agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Buralardan Çekip Gitmek (Ev yapımları)
(https)

Beğeni Düzeni975Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 31-07-2009, 01:02   #1
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 28-01-2009
Epeydir yazan yoktu...
Korkmadım değil tıkandı diye

http://www.nestavilla.com
Prefabrik evler. Denk geldi dolaşırken. Estetikten uzak bence ama, pratik bir çözümde olabilir bazılarımız için. Fiyat listeside vermişler!!!

İhmal etmeyelim burayı olur mu? Ufak bir yazı bile iyi hissetiriyor.

Saygılarımla
Kerem AKYAR

therapido Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-07-2009, 22:58   #2
Ağaç Dostu

çekirdek's Avatar

Giriş Tarihi: 09-02-2007
Galeri: 14
Sevgili therapido, alıntıladığım cümleleriniz çok hoştu, bu bölümle ilgili ben de sık sık aynı korkmayı yaşarım.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi therapido Mesajı Göster
Epeydir yazan yoktu...
Korkmadım değil tıkandı diye
İhmal etmeyelim burayı olur mu? Ufak bir yazı bile iyi hissetiriyor.

çekirdek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-07-2009, 09:16   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-09-2007
Galeri: 3
Sayın therapido,

Bir iki satır da ben ilave edeyim.

Ekonomik krizi boşlamak mümkün değil. Her taraftan rüzgarını yemekteyiz. Böyle bir günde, belirli bütçe ile çıktığımız yola devam mı, yoksa otur bir kenara bekle hava dursun bir hele, sonra bakarsın ne yapacağına deyen akla uymak mı doğrudur diye düşünürken, gelişmeler düşüncelere galebe çalabiliyor.

Bahçe duvarları için yaklaşık 15 kamyon taşı aldığım kişi ile dün karşılaştım. Bana, bir evlik çıkma taş buldum, fiatta anlaşabilirsem taşın tamamını sana ocak taşı fiatı ile versem alırmısın diye sordu. Olabilir dedim. Haber bekleyeceğim, uygun fiat gelirse, taşı göreceğim ve parasını ödeyip, satıcının yerinde bekleteceğim. Bu arada şantiye elektriği bağlatmak için fiat aldım. Panonun yerinde sıkıntım var onu aşarsam elektriği bağlatacağım.
İlk etapta sadece temeli yapmak planım. Eğer bir aksilik olmaz ise eylül başı gibi ben start alacağım gibi görünmekte. Zaten bir iki görüşme var onlara tamam der isem frene basma imkanım kalmıyor. Tek durabileceğim yer kabanın başlayacağı nokta olacak.

Hoşçakalın.

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-08-2009, 21:06   #4
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 11-06-2009
Kaçmak!
Toplu kaçmak!
Bu ifadelere itirazım var!
Sorunlar, kaçmak istedikleriniz,nereye giderseniz gidin sizi takip eder!
Ama aynı frekanstan insanların bir araya gelmesinde fayda görüyorum.Gittiğiniz her yer oradaki insanlar kadar güzeldir.
Ayrıca toplu hareket etmek maliyeti düşürür,rantabl kılar.Ben hep bahçe kurmak hayali kurduğum için min.10 dn. düşünüyorum.Bu ölçeğin altının hobi olacağını söylüyorlar!
Arazi maliyeti açısından 1 dn.ve altında küçük parsel için satıcılar 20 ila 60 bin isterlerken,örneğin 40 dn. büyük arazilerde makul fiyatlı yörelerde dn. fiyatı 5 ila 10 lira oluyor!
Demek istediğim belki çok istekli bir grup oluşur da beraber hareket edebilirse herkes fayda görür!
Son olarak Şarköy'de oldukça uygun fiyatlı bağlıklar var ama bu iktidarın şaraba karşı önyargısı ve tutumu belli!Ekonomi gözlüğü ile bakamadıklarından,şarap sektörünü baltalayacaklar diye buralara gitmeye tereddütlüyüm!
Görüşlerinizi beklerim!

cozder Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-08-2009, 11:37   #5
Ağaç Dostu

RİKO's Avatar

Giriş Tarihi: 24-06-2009
Becerebilirsem inşaası muhtemel evimin ve de köyün resmini yükleyeceğim

RİKO Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-08-2009, 11:56   #6
Ağaç Dostu

RİKO's Avatar

Ancak başardım..
Köyün en sağında ,yeşil binanın arkasındaki tek katlı ahır işte bizim potansiyel ev mekanımız
Köyün en ''yel alan '' yeri
İşaretliyim dedim ama beceremedim,köy de köylükten çıkmış kasabalaşmaya başlamış gördüğünüz gibi

Eklenen Resimler

Eski 07-08-2009, 15:25   #7
Ağaç Dostu

aslan_k's Avatar

Giriş Tarihi: 01-03-2008
Galeri: 1
Google Earth 'de gezinirken bir fotograf gördüm, sizin yüklediğiniz bir fotografa çok benziyor sanırım siz yüklediniz. İnternette çok güzel eski taş-ahşap karışımı evler gördüm, bunları yaşanır hale getirmek çok mu zor olur acaba?Siz oralarda yakından görmüşsünüzdür.

aslan_k Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-08-2009, 15:40   #8
Ağaç Dostu

aslan_k's Avatar

bahsettiğim evler şu tipte evler..

Eklenen Resimler

Eski 07-08-2009, 21:48   #9
Ağaç Dostu

Açelya's Avatar

Giriş Tarihi: 04-02-2007
Küçük bir üzüm bagımız var, heryıl kendi şarabımızı yapıyoruz.bizimde bir ahşap ev hayalimiz var onu gerçekleştirmeye çalışıyoruz ufak ufak.

Açelya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-08-2009, 10:26   #10
Ağaç Dostu

RİKO's Avatar

Hmm kendi bağına sahip olmak,kendi şarabını üretmek,kulağa çok heyecan verici geliyor sevgili Açelya Oralarda Urlice bağları da var değil mi? Çok merak ettiğim halde kısmet olup gidemedim.Zaten benim özbekle bağım tam anlamıyla gönül bağı.Ben eşimle evlendikten sonra kıymetlendi özbek.Çünkü kayınvaldem 18de köyden ayrıldıktan sonra sadece arada ve çok seyrek ziyarete gitmişler .Ama ben izmirli oldugunu duyunca konuyu deştim deştim,şimdi hepsi havaya girdi;orada bir ev hayalimin peşine takıldılar Sadece ev olsa iyi,köyün dışında atıl duran,köydeki akrabaların yalnızca asırlık zeytinlerini topladığıbir bahçe de var.Bununla ilgili zihni sinir projemi de birazdan anlatırım.Şu an işyerindeyim de bana müsaade...

Eski 08-08-2009, 11:46   #11
Ağaç Dostu

RİKO's Avatar

Aşağıya o bahsettiğim bahçenin ve manzarasının resmini yükledim.Benim hayalim burda ceviz bahçesi kurmak .Aslında aklımdan bağ da geçmedi değil,Ama sanırım bağcılık daha zor ve daha özen istiyor.Bu yüzden ceviz bahçesi daha aklıma yattı .Gerçi çok bir bilgim henüz yok yavaş yavaş okuyor,araştırıyor,öğreniyorum.Daha vakte ve de nakte ihtiyacım var.Acele etmiyorum,edemiyorum Ama çok heves ediyorum.Şimdilik olaylar hayal bazında olduğundan köye seyahatlerimiz sıklaşmadı ,ama oraya gittiğimizde muhakkak bağınızı ziyaret etmek ve sizinle tanışmak isterdim sevgili Açelya Sizden öğreneceğim çok şey var sanırım.Bağ bozumu ne zaman?Ay çok heveslendim birden,keşke orda olsam da bağbozumuna katılsam...

Eklenen Resimler

Eski 08-08-2009, 12:07   #12
Ağaç Dostu

alideryacengel's Avatar

Giriş Tarihi: 01-08-2009
Galeri: 7
sayın riko.köydeki yeriniz de güzel ama en son resimlerdiğiniz bahçeye bayıldım.çok güzel bir yer.

alideryacengel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-08-2009, 12:32   #13
Ağaç Dostu

RİKO's Avatar

Evet Ali bey yaa,ben ve eşim bu bahçeyi bu sene gördük ilk kez ;içimiz gitti resmen.kayınvaldemin çocukluğu geçmiş burda.buğday ekerlerlermiş,orada gece yatarlarmış annesi ve kardeşiyle,nasıl ıssız bir yer anlatamam.70 yıl önceki halini düşünün bir de...gece de dayıları gelince parolalı bir ıslık çalarmış ,bunlar sevinirlermiş.bizi oraya götüren dayı oğlu da hastası,oralı olmasına rağmen bu bahçeye ayrı bir çok düşkün.mis gibi kekik kokuyordu .gelin bize kekik,tavşanotu vs topladı ordan,harikalardı başka resimleri de var ,birazdan yüklerim.yine hastam geldi de çıkmam lazım :P

Eski 08-08-2009, 13:39   #14
Ağaç Dostu

RİKO's Avatar

Ali bey, sevdiniz diye ''beylik''in (bizimkiler böyle diyor orası için) diğer resimlerini de yolluyorum.Ben zaten ara ara bakıp meditasyon yapıyorum

Eklenen Resimler

Eski 08-08-2009, 14:16   #15
Ağaç Dostu

Açelya's Avatar

sevgili riko başımızın üstünde yeriniz var.(bizim buralarda böyle denir).Bu tarafa yolunuz düştüğünde mutlaka haberim olsun misafirimiz olun.Bagcılığa bizde çok bilmeden başladık,zamanla ögreniyor insan.Bag bozumu ağustos ayının sonu geçen yıl otuzunda kesmişiz üzümleri .Ayrıca benimde bağ bozumu ile ilgili zihni sinir projelerim var.Bu yılki bağ bozumuna yetişmez seneye ancak projelerimizi gerçekleştirebiliriz.
Projem şöyle:Her yıl arazimizde bir bağ bozumu şenliği düzenleyerek,Şarabı doğayı seven, şarap yapmak isteyen dostlarla bir araya gelip Bağ bozumunu yapmak,ucu bucağı görünmeyen sofralar kurup,Mangal ,şarap partisi yapmak.Şarap yapmak isteyen arkadaşların,şarap yapması için zemin, malzeme ,kalacak yer temin etmek.topluca yiyip içip gülüp söyleyip eğlenmek.

Eski 08-08-2009, 15:01   #16
Ağaç Dostu

alideryacengel's Avatar

sayın riko.yüklediğiniz resimler için teşekkürler.zahmet ettiniz.ama iyi ki etmişsiniz.hele o en son resimdeki ağaç adeta bir anıt gibi.çok güzel bir yer.lütfen kıymetini bilin.benim gönlüm (eminolun sizden daha fazla)isterki sınırsız olanaklara kavuşun da bu arsanızda suyu elektriğiyle dört dörtlük bir ev yapın.
akrabalarınız önceleri bu araziye tahıl ekmişlerse ve bu arazi de tenha bir yerdeyse sanırım domuzdan korumak için geceleri içinde beklemişlerdir.domuzlar tahıl ekili bir tarlaya girdiğinde tarlada sanki bir araba geçmiş gibi tahılı yere yatırıyor.sabahları yüksekten bakıldığında yol yol izleri görülüyor.burada köylüler bir cihaz edinmişler.bir ufak tüpe bağlanıyor.tarlaya koyuyorlar.zaman aralıklarını ayarlıyorlar.tüpün ucuna bağladıkları alet belirli zaman aralıklarıyla patlıyor.patladığında tüfek sesine benzer bir ses çıkarıp yabani hayvanların ürkmesini ve tarlaya girmemesini sağlıyor.

Düzenleyen alideryacengel : 08-08-2009 saat 16:27
Eski 08-08-2009, 16:22   #17
Ağaç Dostu

RİKO's Avatar

Dedikleriniz doğru sanırım Ali bey,zira son gittiğimizde bile domuzdan bahsediyordu köylüler.Tüplü metodu ben de burda duydum onlardan,ama kayınvaldenin çocukluğunda başka bir metod kullanıldığını sanıyorum;havaya sıkmak gibi Burası tabii ki köyden daha cazip ama çok ücra ,elektrik yok bir kere,su da meçhul; kuru bir kuyu var taş atsan ''tak ''diye ses geliyor dipten Ev yapmak hayal ,hoş biz de kalkmış buraya ağaç dikelim diyoruz; fantazi işte...Evi buraya yapamasak da eğer bir bahçe kotarabilirsek,minik bir bağ evi de buraya hayal ediyorum,tek göz oda ,verandası da körfeze bakacak amaAy gerçekleşse de sizler de gelseniz ağırlasak sizleri! Benim hayal iyice uçtu,''hayal evimde hayal ağırlama''
Sevgili Açelya,içten davetiniz için çok teşekkür ederim,kesin gelicem Ayrıca bağbozumu projeniz gerçekten de çok zihni sinir Sadece hayali bile çok cezbedici,seneye kesin organize olalım.Bu konuyla ilgili maddi yükü yüklenmenize degerek yok ,katılımcılardan minik bir katkı payıyla herşey hallolabilir bence...

Eski 08-08-2009, 17:05   #18
Ağaç Dostu

RİKO's Avatar

Sevgili Açelya,
Bağınızın fotoları mevcut mu? Çok merak ettim de

Eski 08-08-2009, 19:42   #19
Ağaç Dostu

aslan_k's Avatar

Sn. Ali BEy,

Benim durumum biraz farklı, daha önceki mesajlarda belirttiğim Kuzey Ege hedefi , biraz uzun vadeli bir hedef, emeklilik için yani.Şu an eşim de ben de çalışıyoruz ve ilköğretim 1. Sınıfı bu sene bitiren bir oğlumuz var. Sanırım bu etkenler neden emeklilik için dediğimi açıklar biraz olsun.

Ama şu anda toprakla ve doğayla bütünleşme çabalarımı, İstanbul'a yakın ve eşimin memleketinin dibinde olduğundan dolayı, Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinin 3 km üstünde bulunan Çamçukur köyünde edindiğimiz bahçemizde gerçekleştiriyorum.

2008 Mart ayında aldığımız yerimize bugüne kadar ancak bir kuyu açtırıp ve elektrik hattı çektirebildik.Yeri aldığımızda üzerinde 1,5 yaşında Trabzon hurmaları vardı ben de bu yıl biraz zeytin diktim.

Üzerinde haftasonu gidip yaşabileceğimiz bir ev hayalini kuruyorum, hayal diyorum çünki maddi imkanlarım sınırlı.Ancak sizin yaptıklarınızı görünce oraya bakla sofa denecek kadar bir kulübe yaptırıp gidip gelebilirim diye düşünmeye başladım.Yani bana bir cesaret verdiniz, eksik olmayın.

Eski 08-08-2009, 19:53   #20
Ağaç Dostu

aslan_k's Avatar

Ancak tüm bunlar hiç bir zaman Emeklilikteki Kuze Ege Hedefimi çaptan düşürmedi. Her sene mutlaka oralara kısa da olsa bir gezi yaparız, bu sene de Küçükkuyu'ya 4 günlük bir gezimiz oldu. Bu nedenle, ben internet üzerinde de olsa oralarda yerler bakıp en azından bilgi edinmeye çalışıyorum.

Sizin köydeki evlerden birini edinemesem de, komisyonunuz baki merak etmeyin, ama biraz farklı sizin istediğinizden değil.
Benim düşündüğüm, yol uzun, bir sürü yerden geçeceğiz gelirken, Keşan'dan biraz kavun, Gelibolu'dan Sardalya, Ezine'den Beyaz Peynir eee, yolun başında zaten bir de 1000'lik Tekirdağ almıştık

Bu komisyon kabul görürmü acaba ?

Eski 08-08-2009, 19:56   #21
Ağaç Dostu

alideryacengel's Avatar

inşallah bahçenizi dilediğinizce geliştirebilir ve en azından haftasonu kalabileceğiniz minik bir kulubecik yaparsınız.elektrik sorununuzu da halletmişsiniz.delikanlı okurken yavaş yavaş hepsini yapacak vaktiniz olur.
ben de 6 zeytin diktim bu bahar bahçeme.benimkiler yüzük parmağım kalınlığındalar daha.üzerlerinde tane yaptılar.

Eski 08-08-2009, 20:02   #22
Ağaç Dostu

aslan_k's Avatar

Benim Zeytinlerin de birkaçında tane var en büyük olanı en fazla beklentim olan kurudu gerçi

Eski 10-08-2009, 11:35   #23
Ağaç Dostu

Delimus's Avatar

Giriş Tarihi: 22-05-2009
Sonunda Köyüme Yerleştim, Haziran başı temmuz başı derken sonunda köyüme yerleştim, 3 gündür burdayım ve herşey çok farklı, kulaklarım çok garip çünki nerdeyse 0 ses huzur dolu kapı her daim açık dakka başı kahvemi alıp çıkıyorum bahçeye gine ara sıra çalışmak için günübirlik geliyordum fakat eve yerleşmek çok farklı herkeze tavsiye ederim şehir hayatı insanı yaşlandıran en büyük etmenlerden biriymiş bunu anladım.
Ayrıca Sigara içen biri olarak burada fark etmeden az içtiğimi gördüm umarım bırakıcamda.
Seramıda kurunca umarım 10 gün içinde start vericez hayallerim gerçek olucak.

En kısa zamandada Resimliyecem buraları.

Delimus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-08-2009, 12:13   #24
Ağaç Dostu

BalıkcıSerdar's Avatar

Giriş Tarihi: 09-02-2009
Sn. Delimus;

Yazdıklarınızın birebir, farkındayız, bizim kaçma çabamız niye Ah imkanımız olsa da sizin kavuştuğunuz huzura "hala toprağın üstündeyken, altına girmeden" kavuşabilsek

Umarım Allah uzun ömür verir de uzun zaman bu huzuru yaşarsınız. Mutluluğunuz ve sağlığınız daim olsun, selamlar, saygılar.

BalıkcıSerdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-08-2009, 21:07   #25
Ağaç Dostu

alideryacengel's Avatar

satın delimus.güle güle oturun.huzurunuz ve keyfiniz bol olsun.yeriniz ve orada yaşadıklarınız ile ilgili bizimle birşeyler paylaşırsanız bizlerde keyifleniriz.yazılarınızı bekliyoruz.

Eski 10-08-2009, 22:38   #26
Ağaç Dostu

Delimus's Avatar

Giriş Tarihi: 22-05-2009
Saolun arkadaşlar ,Darısı başınıza düzene girdikçe gelişmeleri ileticem.

Delimus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-08-2009, 23:46   #27
Ağaç Dostu

bayindirmevki's Avatar

Giriş Tarihi: 22-07-2009
Sayın Açık-Pozisyon;

Kısıtlı zamanda hevesle yazdığım yazıya yanıtınızı Çanakkale'den dönüşte okuyunca, acaba nerede yanliş yaptım diye yazdıklarımı tekrar okudum. Fark ettim ki teknik bir yazı olmuş ve her halde siz buna hazır değilsiniz. Kurmayı düşünüyorum dediğiniz yaşamdan ben bunu anladım, buna göre yazdım. Kırsala yerleştiğimde geçimimi bağ-bahçeden çıkartırım diyorsanız, gereken donanım şehirde gerekenden farklı değil. Hayat gerçek.

Her şey gönlünüzce olsun.

Bu arada Ali beyin adını yanlış yazmışım, yorgunluk işte .

bayindirmevki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-08-2009, 00:28   #28
Ağaç Dostu

Açelya's Avatar

babamın köyü çıkan .Önümüzdeki günlerde ziyaret edip,resimleri çekip.kaçış hayali olanlara tanıtmayı düşündüm ki olana bakın.Bu gün gidip bakamadım ama sanırım bizim zeytinlikte yanan alan içerisinde.Köyden aşagıya dogru sonsuz deniz manzarası ve çam ormanları vardı ne yazık ki artık yok.

Eklenen Resimler

Eski 12-08-2009, 23:17   #29
Ağaç Dostu

bayindirmevki's Avatar

Giriş Tarihi: 22-07-2009
Sayın Açelya; geçmiş olsun, üzüldüm. Nasıldır bilirim. Yurdunuza sahip çıkın. Çok güzel yer. Rahat bırakmazlar. Köylünüze çok iş düşüyor ranta teslim olmasınlar.

bayindirmevki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-08-2009, 12:38   #30
Ağaç Dostu

RİKO's Avatar

çok üzücü; seferihisar 'da mıydı bu köy?çok da güzelmiş

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025