmiş az mı verilmiş gibi bilgileri biz bilmiyoruz. O nedenle verebilirsiniz bir sakıncası yok.

2- Şu anda 25 adet fidanın güneşten kurumuş yanmış Ya da tutmamış olduğunu gördük. Bunların 5 tanesine tepe vurma yaptık ve sanırım kurtardık.
Bu kesimleri biraz hatalı yapmışsınız, şöyle olmalıydı.

Name:  547866_10150965524803663_838055982_n.jpg
Views: 1884
Size:  57.5 KB

3- Güneş yanıklığı için bu dönemde 4-5 yaşındaki agaçlar Ya da yaşını doldurmamış fidanlar için kaolin kullanılabilirmi ?
Kullanılabilinir, güneş yanığına karşı tüm bitkilerinizde kullanabilirsiniz, Hatta zeytin sineğinde güzel başarılar elde etmiştir.
yoksa geç mi kalınmıştır ?
Bölgenizde aşırı sıcaklar devam ediyorsa geç değildir.

birde bu kaolin sadece meyveyemi yoksa yapraklarada kullanılabilirmi ?
Kaolin kilinin cevizde en büyük yararı meyvadaki güneş yanığına karşıdır, genel olarakta faydası vardır.
Örneğin: aldığım duyumlara göre bu yıl ayçiçeğinde denemeler yapılmıştır, ayçiçeği susuz tarım olduğu için su sitresinin çok azalttığı söylenmekte.

Birde şu fidan,

Name:  293087_10150965527843663_563424063_n.jpg
Views: 1516
Size:  67.2 KB

Bana su kesmesi gibi geldi, fidan sürgün vermiş ve gövdenin üst kısmı yapraklar kurumuş.
Bunun gibilerini işaretlediğim yerden kesiniz ki, patlayan patlasın yoksa kökten kururlar.
Ne aralıkta su veriyorsun? sulamadan sonra çapalama yapıyormusun? bilhassa küçük fidanlarınızı suladıktan sonra çapalayınız arkadaşlar kök sisteminin biraz hava almasına oksijen almasına da ihtiyacı vardır.
...

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:17.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025