![]() |
|
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
2009 yılının aralık ayı sonlarında başladığımız inşaat büyük ölçüde tamamlandı. Yer döşemesi yapılıp ve kapılar takıldığında ev tam olarak bitmiş olacak. Bu hafta tavan boyasını halledince ev ben tamamım artık dedi neredeyse. Evin içinde mutlaka daha çok işim olacak ama onlar hakkında bilgi vermenin anlamı yok. Burada taş, kum ve çimento dışında hiç başka malzeme kullanılmadan ve geleneksel usulle yapılan (yığma usulle, plan ve projeli, ruhsatı olan, yönetmeliklere santimine kadar uyulan ) bir inşaattan bilgi aktarmaya çalıştım, ben de yapılanı aksettirmekten, yazdıklarımı zaman zaman dönerek okumaktan mutlu oldum. ( temel de, su basmanda ve tavanda demir ve beton ile yapılan ve ara bölmeleri dahil tüm binayı birbirine bağlayan hatılları da atlamamak lazım). İnşaat tümü ile hayallerime uygun oldu diyemem ama şartlar ne gerektirdiyse onu yapmaya çalıştım. Örneğin doğramaların tayininde köylü komşumun ( aynı yaştayız) artık boya ile uğraşamıyorum eskiden her yıl boyardım çerçeveleri, aman ya plastik ya aliminyum yap demesi beni çok etkilemiştir. Bir tarafa para hesabımı, bir diğer yere yaşımı koydum ve kararlarımı hep öyle verdim. Aynı köyden usta bulmuş olmam şans oldu aksi halde zebil olacakmışım onu net anladım çünkü işimi aksatma imkanım yok ve sadece hafta sonu inşaata gidebiliyordum. İnşaatın başında duramayacaklar inşaata başlarken üç defa düşünmek zorundalar. Bir büyük şehirde yaşarken kırsalda bir ev sahibi olayım hafta sonları gider bahçeyle uğraşırım diye yola çıkacaklar bütçeleri yeterli değilse çok uzun ve zorlu bir maratona hazırlıklı olmalılar, ev halkını da hazır etmeliler. Sevgi ve saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
|
|