Sevgili Denizli li arkadasım, her kafadan ayrı bir ses cıkan ülkemizde hepimiz aynı sorunları yaşıyoruz... öyle her söylenenin peşinden gidersen oldugun yerde döner durursun...
Öncelikle yerli ceşide dönen arkadaşlar sonbahar donlarından kurtulsa bile ki hiç sanmam en az 15 gün önce acan agaclarını ilkbahar donlarından nasıl koruyacaklar merak ettım gercekten...izleyip bize de bildirin bizde ögrenelim...Benim görüsüme göre ilkbahar donları meyve verimi acısından daha tehlikelidir oda ayrı bir konu...
5 sene önce her agzını acan chandler diyordu simdi baska seyler söylüyorlar...
sonuc olarak azotlu gubrelemeyı en gec mart ayında tamamla ve yaz ortasında agacların odunlasması ıcın potasyum gubrelemesı yap ve sakın agustosun 15 ınden sonra agaclarına su verme...ılk donlardan once agaclarını beyaz plastıkle boya keyfine bak...
en güzeli birkac agacına her cinsten aşıla ve kendin gözlemle en güzel gelişen ceşitle yoluna devam et...sakın bütün agaclarını bılmedigin bir cesitle aşılama derim...ben bu sene fernoru da deniyorum bakacaz...bende hemen hemen her cins var...sende gözlemlerini buraya yaz bizde ögrenelim...
|