Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aviator34
bu sene bahçede ara tarım yapalım dedik kabak ektik böyle olunca da toprağı süremedik bir dahada ekmem zaten.malçlama en mantıklısı.
su olayına gelincede deponun fotoğrafınıda koyacağım 20 tonluk depomuz var su sorunumuz yok.15 gün önce kaolin kili uyguladık 3 günde bir gece 21 den 24 e kadar belirli oranlarda damlama sulama yapıyoruz açıkçası fazla su vermekten korkuyorum. (10 tane fidanı fazla sudan kurutunca temkinli davranıyorum)
bu akşam diğer fotolarıda koyacağım asıl sorularımı fotoğrafla yazmak daha mantıklı ve diğer arkadaşlarda görerek anlayabilirler.
|
Sayın avator34,
Sizin fidanlarınızın dengesiz gelişmesinin sebebi zamanında yetersiz sulama başka birşey görünmüyor, Sayın safranlının dediği gibi sadece fidanı değil fidanın kök bölgesiyle beraber oradaki toprak yarılmaları özellikle verdiğiniz suyun kök bölgesine dengeli ulaşmasına engel. Sizin yapacağınız sıcaklar arttıkça ve fidan üzerinde dal sürgün yaprak gibi yeşil aksam gelişmeye başladıkça sulama miktarını artırmanız. Yaklaşık 3 saat damlama demişsiniz verdiğiniz su 3 saatte kök bölgesine toprakta çatlama olan veya bazı derin dikilen fidanlarda kök bölgesine yeterli şekilde ulaşmayabilir.
Kök bölgesine çevrenizde bulduğunuz hertürlü bitki veya örtü malzemesi bilhassa saman malçlama olarak kullanılmasında faydasını görürsünüz.
Cevizlerde uyku dönemine bulunduğunuz bölgenin iklim şartlarına bağlı olarak kasım veya aralık ayı başlarında ağaçlar yapraklarını dökerek dinlenme periyoduna girerler.
Sizlere kolay gelsin dileklerimle, Muğladan selamlarımla.