View Single Post
Eski 29-03-2011, 14:52   #900
hosseda
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-09-2007
Taban döşemeleri için 1.6 desi kadar taban tahtası (rabıta) aldım ve inşaata geçen c.tesi günü naklettim. Rabıtalar ve süpürgelikleri sedir ağacından. Güney Toroslarda yetişen bu ağaca eskiler katran ağacı diyorlar, çok sert olduğundan böceklenme yapmayan ender bir kaç ağactan biriymiş. Alta çakılacak ızgaralar için sedir bulamadım onlar kara çam. Su bazlı politex diye bir koruyucu var onu sürdüm ızgaralara.

Bu taban ızgaraları 3x5 ebatlarında yani taban tahtaları yerden 3 cm. yukarıda olacak. Şap betonu ile tahta arasında ve ızgaralar arasında oluşacak boşluğa 2 veya 2,5 cm.lik xps levhalar koymayı düşündüm ancak fare yuvası yaparsın oraları dediler ürktüm. Dökme perlit getireyim usta çaktıkça ızgaraları doldursun perlitle dedim ama onada kulp çok bulundu. Bu arada böceklenme ve haşereler için ızgaraların arasına toz sönmüş kireçte dökülecek ona nedense ağaçları satan dahil herkes olumlu baktı. Bu durumda beton ile taban tahtası arasında hava boşluğu dışında ısı izolesi için bir şey bulunmayacak.

Bu konuda bir başka akıl veren oldu ama hesaplar bana uymuyor. Gaz betonun 5 cm liklerinden ızgaralar arasına yerleştirirsen hem ısı izolasyonu yaparsın hemde taban tahtaları hiçbir zaman esnemez dedi. Izgaralar dikine çakılsa olur gibi geliyor ama ızgara 5 değil 4,9 bile çıksa usta rabıtaları çakamaz. Izgaraları gözden çıkarmak ve 6 cm lik yeni ızgara kestirmek çözüm olur ama zararım çok olur diye bu seçeneği dikkate almadım.

Daha 2 günüm var araştırmaya devam edeceğim tabii.

Düzenleyen hosseda : 29-03-2011 saat 21:40 Neden: cümle silmek için
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön