agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Buralardan Çekip Gitmek (Ev yapımları)
(https)

Beğeni Düzeni975Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 28-02-2011, 17:59   #11
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-09-2007
Galeri: 3
Geçen hafta cumartesi günü aliminyum doğramalar takıldı. Ancak taş duvarda mevcut eğrilikler ve podiyelerdeki dışa doğru eğim sebebi ile doğramalar içerden girmemiş, demir kepenkleri bağlantı yerlerinden kesip koymuşlar kenara ve doğramaları dışarıdan monte edebilmişler.

Bu hafta sonu tekrar demirci geldi ve kesilen kepenkler yerlerine takıldı. Ancak doğramalara zarar verilmemesi için bağlantıları dıştan kaynattırdım, onları derz ile örteceğiz. Aslında hem demirciye hemde aliminyumcuya kepenk yaptırmadan evvel danıştım ama böyle bir sıkıntı olabileceğini öngören olamadı ne yazıkki.

Ev nihayet kapanmış oldu. Usta tüm derzleri ikinci defa elden geçiriyor. Binaya dayanan çardak kısmı son yağmurlarda gene nemlenince usta bugün çardağın o kısmını kesmiş ve derzlerin tamiratlarını yapmış. İçeride tavanlara astar sürüldü. Kireç badanadan vazgeçirdiler, normal su bazlı beyaz plastik tavan boyası sürülecek.

Yer döşemelerinde tekrar karar değişikliği yaşamaktayım. Izgaralar üzerine taban tahtaları (rabıta) döşenecek, altına toz kireç dökülüyormuş ve ızgaraların arasına XP yalıtım malzemesi yerleştirilecekmiş. Ancak bunların tamamlanması için ustanın kendi bahçesindeki budamaları halletmesi lazım.
Taban hallolmadan kapılar yapılamıyor ama kapıya dışarıdan yapılan kepenk hiç değilse akşamları evi kapatmaya imkan veriyor.

Elektrikçi işin 2/3 ünü tamamlamış. Sanırım bir kere daha geldiğinde işi tamamlamış ve içeriye elektriği vermiş olacak.

Daha çok yolumuz var gibi geliyor bana.

Düzenleyen hosseda : 08-03-2011 saat 12:49
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025