![]() |
|
![]() |
#10 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-08-2013
Þehir: Kýrýkkale
|
altay ceviz ve diðer ceviz türlerini tartýþmanýn gerekliliði hakkýnda.
Saygýdeðer arkadaþlar, ben bu siteye yeni üye oldum, zira Kýrýkkaledeki arazime uygun ceviz çeþidi aramaktayým. Ancak bazý arkadaþlar, Altay ceviz ve diðer ceviz çeþitleri üzerine yapýlan olumlu-olumsuz yorumlarý, insanlarýn görüþlerini, gördüklerini burada yazmasýný gereksiz gören bir anlayýþ içindedirler. Açýkçasý, bu yaklaþým bu forum açýsýndan kabul edilemez. Burada yorum yapanlardan birisi olarak ben, altay ceviz hakkýnda konuþarak kendimi kullandýrttýðýmý düþünmüyorum. zira bu baþlýðýn ilk mesajý, altay ceviz resmi için yapýlan yorumdan baþlýyor ve sonrasýnda insanlar olumlu olumsuz görüþlerini belirtiyor. Bu tartýþmayý okumak istemeyen baþkalarýnýn da yazmasýna karýþmasýn. onlarca insan, ceviz bahçesi kurmak istiyor ve ceviz fidan çeþitleri hakkýnda bilgi sahibi olmak istiyor. altay ceviz fidanýna güveniyorsa ve biliyorsa çýkar paþa paþa anlatýr. Ancak bu konuda onlarýn sýnýfta kaldýðýný söyleyebilirim. Daha önce de belirttiðim gibi ben Sivrihisardaki satýcýlara güvenemedim, çünkü ceviz hakkýnda doðru düzgün bilgileri yok. Ayrýca, bahçedeyken öve öve bitiremedikleri, yere göðe sýðdýramadýklarý Abuzer adlý kiþi hakkýnda da kendi facebook hesaplarýnda hakaretler ediyorlar. Zira bana bu cevizi geliþtiren Abuzerdir diyorlardý, ben adamý görmedim hiç.Yani bir de kendi adamlarýný satýþ sorunu da var altay ceviz sivrihisar fidanlýðý sahiplerinde. Ayrýca Eskiþehir Sivrihisar Ýlçe tarýma uðradýðýmda bu türün tescili adýna bir çalýþma olmadýðýný öðrenmiþ oldum. TAbi, bu ticaret ahlakýndan yoksunluk diðer fidan üreticilerinde de var. Samsun ilindeki bir fidan satýcýsý ile telefonda konuþtuðumda, ceviz fidaný dikmek istediðim yer Kýrýkkale deyince, "ooooo oraya en uygun çeþidimiz Chandler, yanýna Pedro tozlayýcý koyduk mu, senin iþin tamamdýr" diyor adam. Bu da ayrý bir vaka. Ben þahsým adýna, bir kez daha yolum üstünde olan fidanlýða eylül ayý baþýnda gideceðim, meyveleri göreceðim. Eðer diðer arkadaþlarýn bahsettiði gibi küçük, misket büyüklüðünde ve iç kaliteleri kötü ise buradan herkesi uyaracaðým. Kýrýkkale için hangi tür ceviz fidaný uygun onu araþtýracaðým. saygýlar |
![]() |
![]() |
|
|