agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni5569Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 24-08-2013, 14:00   #3961
Yeni Üye

Engin37's Avatar

Giriş Tarihi: 19-08-2013
Meyveyle ilgili fotolar

Eklenen Resimler

Altaycevizi ve ermana beğendi.
Engin37 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-08-2013, 14:01   #3962
Yeni Üye

Engin37's Avatar

Cevizin içi.

Eklenen Resimler

Eski 24-08-2013, 14:04   #3963
Yeni Üye

Engin37's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ermana Mesajı Göster
verimin düşük olmasının bir sebebi sopa ile hasat yapmanız olabilir mi?
Sanmıyorum,bölgemizde tüm cevizler geleneksel usül olan sırıkla vurma tarzında yapılır.Çok büyük zarar vermez dal uçlarında ufak kırılmalar yapar belki.Bu usülle hasat edilen ama çok verimli ağaçlarla dolu köyümüz.

Eski 24-08-2013, 14:07   #3964
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 13-06-2012
Segili arkdaslar benim kirsehirde 12donum cendler ceviz bahcem var bir kismi 3birkismi 2 yasinda tozlayicisi frangeyt 3yasindaki agaclarda 50. 60 adet ceviz var acaba disardan mi tozlaniyor ve 3 yasindaki bir agac icin meyve sayisi yetelimi cevaplarniz icin simdiden tesekkurler

muri Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-08-2013, 17:39   #3965
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 07-05-2013
Pazarda kilogram olarak domates 50 kuruş , biber-patlıcan 75 kuruş. Tarladan her ikisi de 30 kuruşa alınıyor. Umarım ceviz böyle olmaz. Oldukça çok ekiliş var çünkü. Zira gerçekten meşakkatli bir iş.

Helot Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-08-2013, 22:04   #3966
Ağaç Dostu

tiryaki's Avatar

Giriş Tarihi: 23-04-2008
arz ve talep meselesi. ceviz yetiştirmek domates yetiştirmek kolay olduğunda fiyatı da ucuzlar. Amacınız para kazanmaksa zaten tez yoldan pazarlamasıyla ya da başka bir işle uğraşın. Dünyanın en fakir insanları genelde çiftçiler değil mi?

cetiner ve bulgur beğendi.
tiryaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-08-2013, 09:01   #3967
Ağaç Dostu

arif göçmen's Avatar

Giriş Tarihi: 23-12-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi m.gökhan Mesajı Göster
Selamlar herkese.

Mart ayında diktiğim fidanların suyunu ne zaman kesmeliyim sizce ? rakım 1400 mt seviyelerinde . Erken kesersem kuruma olur diye çekiniyorum , geç kesersemde sürgünlerin pişkinleşmesi gecikicek.Neleri baz almam lazım enzından ona göre karar veriyim.

Teşekkürler şimdiden.
Degerli ceviz dostları bu sonbahar su kesme bir sorun gibi görünüyor ama buradan suyu su tarihte kesin demek yanlış olur,nedenmi karasal iklimde agaçların uyanma tarihi ile uykuya yatma tarihi farkli marmara bölgesinde agacın uyanma tarihi ile uykuya yatma tarihi bir farklıdır.Onun için ağaçla iyi iletişim kuracaksınız agacın artı su istemediğini agaçtan duymalısınız bir ağaç aynı insan gibidir agacın uykusu geldıgını agaç esnemez ama sıze yaprakları söyler bana su vermeyin diye ama yinede yabancı çeşitlerde ben kamanda 20 agustosta kesdim yyerli çeşitlerde ise 25 agustosda suyu kesedim saygılarımla

arif göçmen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-08-2013, 09:43   #3968
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 11-02-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi arif göçmen Mesajı Göster
Degerli ceviz dostları bu sonbahar su kesme bir sorun gibi görünüyor ama buradan suyu su tarihte kesin demek yanlış olur,nedenmi karasal iklimde agaçların uyanma tarihi ile uykuya yatma tarihi farkli marmara bölgesinde agacın uyanma tarihi ile uykuya yatma tarihi bir farklıdır.Onun için ağaçla iyi iletişim kuracaksınız agacın artı su istemediğini agaçtan duymalısınız bir ağaç aynı insan gibidir agacın uykusu geldıgını agaç esnemez ama sıze yaprakları söyler bana su vermeyin diye ama yinede yabancı çeşitlerde ben kamanda 20 agustosta kesdim yyerli çeşitlerde ise 25 agustosda suyu kesedim saygılarımla
Mart ayında yeni dikim yaptığım için korkum , yoksa söylediğiniz tarhilere bende katılıyorum.

m.gökhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-08-2013, 20:46   #3969
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-11-2012
Arkadaşlar merhaba bu gün biraz hasat yaptım.Yavuz cinslerini yeşil kabuklu taze sattım 3,5 tl den.Bende sarsıcı zeytin silkeleme makinası var ince dallara oluyor.Birde yağı fazla katmışım çok zorlandım.Traktör kuyruk mili ile çalışan halatlı daha kalın dalları sarsabilen makina yapılmış çok hoşuma gitti ama bu sene alamıyacağım.Fazla ağacı olanlar düşünsün.Sırıkla hasat hem ağaca zarar verir hemde ağaçta çok kalır.Yeşil yaprağın içinde yeşil ceviz görülmüyor.Hayırlı hasatlar bol kazançlar.

ömür-uşak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-08-2013, 23:24   #3970
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-12-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ömür-uşak Mesajı Göster
Arkadaşlar merhaba bu gün biraz hasat yaptım.Yavuz cinslerini yeşil kabuklu taze sattım 3,5 tl den.Bende sarsıcı zeytin silkeleme makinası var ince dallara oluyor.Birde yağı fazla katmışım çok zorlandım.Traktör kuyruk mili ile çalışan halatlı daha kalın dalları sarsabilen makina yapılmış çok hoşuma gitti ama bu sene alamıyacağım.Fazla ağacı olanlar düşünsün.Sırıkla hasat hem ağaca zarar verir hemde ağaçta çok kalır.Yeşil yaprağın içinde yeşil ceviz görülmüyor.Hayırlı hasatlar bol kazançlar.
Yurt dışından yeni getirilen bir silkeleme makinesi olduğunu duydum.Zeytin,badem,ceviz içinmiş.Bulunduğum yere yakın ceviz bahçelerine gelicekmiş.Haber bekliyorum,gidip görücem,fiyat ve performans olarak gözlemleyip,fotoğraflandırıcam.Sizlerle paylaşırım.

Bu arada,bizim burada da halatlı silkeleme makinesi alınmış.Gelince onu da yakından inceleyip paylaşırım.

formullaone Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-08-2013, 07:35   #3971
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 07-05-2013
Alıntı:
Yeşil kabuklu 3,5 tl ise normal kabuklu 7 tl.ye falan gelir. Ayçekirdeği bile 8 tl gibi. 7 tl. emek koruyomu. Bence içler acısı...

Helot Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-08-2013, 09:04   #3972
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Helot Mesajı Göster
Yeşil kabuklu 3,5 tl ise normal kabuklu 7 tl.ye falan gelir. Ayçekirdeği bile 8 tl gibi. 7 tl. emek koruyomu. Bence içler acısı...
Kuru kabuklu 75 tane 1 kilo geliyor.Yeşil kabuklu 18-20 tane 1 kg.En iyisi böyle kuru fiyatı 15 tl yi geçiyor.

Eski 29-08-2013, 09:13   #3973
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi formullaone Mesajı Göster
Yurt dışından yeni getirilen bir silkeleme makinesi olduğunu duydum.Zeytin,badem,ceviz içinmiş.Bulunduğum yere yakın ceviz bahçelerine gelicekmiş.Haber bekliyorum,gidip görücem,fiyat ve performans olarak gözlemleyip,fotoğraflandırıcam.Sizlerle paylaşırım.

Bu arada,bizim burada da halatlı silkeleme makinesi alınmış.Gelince onu da yakından inceleyip paylaşırım.
Benim bahsettiğim halatlı makina 8 m halatla çalışıyormuş Kütahya tarafına 20 tane satmışlar vişne hasatında kullanmışlar iyi dedi ben görmedim fiyat 1500 tl ymiş tel ile görüştüm.Seneye vişnelere kadar almam lazım verimli bi makina ise.İşçi 50 kilo vişne toplar 80 kuruş işçi 20 kuruş nakliye kasacı derken para az kalıyor.İyiyse halatlı makinadan alacağım.Ceviz ve badem için böyle makinalar iyi oluyor.

formullaone beğendi.
Eski 29-08-2013, 09:37   #3974
Ağaç Dostu

arif göçmen's Avatar

Alıntı:
Benim bahsettiğim halatlı makina 8 m halatla çalışıyormuş Kütahya tarafına 20 tane satmışlar vişne hasatında kullanmışlar iyi dedi ben görmedim fiyat 1500 tl ymiş tel ile görüştüm.Seneye vişnelere kadar almam lazım verimli bi makina ise.İşçi 50 kilo vişne toplar 80 kuruş işçi 20 kuruş nakliye kasacı derken para az kalıyor.İyiyse halatlı makinadan alacağım.Ceviz ve badem için böyle makinalar iyi oluyor.
Degerli ceviz sevdalıları ceviz sirkme makınasından bahsediyorsunuz bende bir katkıda bulunuyum bizde kamanda silkme makinasını denedik 15-20 adet alanlar oldu büyük agacın koluna halatın ucundaki kemeri taktık motorun kuyuk mili ile silktik catlamayan cevizlerin % 98 döküldü egerki cevizler çatlamış olsa idi %100 dokulurdu çok iyi bir alet fiatı 1300 tl den bende aldım almak isteyene tavsiye ederim sırıkla cevizlerimize zarar veriyorduk gelecek yılın meyve gözleri öluyordu bu makina buyuk kolaylık yalnız dikkat edilmesi gereken halat gerdirilirken agaç dalının kırılmaması için dikkatli olunmalı cevizler hasattan 10 gun önceden sulanmamalı eger ceviz hasat edilirken taban yaş olursa gökleri oynatabilir birde hasattan sonra cevizler sulanmalı isteyen arkadaşlara temin edilmesin de yardımcı olabilirim ürününüz bol olsun.Allah emeginizi zayi etmesin herkese saygılar.

Eski 29-08-2013, 09:47   #3975
Ağaç Dostu

yolgezer2001's Avatar

Giriş Tarihi: 12-10-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi arif göçmen Mesajı Göster
Degerli ceviz sevdalıları ceviz sirkme makınasından bahsediyorsunuz bende bir katkıda bulunuyum bizde kamanda silkme makinasını denedik 15-20 adet alanlar oldu büyük agacın koluna halatın ucundaki kemeri taktık motorun kuyuk mili ile silktik catlamayan cevizlerin % 98 döküldü egerki cevizler çatlamış olsa idi %100 dokulurdu çok iyi bir alet fiatı 1300 tl den bende aldım almak isteyene tavsiye ederim sırıkla cevizlerimize zarar veriyorduk gelecek yılın meyve gözleri öluyordu bu makina buyuk kolaylık yalnız dikkat edilmesi gereken halat gerdirilirken agaç dalının kırılmaması için dikkatli olunmalı cevizler hasattan 10 gun önceden sulanmamalı eger ceviz hasat edilirken taban yaş olursa gökleri oynatabilir birde hasattan sonra cevizler sulanmalı isteyen arkadaşlara temin edilmesin de yardımcı olabilirim ürününüz bol olsun.Allah emeginizi zayi etmesin herkese saygılar.
arif bey vaktiniz olursa bu makinenin resimlerini paylaşabilirmisiniz

yolgezer2001 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-08-2013, 10:10   #3976
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 19-03-2013
Selamlar

Alıntı:
bu makinayı görünce resimlerini çek paylaş bakalım nasıl bir şeymiş.

kuyruk miline bağlanan yeri ayrıntılı çek çalışma sistemini görelim.

aksazli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-08-2013, 10:17   #3977
Ağaç Dostu

yolgezer2001's Avatar

Giriş Tarihi: 12-10-2012

sanırım hafif ileri geri hareketiyle silkeliyor.

yolgezer2001 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-08-2013, 10:29   #3978
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 24-02-2009
Maaşallah arif bey herşeye yardımcı oluyorsunuz.Bence kendinizi fazla zorlamayın yazın satıcının internet sitesini veya telini millet arasın görüşsün bu sevap size yetmezmi acaba.Böylede sevaba girersiniz.

06doğaci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-08-2013, 12:22   #3979
Ağaç Dostu

Çamtepe's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2010
Alıntı:
Sn. ömür-uşak,

Her ne kadar başlığı olmasa da bir sorum olacak diğer üyelerden af dileyerek: Vişne düştüğü zaman berelenmiyor mu? Biz geçen sene topladıklarımızı yere serdiğimiz çarşafa atıp kova arama zamanından tasarruf edelim dedik, çok zarar gördü. Bu sene vazgeçtik.

Bu arada kişi başı 50 kg vişne iyiymiş. Biz anca 30 kg'larda toplayabiliyoruz..

Selamlar

Çamtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-08-2013, 13:18   #3980
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Çamtepe Mesajı Göster
Sn. ömür-uşak,

Her ne kadar başlığı olmasa da bir sorum olacak diğer üyelerden af dileyerek: Vişne düştüğü zaman berelenmiyor mu? Biz geçen sene topladıklarımızı yere serdiğimiz çarşafa atıp kova arama zamanından tasarruf edelim dedik, çok zarar gördü. Bu sene vazgeçtik.

Bu arada kişi başı 50 kg vişne iyiymiş. Biz anca 30 kg'larda toplayabiliyoruz..

Selamlar
Ağacın yaşına verimine göre 50 kg artar veya eksilir.Ortalama yazdım.Vişne berelenmez ama sapsız olduğu için su kaybı oluyor.Para etmezse başka yolu yok para ederse tane tane topluyoruz.Fabrikalara suluk veriyoruz Yolgezer arkadaş makinanın fotosunu paylaşmış bana 1500 dediler Arif hoca 1300 e almış bence gerekli seneye alacağım.Makinadan bahsederken vişneden de bahsetmiş olduk affola.

Eski 29-08-2013, 13:47   #3981
Ağaç Dostu

arif göçmen's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi 06doğaci Mesajı Göster
Maaşallah arif bey herşeye yardımcı oluyorsunuz.Bence kendinizi fazla zorlamayın yazın satıcının internet sitesini veya telini millet arasın görüşsün bu sevap size yetmezmi acaba.Böylede sevaba girersiniz.
Degerli dostum senimi kıracagım ben makına satmıyorum kendimide fazla zorlamıyorum,bu cevap ta biraz hafif geldi firma adını ve tfl yazıyorum DOGAN MAKiNA TLF 05324160838 Sizde almayı düşünürseniz pazarlığı siz yapın ben sizin fiatınızdan 200 tl aşagı alırım siz başka bir şey düşünerek yamışınız herhalde ama ben yardımcı olurum derken fiatta demek istemiştim galiba eksik yazmışım.şimdi sevaba girerim herhalde

Eski 29-08-2013, 13:55   #3982
Ağaç Dostu

arif göçmen's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yolgezer2001 Mesajı Göster
arif bey vaktiniz olursa bu makinenin resimlerini paylaşabilirmisiniz
Degerli dostum makinanın videosunuda çektim ama bu vıdeo fotoğraf işini bir türlü beceremiyorum ama firmanın adınını tlf yazayım DOĞANŞAHİN TARIM MAKİNALARI - ALANINDA ÖNCÜ KURULUŞ CİFİCİNİN EMEKCİNİN YAKIN DOSTU tlf 05324160838 şu resim yüklemeyi en kısa zamanda ögrenecgim.saygılarımla

yolgezer2001 beğendi.
Eski 29-08-2013, 14:34   #3983
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 24-02-2009
Teşekkür ederim arif bey.Sizin belki bir kazanç elde etme gibi düşünceniz olmaya bilir ama siz olsanız böyle bir mesaj okusanız ne düşünürsünüz.Neyse uzatmayayım açıklayıcı bilgi için sağolun.

arif göçmen beğendi.
06doğaci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-08-2013, 12:51   #3984
Ağaç Dostu

tiryaki's Avatar

http://www.agaclar.net/forum/1194371-post832.htm

Değerli üstadlar, Yorum yapan olursa çok makbule geçer.

Eski 30-08-2013, 14:24   #3985
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 27-08-2013
Taban suyu riski

Sn.Tiryaki,
Toprak analizi yaptirdiysaniz,topraktaki kil oranina bakmalisiniz.
kepcenin actigi cukur derinligi nedir , nemli bolgede daha derin cukur kazarak dipte su birikintisi olup olmadigina bakin.
Nemli toprak 1 mt de görünüyorsa siz 2 mt lik bir çukur açtırın.
Tarlanizda taban suyu yuksekligi var ise, ceviz agaci da derin koklu bir agaç olduğu için,olası taban suyu varlığı ağaçlarınız için risk oluşturacaktır.
Zemin ile ilgili söyleyebileceklerim bunlar.
Kolayliklar diliyorum.

vetinte Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-08-2013, 15:09   #3986
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 27-08-2013
Sulama

Ben de mayis 2012 de diktiğim ağaçlarıma bu yıl tün yaz boyunca damlama ile her hafta 3 saat su verdim.
Geçen yıl fidanlar yeni dikilmiş olduğu için son sulamayı 15 ekim de yapmıştım.
Şimdi eylül ayı boyunca 10 günde bir su vereceğim.
Sulama süresini de 2.5 saate düşüreceğim.
Ekim başında da tekrar arazi eğiminin ters yönünde bir kazayağı çektirmek istiyorum, kış yağmurlarına karşı toprak akışı olmasın, olursa da yavaşlasın diye.
Ağaç dipllerine de yine torbalanmış çiftlik gübresi (organik madde) 1 kg atacagim.
Sizce de uygunmudur, ne dersiniz ?

vetinte Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-08-2013, 15:12   #3987
Ağaç Dostu

tiryaki's Avatar

Teşekkürler sayın vetinte. Toprak analizinde toprak tınlı olarak belirtilmiş. Çukurlar 1 metre derinliğinde.
Arazi oldukça eğimli olduğu için ve taban arazi olmadığı için taban suyu riski hiç aklıma gelmemişti. Ben bu çukurların bazılarını 2 metre açtırıp baktırayım dediğiniz gibi.

Şu anda su tutacağını sanmıyorum ama kışın bakalım ne olacak.

Eski 01-09-2013, 21:06   #3988
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-03-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi formullaone Mesajı Göster
Sayın hasan_ka,DSİ,köy kooperatiflerine,o köyde sulanıcak alan miktarına göre ve suya duyulucak ihtiyac miktarına göre öngörülen suyu sağlar diye biliyorum.Eğer,su miktarı o bölgede yetersiz ise ve köy kooperatifleri belirttikleri sulak alanlar dışında kendi insiyatiflerini kullanarak,kurak gösterilen alanlara da su verirseler,şikayet olduğunda değerlendiriliyor malesef.Yine de,bu konuyla ilgili,bölge müdürlüğüne ya da yetkili birimlere bir dilekçe ile ricada bulunup cevizlerinize bir ayrıcalık tanımalarını istemelisiniz.

Mavi sertifikalı olsun olmasın,diktiğiniz fidan sayısına göre destekleme alırsınız.Biz fidan başına 7 tl destek almıştık.Memurun bu konuda bilgisi yetersiz gibi geldi bana.
Ben de sizin bahsettiğiniz şekilde biliyorum Sn. Formullaone. Ancak suyun yetmemesi gibi bir durum söz konusu eğil zaten kooperatif yeni yeni faaliyete geçiyor. Şuan benim su aldığım pompa 15 günde yalnızca 3 4 saat çalışıyor. Ben de boruyu çekince 10 günde 4 saate çıktı maksat gıcıklık olsun diye şikayet var Bu senelik sorun anlatıldı umarım seneye aynı olayları yaşamayız.

Destekleme konusunda da bakanlıktan gelen yazıya göre 8*8 mt mesafeden aşağıya destekleme yokmuş ancak görmezden gelip desteklemeyi onaylayacaklar sanırım. Memurun bilgilendirmesi bu şekilde oldu.

hasan_ka Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-09-2013, 21:15   #3989
Ağaç Dostu

Alıntı:
Fidan mesafesikonusunda tarım il md.gittim. Badem dikeceğim 6x5 m mesafe yapacağım dedim. Memur bana olmaz 5x5 6x6 7x7 dikersem destekleme alırsın dedi.Bende yanlışlık var 5e5 oluyorda 6ya5 neye olmasın dedim.Memur bana yazıyı gösterdi bende 25m2 ye oluyor 49m2 ye oluyorda 30m2ye niye olmasın mantığa aykırı dedim.Bunun üzerine diğer memur abe doğru söylüyor olması lazım dedi.Bakanlıktan görüş sordular ve dediğim mantıklı çıktı.8X4=32 oluyorda 7x7.5 neden olmasın memur havada geziyor olur hemde bal gibi olur.Olmaz derse olmıyacağına dair belge iste zararını o memurdan alırsın.DSİ Devlet sulama işleri görevide o seni çekemiyen köylüler % 90 çekemez oda fark etmez ne yaparlarsa yapsın sulamanı yaparsın valiliğe dilekçe verirsin ağaçlarım sulanmadığı zaman kuruyacaklar bütün boru masraflarını kendim yaptım dersiniz olur biter moralini bozma dik dur söker alırsın o kadar kolay gelsin hasan ka mücadele etmezsen omaz .
Dediğiniz gibi oldu Sn. Ömür-uşak ancak ilçe tarım müdürlüğünden il tarım müdürlüğüne telefon açmışlar olur diyorlar. Ancak müfettiş gelir de şu bahçeyi gezelim derse desteklemeyi faiziyle geri ödersin diyorlar. İnisiyatif kullanıp onay vereceğiz dediler, şuan evrakları teslim ettim beklemedeyim.

Su konusunda da umarım dediğiniz gibi olur. Suyu vermezlerse bahsettiğiniz gibi bir yol izlerim. Kooperatife üye olup 6000 lira borca imza attım aidatımı ödüyorum hala sıkıntı çıkıyor. Sulama sahası dışından üye olanlar sayesinde dekar başına borç 380 liradan 235 liraya düştü. Sulamanın saati 21 liradan 15 liraya düştü şikayet edenleri anlamış değilim.

Eski 01-09-2013, 21:20   #3990
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aksoy17 Mesajı Göster
Sayın hasan ka,
İl merkezinde misiniz ilçe merkezinde misiniz bilmiyorum ama ildeyseniz il tarım müdürlüğüne, ilçedeyseniz ilçe tarım müdürlüğüne müracaat edip bahçenizi Ç.K.S. sistemine ceviz bahçesi olarak kaydettirin ve belgenizi alın. Ondan sonra o belge ile sizin önünüze engel çıkaracak herhangi bir kurum olacağını sanmıyorum. Çünkü ben bu olayı 6 ay önce yaşadım. TEDAŞ bile bana elektrik vermek istemedi. O belge ile ceviz bahçeme geldiler baktılar. Hiçbir engel kalmadı.

Devletin her konuda destek verdiği bir iş yapıyorsunuz, siz ağaç yetiştiriyorsunuz. Ben almadım ama sulama için devletin desteği olduğunu duydum. Ama herhangi bir müracaatım olmadığı için o konuda çok bilgim yok.

Saygılarımla Aksoy17

İl veya İlçe tarım müdürlüklerine giderken tapunu unutma yanında olsun. Çok önemli.
Bahsettikleriniz yaptım Sn. Aksoy17 umarım sorun çıkarmazlar. Sulama konusunda yüzde 50 hibe desteği var ama işlemler hem çok uzun sürüyor hem de çok fazla yokuşa sürmüşler almaktan vazgeçtim kendi imkanlarımla yaptım.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:50.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025