16-02-2011, 22:08
|
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-01-2011
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Aziz Fayda
Sevgili arkadaşlar,
Aklımda kalan birkaç detayı da aktarmak istiyorum. Ben elektrik teknisyeniyim. Aynı zamanda mekanik işlerde de vasıflıyım. Bu vasıflarımın bana kazandırdığı yetkinlikler ile evimin tüm sıhhi tesisat ile elektrik tesisatnı kendim yaptım. Sadece vitrifiye dediğimiz sınıfın montajını arkadaşım ile birlikte yaptık. Hal böyle olunca temelden çatıya tüm detayları zamanında ve yerinde düşünerek kendim oluşturdum. 50 cm. lik kalın taş duvarda neyin nerede ve nasıl işleneceğini önceden hep kendim tasarladım ve uygulama zamanında hep başında bulundum ya da tarif ettim.
Elektrik tesisatı taban döşemesi üzerine çakılan süpürgelik yerine kablo kanalı döşeyerek hallettim. Plastik kablo kanalını akrilik boya ile ağaç damarları görüntüsü vererek boyadım. Her gören ağaç sanıyor. Bu kablo kanalları taban döşemesi üzerinde evin dört duvarını dolaşıp her türlü kablo (güç, data, telefon vs.) hatlarım içinden geçmekte olup istediğim yerde priz istediğim yerde telefon çıkışı verebiliyorum. İsteyenlere detay resmi gönderebilirim. Islak zeminlerde sıva altı döşeme mevcuttur. Banyo, tuvalaet ve mutfağın bir bölümünü kapsayan iç duvarlar sıvanıp seramik kaplanmıştır. Buralarda taş duvar bırakmayı uygun görmedim. Çünkü kullanış ve hijyen açısından çok sorunlar yaratıyor. tavsiye etmiyorum.
Eğer elektrik tesisatını duvarların içersinde gizleyip yapmak istiyorsanız işiniz biraz zor. Her hat için borular çekilip, içinden kablo geçecek bu boruların taşlar arasında ezilmemesi gerekiyor. Bir de ustanızın montaj sırasındaki yakınmalarını (işini zorlaştırdığı için) göze almak zorundasınız.
Haa ! arkadaşlar eğerki maddi sorununuz yoksa istediğiniz en iyi malzemeden ve işçilikten ödün vermeyerek tüm işi proje haline getirip bir mimar ile anlaşıp yaptırmanız en güzeli. haklarını yememek lazım bu işlerde çok iyi mimarlarımız var (burada da dikkat ! bu işte deneyimli olanını bulmanız sizin işinizi kolaylaştırır)
Şimdilik bu kadar.
|
Süpürgelikten geçirilen elektrik tesisatların evi su basması , herhangi bir şekilde ıslanması, yere yakın olması bir sorun teşkil etmezmi?
Süpürgelikten geçirilen elektrik ve data kablosu birbirini etkilemiyormu internetin sıksık gitmesi gibi?
Evinizin üst katında 2 oda daha var sanırım, fotoğraflardan çıkarabildiğim kadarıyla 
Son olarakda akrep sorununuzu nasıl halettiniz, halledebildinizmi?
Teşekkürler.
|
|
|