View Single Post
Eski 28-09-2009, 22:38   #510
hosseda
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-09-2007
Sayın therapido,

Taş sarfiyatında farklı hesap yapıyoruz. Ben istinat duvarlarına harcadığım taş miktarından gidiyorum ve tahminen 10 kamyon taş gerekecek diyorum( yaklaşık 150 ton). Evde karkas bölüm yok, tamamen yığma taş olacak.( 2 adet 11,5 / 2 adet 6,5 m duvar var , yükseklik yaklaşık 3 m.). Duvarların kalınlığı 50 cm.

Bahçeye kamyon girme imkanı yok. En büyük sıkıntımda o zaten. Köy dışına dökülecek taşlar kepçe ile bahçeye taşınmak zorunda. Bazen vaz geç taş evden, yığma takoz tuğlaya dön dediğim bile olmakta. Tuğlayı nakletmek çok daha basit çünkü. Hatta son zamanlarda şehirde eskiden yapılmış ama hala dimdik ayakta olan tuğla ev gözlemlemeye başladım. Tuğla ile yapılan evlerinde çok sağlıklı olduğunu okumaktayım. Neyse daha oraya zamanım çok şu anda yapacağım şey temeli yapmak ve temel üstü ruhsatımı alarak ruhsatın süresini 5 yıla çıkarmak.

Akrebin renk seçmesini ilk sizden öğrendim. Çok muhafazalı olan bir merdiven altı depom var aynı zamanda tuvalet. Ama nasıl giriyorsa oraya da girmekte bu hayvan. Kapısı ve penceresi siyah boyalı. Onları en kısa zamanda çivit maviye döndüreceğim. Köylü komşum bıcak ağzı gibi aralıktan geçer bu hayvan dedi. Tek iyi tarafı gündüz ortalıkta gezinmiyor, bende hiç bir şeyi çıplak elle tutmamaya gayret ediyorum. Ancak domatesleri bile toplamak mesele oldu eldivenle zor oluyor. Duyduğum kadarı ile Bozburunlular akrepleri canlı yakalayıp kavanozda evlerinde tutarlarmış. O kavanoz başka akreplerin eve girmemesini sağlarmış. Ne yapalım çare yok bu hayvana da alışacağım.

Ali bey resim gayet güzel çıkmış, aleti arayacağım bulursam size de alır ve hemen kargo ile yollarım.

Hoşçakalın.

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön