View Single Post
Eski 31-07-2012, 09:14   #2387
Çamtepe
Ağaç Dostu

Çamtepe's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2010
Sn. Lilium yine çok güzel yazmışsınız..

Mütevazi bir iki notumu ekliyorum..

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster
Ben bu 8x4 planı daha fazla fidan satmaktan başka bir şey olmadığını düşünüyorum.
İnsan düşününce, cevizden en hızlı verim alıp para kazanma yönteminin fidan satmak olduğunu kavrıyor Düşünsenize, bakımı çok az, ilacı belki hiç yok. Tohumu Ekim-Kasım ayında ekip, Mart'ta aşılayıp Mayıs'ta 15 TL'ye satıyorlar. Internette her taraf ceviz ceviz diye inliyor, her gün foruma birileri "bahçe kuracağım, yardım edin" diye mesaj yazıyor.

Elbette namusuyla yapanı vardır. Para kazanmak, ticaret günah da değil. Ama para kazanacağım diye insanların 3 kuruş birikmişine göz dikenleri affedemiyorum.

Alıntı:
Kanatlı hayvan da kullan diyeceğim fakat ne derece çürümüşlüğü vardır bilemezsin ilk etapta kullanmassan risk almamış olursun.
Örn. Keskinoğlu'nun Organica adıyla sattığı fenni koşullarda fermente edilmiş gübresi var. Ama reklam yapmış gibi olmayayım, zira pazarlamaları bence çok kötü. Mail vs. cevap vermiyorlar. İzmir'e giderken bir gün kapılarına dayandım bir 20 lt deneme amaçlı sıvı organik gübreden alabilmek için, kapılarından bile alamadım. (Hikayesi ayrı). Sonuçta Keskinoğlu tek üretici değil. Ancak benzer ürünler uygun fiyatlara bulunabilir.

Alıntı:
Her şey bakımla ilgili olduğunu hiç unutmayın.
Bir de toprak ve iklimle ilgili diye ekleyeyim

Çamtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön