Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ömür-uşak
Benim bahsettiğim halatlı makina 8 m halatla çalışıyormuş Kütahya tarafına 20 tane satmışlar vişne hasatında kullanmışlar iyi dedi ben görmedim fiyat 1500 tl ymiş tel ile görüştüm.Seneye vişnelere kadar almam lazım verimli bi makina ise.İşçi 50 kilo vişne toplar 80 kuruş işçi 20 kuruş nakliye kasacı derken para az kalıyor.İyiyse halatlı makinadan alacağım.Ceviz ve badem için böyle makinalar iyi oluyor.
|
Degerli ceviz sevdalıları ceviz sirkme makınasından bahsediyorsunuz bende bir katkıda bulunuyum bizde kamanda silkme makinasını denedik 15-20 adet alanlar oldu büyük agacın koluna halatın ucundaki kemeri taktık motorun kuyuk mili ile silktik catlamayan cevizlerin % 98 döküldü egerki cevizler çatlamış olsa idi %100 dokulurdu çok iyi bir alet fiatı 1300 tl den bende aldım almak isteyene tavsiye ederim sırıkla cevizlerimize zarar veriyorduk gelecek yılın meyve gözleri öluyordu bu makina buyuk kolaylık yalnız dikkat edilmesi gereken halat gerdirilirken agaç dalının kırılmaması için dikkatli olunmalı cevizler hasattan 10 gun önceden sulanmamalı eger ceviz hasat edilirken taban yaş olursa gökleri oynatabilir birde hasattan sonra cevizler sulanmalı isteyen arkadaşlara temin edilmesin de yardımcı olabilirim ürününüz bol olsun.Allah emeginizi zayi etmesin herkese saygılar.