View Single Post
Eski 30-07-2012, 11:13   #2379
aviator34
Ağaç Dostu

aviator34's Avatar

Giriş Tarihi: 18-04-2012
herkese selamlar özellikle lilium hocam ve çamtepe ye.bu hafta kontrol için edirne uznköprüye bahçeye gittim.kendi bahçemden hariç bir kaç kapama bahçesi olan insanlarla tanıştım onların yerli (şebin-bilecik) bahçelerini gezdik.4 dönüm 40 dönüm ve başka bi abimizin olan 600 dönüm ceviz bahçesini gördüm.bahçeler benim bahçem dahil cayır cayır yanıyor teaçlarmometre 39 derece.hepsinin ağaçları 4-5 yaşında 2b kapsamında 99 yıllığına kiralanmış araziler.fakat ne yazık ki türk toplumu olarak bilinç sıfır olduğu için bu eken abiler ceviz budama istemez ek kendi kendine büyür mantığıyla hareket ettikleri için bahçeler bakımsızlıktan yıkılıyor almaya kalksan hemen satacak ve özellikle şuna dikkat ettim insanlarımızda bilgi yok o ne yaparsa o da onu yapıyor.meyvelerin üzerleri güneş yanıklığından sararmış.herkes bu işe girdiğine bin pişman.ümitlerini yitirmişler bana soruyorlar ulan kelin ilacı olsa kendi başına sürer.yinede kaolin felan tavsiye ettim ama bende yanlış birşey söylemek istemiyorum o yüzden lilium hocam ve tüm saygıdeğer arkadaşlara bi kaç sorum olacak.hem kendi bahçem ile ilgili hemde diğer bahçeler ile ilgili. fotoğrafta çektimbugün hepsini düzenleyip sunacağım saygılar.

aviator34 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön