![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2009
|
Bademlerin ardından birazda ilk sonbaharına girmek üzere olan cevizlerden görüntüler ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
bir chandler karığı ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
bazı fidanlar hızlı büyürken,bazıları çok daha yavaş gelişiyor.. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Minik kalmış ve halen büyümeye çalışan bir chandler ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2012
|
Damlama sulama hortumu görünce yazmadan geçmeyeceğim. Ömünüzdeki yıl şu basınçlı damlatıcıları kullanmak için can atıyorum. Valla bütün yaz amele gibi uğraştık durduk,aşağıdaki fidana çok su gitti yukarıdakine az su gitti,orası eğimli burası düz,bi taraf gelişir bi taraf cılız kalır gına geldi bee.Millet bahçesini sulayacak diye dağlara taşlara sondaj yapar su bulamaz.Bizim yanımız gölet depo su dolu ağzına kadar yinede bir ton matematik,fizik hesabı yaptırdı fotoğraftaki daire şeklindeki hortumlar hiç kullanışlı değil ve gerçekten zaman kaybı. http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphoto...72209364_n.jpg kendi adıma konuşayım hata **** acemilik kötü ama geri beslemesi çok faydalı oluyor. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-02-2012
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-08-2012
|
Sn.Formullaone kaç metre arayla diktiniz ? Bahçeniz çok güzel Allah bol bereketli kazançlar versin. ![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
teşekkürler burak bey,Bahçe 8 metreye 4 metre olarak dikildi. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-08-2012
|
teşekkürler ilerde sıkıntı olabilirmi 4 metre ara bana sanki biraz sık gibi geliyor bu işin hakkı 8x5 veya 8x6 diye düşünüyorum ? |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-03-2012
|
sayın formulla ALLAH bol kazanclar versin fidanlarınızı tarih olarak ne zaman diktiniz ? |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-03-2012
|
sayın lilium gecen yıl aralık ayında diktigim fidan dün itibariyle yapraklarının tamamının sarı rengi almış oldugunu gördüm .malum artık sonbara giriyoruz .sonbahar belirtileri olmuş olabilirmi ? bu yıl yaklasım 70-80 santim sürgün verdi.kurumayla alakalı deildir inşallah ... |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Kargalar sayesinde çevremde su senenin 4-5 tane fidanı, 2 sene öncesinin de 2 tane ağaçcık diyeyim cevizlerim var. Ceviz Yetiştiriciliğine bir bakayım dedim; fakaat 87 sayfa. Sayın Lilium gördüğüm kadarı ile uzmansınız. Fikir edinebilmem için hangi sayfadan başlamamı önerirsiniz?.. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Estafurullah sayın YeniGine, uzman olduğumuz falan yok, Hasbelkader bildiklerimizi paylaşmaya bilmediklerimizde öğrenmeye çalışıyoruz. Bence 87 sayfası da okunmaya değer, her bir yazan arkadaşın değerli bilgileri var, özellikle sebahattin arkadaşımızın yazılarını okumayı ihmal etmemenizi öneririm. (Çoktandır yazmıyor gören bilen varsa bir haber uçursun kendisini özledik) Sadece bu başlığı değil bu başlıklara da bir göz atman iyi olur. http://www.agaclar.net/forum/ceviz/26754.htm http://www.agaclar.net/forum/ceviz/8634.htm http://www.agaclar.net/forum/ceviz/14366.htm |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2012
|
Alıntı:
Bu yüzden 87 sayfayı (diğer başlıklar hariç onlarıda içine katarak) kim ne zaman ne yazmış tek tek mailime atarak kitapçık oluşturmaya çalışıyorum.2 haftada ancak 25 sayfa bitirebildim.bittiğinde inşallah forumda paylaşacağım. Hesaplamalarıma göre 2-3 ayı bulur sanırım |
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-08-2012
|
Alıntı:
sn.aviator kitapçık çalışmanız ne durumda ![]() |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Teşekkürler Sayın Lilium. Tabi ki önerdiğiniz başlıkları gördüm vee özellikle Ceviz Budaması (Video) sizi izledim. Ben biraz da sanırım armut piş ağzıma düş deyip hazıra konmak istedim. 2 tane ceviz ağaççık, 4-5 tane de fidan var site bahçesinde (Kargalar sayesinde) yine sitede gördüm ki sulamaları bile özen istiyor. E bilgi olmayınca da kolayına kaçmak istedim. Peki, ilginize teşekkürler; takip etmek de fayda var diyorum. Teşekkürleer. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-09-2012
|
merhabalar,yeni geldim aranıza ama işim acil kafam karışık konuya yabancı olunca dahada karışıyor,geçen yıl dozerle derin sürüm yaptırdığım 30dönüm kadar tarlama ağustosta sürüm yaptıramadan hafta sonu fidan çukurlarını açtıracağım ve kasım aralıktada dikim yapacağız inşallah,gübrelemede olmadı,acil olan 1-fidanları 7*7 yapmayı düşünüyorum doğrumudur 2-hiç gübreleme yapılmadı yanmış gübrede yok hazırda kök gübresi kullamalımıyız,çukurlar açılırkenmi yoksa ekimyaparkenmi gübre kullanmalıyız, direk konuya girdim ama |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Arazi hayvan gübresiyle gübreleme yapılsaydı iyi olurdu, ama geçmiş sayılmaz daha sonrada yapılabilir. Fidanları ekerken kök gübresi kullanmalısınız çünkü bunu fidanlar ekildikten sonra bir daha kökün altına verme şansınız yok. |
|
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-09-2012
|
Alıntı:
1-0-30- bünye%55Killi tın,ph 6.14hafif asit,ec80tuzsuz,organik madde%1.51 az,fosfor4.8 az,potasyum135 yeterli,bakır0.6yeterli,demir62.1 fazla,çinko1.5yeterli mangan 21.8yterli,kireç 0.78 az kireçli 2-30-60-bünye%52killitın,ph6.15hafif asit, ec47 tuzsuz ,org.madde%0.93az,,,fosfor0.5 den az,potasyum71 az,bakır0.5 yeterli,demir38.7 fazla,çinko0.8 yeterli,mangan20.3 yeterli,kireç %0.61 az kireçli 3-60-90 bünye%58killi tın,ph 7.06 notr,ec 48 tuzsuz,kireç%2.62kireçli,org madde%1.05 az,fosfor0.5den az,potasyum60az,bakır0.4 yeterli,demir22.4yeterli,çinko0.5yeterli,mangan17. 4 yeterli durum bu şimdi ne olacak değerlendirebilirmisiniz. zaten araştırdıkça ümitsizliğe kapılıyorum,teşekkürler |
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-08-2012
|
Merhabalar.. Bu sene ceviz bahçemi yapamadım ama seneye İnşallah yapacağım.Şimdiden yapacağım işleri planlamaya çalışıyorum. Şöyle bir plan yaptım;tavsiyelerinizi,eksik ve yanlışlarımı söylerseniz sevinirim. -Toprak tahlilinin yaptırılarak uygun gübrelemenin yapılması. -Tarlanın etrafının beton direkli tel ile çevrilmesi. -En az 20 dekarlık bahçeyi sulama kapasiteli damla sulama sisteminin kurulması. Ekim-Kasım:Yaş hayvan gübresinin tarlaya dekara 5-6 ton olarak paylaştırılması(yaş hayvan gübresi kullanmamam gerektiğini biliyorum ama bahara kadar tarlanın üzerinde işlemeden betletsem yine de zararlı olur mu?Bizim oralarda fazla miktarda yanmış gübre bulmak çok zor) Temmuz-Ağustos:Fidan çukurlarının 1.5*1.5*2.0(derinlik)olarak kepçeyle açılması(Çukurların dibine 15*15*15 gübre konacak) -Çukurların yaklaşık 1.5 m'sinin üst toprakla doldurulması. -Toprağın patlatma yapılarak 40-50 cm işlenmesi. Kasım:50 cm lik kalan fidan çukurlarının;üst toprak,dere kumu,torf,iyi yanmış koyun gübresi karıştırılarak açık köklü fernor(karasal iklim olduğu için fernor düşünüyorum)tozlayıcı olarak da fernerrte cinsi fidanların 8*6 **** 9*6 olarak dikilmesi.(Fidanlar toprak yüzeyinden 10-15 cm yüksek ve kök gübresi kullanılarak dikilecek) -Baharda derin işlenen toprağın fidan dikiminden sonra pulluk ve tırmıkla tekrar işlenmesi. Öncelikle 10 dönüm için bir palan hazırladım.4-5 yıl sonra da 10 dönüm daha alabilirsem,diktiğim fernorlardan ve bizim yöredeki ceviz bahçelerindeki şebin-bilecik çeşitlerinden aşılayarak tohumdan yetiştirmek istiyorum. |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Fidanlarınızı ekmediğiniz için iyi yanmamış hayvan gübresini kullanabilirsiniz, dekara 10 ton kullanabilirsiniz. Yalnız, gübreyi yayınız, Yani her yere aynı miktarda gelecek şekilde yayınız, ve gübreyi bekletmeyiniz, hemen pullukla araziyi sürünüz ki, gübredeki azot toprakta kalsın. Toprak altı olan gübre daha iyi çürüyüp hem besin değerini koruyacak hem toprağın humuslaşmasını sağlayacak, bence çok güzel yapmış olursun. |
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2012
|
Merhaba Arkadaşlar, Kısmetse bir kaç hafta içerisinde 300 adet chandler fidanın dikimini gerçekleştireceğim. Ama toprağa dikim sırasında atmam gereken katkı maddeleri konusunda kafam iyice karştı. Aşağıda analiz sonucundan göreceğiniz üzere ph yüksek çıktı. PH ı düşürmek için her bir çukura 1 kg toz kükürt atmayı planlıyorum. Gübre olarakta 25 kg lık paketlerde satılan yanmış tavuk gübresi kullanacağım. Her çukura bir kilo karıştırmayı düşünüyorum.Toprak analizinin altında 100 gr potasyum sülfat ve triple süper fostfat da kullanmamı tavsiye etmiş. Sizin ilk dikimdeki deneyimleriniz nelerdir. Kükürt ve tavuk gübresini kepçe ile karıştırarak açacağım 50 cmderinliğindeki çukurlar atıp, üzerine birez toprak attıktan sonra tüplü fidan dikimi yapmayı planlıyorum. Yaptığım doğrumudur, yoksa tüplü fidanı örteceğim toprakla karıştırmam daha doğrumu olur? ![]() |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar,derin dikim hatası yapılan fidanlarda,aşı yerinin toprakla örtülmesini önlemek dışında elimizden birşey gelmez mi? Ağaçlar büyüdüğünde aşı yerleri biraz daha yükselir mi sizce ![]() |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Hayır aşı yeri yükselmez. Ekilen fidanlar yeni ekilmişse sökülüp aşı noktaları toprak yüzeyine çıkarılmalı, fidanlar bir kaç yıllıksa aşı yerleri açık tutulmaya çalışılmalı, 7-8 yıldan sonra çok da önem arz etmemektedir. |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-01-2007
|
Alıntı:
Düzgün yapılacak sulamalarla köklerin suya yönelim yoluyla yüzeye yakın oluşması teşvik edilir, derin dikimin olumsuz etkisi azaltılabilir. Burada dikkat edilecek husus, derin toprak işlemelerin zararının normal dikilmiş ağaçlara göre daha fazla olacağıdır. |
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-07-2012
|
kök gübresi
Selamlar, tel örgüm nihayet bitti. Ziraat Bankası kredisi ile bu işi gerçekleştirdim. Tam olarak 1110 metre tuttu. Daha önce ziraat bankası kredisi kullanmayanlar için söyleyeyim para firmanın hesabına işi bitirip benim onay vermemin hemen ertesi günü yattı. Bu şekilde çalışacak arkadaşlarıma epey avantajlı olduğunu söyleyebilirim. Bildiğim kadarıyla detaylı bilgi isteyene yardımcı olmaya çalışırım. Yalnız benim de bir sorum olacak 15 gün sonra fidanların dikimini gerçekleştireceğim ve bu kök gübresinden kullanmak istiyorum ancak bunu tarım ilaçlama firmalarından alırken özel bir ismi var mıdır ve ya cevizin kendine has bir kök gübresi var mıdır? Yani alırken firmaya ben ceviz fidanı dikeceğim kök gübresi istiyorum dediğimde sizlerin önerdiği ile aynı şeyi verir mi? Biraz saçma gelebilir bu sorular ama tek seferlik ve geri dönüşü olmayan bir iş olduğu için hata yapmak istemiyorum. Ceviz özelinde bu konuda bilgi verebilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
fidan derin ekilerek aşı yerinin toprak altında kalması sormuştu sayın formullaone |
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-01-2012
|
Sayın Lilium,saygılar.Ben sizden iki konuda fikiralmak istiyorum .1.fidan çukurlarına dikimden önce tabana atılacak kök gübre (18/46) diyelim ki aralıkta attığımızda,kökler bu gübreye ulaşıncaya kadar etkisi kalır mı?Kısacası 18/46 nın topraktaki etki süresi ne kadardır ? 2. Biz fidan diktikten sonra sulama esnasında fidanların bazıları çökme yapmış ve aşı yerleri toprağın altında kalıyor açımca cevizin dibi çukurlaşıyor(fidanlar 2011 aralık ta ekidi) sayın Lilium sorum aşı yerinin toprağın altında kalmasının zararları nelerdir? Teşekkür ederim. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|