Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ay-yildiz50
sayın karabuz bazı araştırmalar hatta çoğu bilindiği gibi olmadığını son yıllarda medyada internette duyar görür olduk hadi cevizde aşılı olma tezleri yanlış ise çöğürdende dikilip ürün alınıyorsa ben bunları sormak istiyorum önyargılara karşıyım ben sen gittinmi altay ceviz bhçesine baktınmı arkadaş şurası yanlış burası yalan söylediğin gibi değil dedinmi
|
Sayın ay-yildiz50, bir arkadaşın talep ettiği gibi bu cevizin 50 dolara satıldığını gösteren linki eklerseniz, bu konuda araştırma yaptığınıza ve ceviz bahçesi tesis etme konusunda ciddi olduğunuza inanabilirim. Aksi takdirde mesajlarınızı reklam yapmak için yazdığınızı düşünürüm.
Birde sorum var. 8 yaşındaki bir ceviz ağacının 150 kg verim vereceğine tecrübeli bir çiftçi olarak gerçekten inanıyormusunuz? Kabaca dönüm başı 3-4 ton ceviz eder. Amerika ortalaması 500-600 kg. Yaklaşık 7 de biri. Böyle bir verim varsa dünya uyuyormu?
Peşin fikirli olmıyalım.. katılıyorum.. ancak verilen rakkamlarda biraz mantıklı olmalı. Bizim zekamızla alay edildiğini hissediyorum. Altın madeni/ petrol bulmaktan daha karlı bir iş gibi lanse ediliyor. Belki gerçekten iyi bir çeşit.. denenmeli ancak verilen çelişkili ve üçuk rakkamlarla kendi önlerini tıkıyorlar diye düşünüyorum. Saygılarımla