View Single Post
Eski 28-08-2013, 15:46   #277
dagınsesi
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-08-2013
altay ceviz ve diğer ceviz türlerini tartışmanın gerekliliği hakkında.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bahcevan0618 Mesajı Göster
Bu ceviz ise ötekiler ne?
Saygıdeğer arkadaşlar, ben bu siteye yeni üye oldum, zira Kırıkkaledeki arazime uygun ceviz çeşidi aramaktayım.

Ancak bazı arkadaşlar, Altay ceviz ve diğer ceviz çeşitleri üzerine yapılan olumlu-olumsuz yorumları, insanların görüşlerini, gördüklerini burada yazmasını gereksiz gören bir anlayış içindedirler.

Açıkçası, bu yaklaşım bu forum açısından kabul edilemez. Burada yorum yapanlardan birisi olarak ben, altay ceviz hakkında konuşarak kendimi kullandırttığımı düşünmüyorum. zira bu başlığın ilk mesajı, altay ceviz resmi için yapılan yorumdan başlıyor ve sonrasında insanlar olumlu olumsuz görüşlerini belirtiyor. Bu tartışmayı okumak istemeyen başkalarının da yazmasına karışmasın.

onlarca insan, ceviz bahçesi kurmak istiyor ve ceviz fidan çeşitleri hakkında bilgi sahibi olmak istiyor. altay ceviz fidanına güveniyorsa ve biliyorsa çıkar paşa paşa anlatır. Ancak bu konuda onların sınıfta kaldığını söyleyebilirim. Daha önce de belirttiğim gibi ben Sivrihisardaki satıcılara güvenemedim, çünkü ceviz hakkında doğru düzgün bilgileri yok. Ayrıca, bahçedeyken öve öve bitiremedikleri, yere göğe sığdıramadıkları Abuzer adlı kişi hakkında da kendi facebook hesaplarında hakaretler ediyorlar. Zira bana bu cevizi geliştiren Abuzerdir diyorlardı, ben adamı görmedim hiç.Yani bir de kendi adamlarını satış sorunu da var altay ceviz sivrihisar fidanlığı sahiplerinde. Ayrıca Eskişehir Sivrihisar İlçe tarıma uğradığımda bu türün tescili adına bir çalışma olmadığını öğrenmiş oldum.

TAbi, bu ticaret ahlakından yoksunluk diğer fidan üreticilerinde de var. Samsun ilindeki bir fidan satıcısı ile telefonda konuştuğumda, ceviz fidanı dikmek istediğim yer Kırıkkale deyince, "ooooo oraya en uygun çeşidimiz Chandler, yanına Pedro tozlayıcı koyduk mu, senin işin tamamdır" diyor adam. Bu da ayrı bir vaka.

Ben şahsım adına, bir kez daha yolum üstünde olan fidanlığa eylül ayı başında gideceğim, meyveleri göreceğim. Eğer diğer arkadaşların bahsettiği gibi küçük, misket büyüklüğünde ve iç kaliteleri kötü ise buradan herkesi uyaracağım. Kırıkkale için hangi tür ceviz fidanı uygun onu araştıracağım. saygılar

dagınsesi Çevrimdışı   Başa Dön