agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Bu Bitkinin Adı nedir? (https://www.agaclar.net/forum/bu-bitkinin-adi-nedir/)
-   -   Bu bitkinin, çiçeğin adı nedir? (2005-2009) (https://www.agaclar.net/forum/bu-bitkinin-adi-nedir/479.htm)

Kadir Çetintaş 17-05-2008 01:30

Merhaba Arkadaşlar,

Sorduğum bitki;

Oxalis Hedysaroides : Kırmızı Yapraklı Yonca.

imiş! Nette değişik renklerini de gördüm, yeşili var mesela.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi venus (Mesaj 236674)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sukranayalp

Bu bitki Oxalis hedysaroides : Kırmızı yapraklı yonca. Ben de bundan yetiştiriyorum.

Sn.Kadir Çetintaş,
Sanırım aynısı sadece renk farklı sayfa 65 mesaj no 458
Saygılar:)
Not: Konu içi aramada yonca yazarsanız ilgili sayfalara da ulaşabilirsiniz.

Sn. Venüs çok teşekkür ederim. O kadar da aramıştım sayfaları elli ile altmış arasında pes etmiştim, demekki az ilerideymiş benimkisi. :o
Zamanınızı aldım.Çok teşekkür ediyorum. :)

Sn. Sukranayalp'e de teşekkürler. Eğer kendisi de görürse birde çoğaltılması ve bakımı hakkında bilgi verebilirmi bizlere?

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemosan67 (Mesaj 236869)
Sevgili Kadir Çetintaş,aynı çiçekten bende de var.geçen sene 2 yaprak halinde arkadaşımdan almıştım.Şimdi 7 yapragı oldu.Minicik çiçekler acıyor.Bende adını bilmeyenlerdenim. Işıgı ve suyu seviyor.İnşallah adınıda öğreniriz.sevgilerrr

Sn. cemosan67, siz çoğaltmak için neler yaptınız acaba?
Ben çiçeğini aldığım yerde solmuş halinde görmüştüm, kendiminkinde değil çiçek bir yaprak daha görsem, bahtiyar olacağım. Geldi geleli üç yaprak kaybetti sadece bir yaprak çıkarttı. Hem işık istiyor hemde sıcak olmayacak. Çıka çıkada yoncagillerden çıktı. Bahçelerde yeşilleri deli gibi sarar, biz teker teker yaprak bekiyecez anlaşılan. Neyse kırmızı olsunda... :)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi filizoztr (Mesaj 237011)
Sn. Cemosan67 ; o çiçek Sn. Venüs'ün de söylediği gibi kırmızı yapraklı yonca büyük ihtimalle. Ben de geçen sene bahçeye dikmiştim, yaprakları ve çiçekleri ışığa göre açılıp kapanıyor. Çiçeklerinin rengi çok açık pembeydi yanlış hatırlamıyorsam.

Sn.filizoztr, sizinkinin bahçedeki durumu nasıl? Güneşe dayanabiliyor mu? Nasıl bir yere diktiniz? Ne sıklıkla sulanıyor? Hani saksıda çok nazlanırsa bahçe cezası vereyim mi bende diye soruyorum!? :(

Bizde yonca kardeşliğimi kursak ne!? :) İlgilenen tüm arkadaşlara çok teşekkürler!

cemo 17-05-2008 08:57

Filizoztr, verdiğin bilgi için çok teşekkürler..Demek kırmızı yoncam varmıs:)Kadir bey,ben direkt güneşe koymadım.2 gunde bir su veriyorum suyu seviyor.tomurcukta şimdi,açınca resimlerim size.Kestane agacının dibinden aldıgım topraga dikmiştim.Kum katsaydım sanırım daha ıyı olurdu çünku yeşil yapraklısı (dere kenarında var arkadaşımın) suyu ve kumlu topragı sevıyor.Şimdi çicekte oldugundan değiştiremiyorum.sevgiler..

burcind 17-05-2008 09:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yukka (Mesaj 228817)
Bu ağacın tohumlarından elimde var. Dileyenlere kargolayabilirim.

bENDE RİCA EDEBİLİRMİYİM SAYIN YUKKA HALA ELİNİZDE MEVCUTSA TOHUMLAR TABİİ.OKEY DERSENİZ ADRESİMİ MAİL ATABİLİRİM.SEVGİLER.

berduray 17-05-2008 13:44

Arkadaşlar bu başlığı sadece foto yükleyip adını öğrenmek için kullanalım, yoksa bakımı tohum alışverişi derken yazılar uzuyor.

Bir bitki adını öğrenmek için acaba daha önce biri sormuş muydu diye aramaya kalkınca boşuna şişmiş 103 sayfayı taramak zorunda kalınca gözlerimiz dumur oluyor.

Sadece "foto=adı şudur" şeklinde olsa hiçbirimiz bu kadar yorulmayacağız, elimde olsa bu bilginin dışındaki tüm mesajları silerdim.

Böyle tarama yapmak benim gibi bitki isimlerini bilmeyen bir sürü arkadaşıma da zulüm oluyor.

Dikkat edeceğinizden eminim.Hoşçakalın, "AĞAÇLAR"la kalın!

Passion 17-05-2008 17:47

Sn. Çiçeksever ,

1. Portulaca grandiflora - ipek çiçeğine benziyor ; fakat ona benzeyen kayalıklarda kendiliğinden olan bir bitki var, çiçekleri ipek çiçeği gibi büyük ve gösterişli değil, minik minik açıyor. Uzman değilim ama o da Portulaca'nın türlerinden biri olabilir diye tahmin ediyorum.

2. Sn. Buket Aknar'ın da söylediği gibi Telgraf çiçeği- Tradescantia zebrina. Lila rengi, üç yapraklı minik çiçekler açıyor.

Passion 17-05-2008 17:59

Sn. Kadir Çetintaş ve Sn. Cemosan 67,

Yonca ile ilgili cevabımı sizlere özel mesaj olarak gönderdim.

Selamlar..

korhan 17-05-2008 21:45

Çiçeğimin Türü Nedir?

1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar acaba çiçeğimin türünü biliyorsanız bakımı, nelere dikkat etmem gerektiğini nasıl sulama yapacagımı anlatırsanız sevinirim. Çiçeğin bir özelliği geceleri yapraklarını havaya kaldırıyor.

cemo 18-05-2008 07:53

teşekkürler sevgili filizoztr,bilgilerinizi paylaştığınız için..sevgiler

sselvi2000 18-05-2008 08:44

Carpobrotus acinaciformis türü olmalı....

aykutalp 18-05-2008 16:41

1 Eklenti(ler)
Bu mevsimlik fideyi dün aldım. Adını bilmiyorum. Tanıyan var mı?

Eklenti 37693

Sebahattin Sargın 18-05-2008 16:49

Bir tür begonya sanırım yapraklarını tam olarak göremediğim için kesin bir yorum yapamıyorum...

Nihal 18-05-2008 17:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sebahattin Sargın (Mesaj 237366)
Bir tür begonya sanırım yapraklarını tam olarak göremediğim için kesin bir yorum yapamıyorum...

Bende begonyaya benzettim ama resimden tam olarak anlaşılamıyor.

İklimsiz 18-05-2008 17:08

Kesinlikle begonya.

Nihal 18-05-2008 17:12

http://www.agaclar.net/forum/showthr...371#post237371 Bu tarz soruları bu başlık altında soruyoruz...

aykutalp 18-05-2008 18:06

Dediğiniz gibi şeker begonyası olabilir. Büyüsün bakalım görücez... :)

dubief 19-05-2008 19:31

Biz küçük hanım deriz.

Sehernaz 19-05-2008 21:22

1 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar..

Sehernaz 19-05-2008 21:28

Bu çiçeğin adını öğrenmem mümkün mü? Bir arkadaşım için önemli olan bir çiçek,tarifine göre buldum sonunda ama bu sefer de adını bilmiyorum. O Kara Sevda çiçeği diye biliyormuş ama böyle olmadığını öğrendim. Kara Sevda çiçeği de mor yaprak ve dallardan oluşuyor ama şekil olarak tamamen farklı. Yardımcı olursanız sevinirim.
Şimdiden teşekkür ederim.

korhan 19-05-2008 21:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sselvi2000 (Mesaj 237273)
Carpobrotus acinaciformis türü olmalı....

benim çiçeğim için mi söylediniz bu ismi tam anlıyamadım :)

Sergül 19-05-2008 21:55

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi vyssera (Mesaj 233256)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi WYZX (Mesaj 233313)
Evet canavar otu denen ve köküne yapıştığı diğer bitkiyi,suyunu emerek kurutan bir tür zararlı bitki.Özellikle Ege Bölgesinde tütünlere musallat oluyor.

Bizim maydanozlarımıza musallat olan bitkiyle bu sizin söz ettiğiniz aynı bitkimi?

Funda Kalaycıoğlu 19-05-2008 22:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi A.ŞAHİN (Mesaj 236636)

Sayın Şahin,
72 saattir bilgisayarıma ulaşamayacak durumda olduğumdan verdiğiniz linki şimdi görebildim. Gerçekten de o. Çok teşekkür ederim. Ayrıca böyle bir siteyi öğrenmiş olmaktan da çok memnunum. Oldukça yararlanacağımı tahmin ediyorum.
Saygılar.

sabah 20-05-2008 09:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gümüş (Mesaj 236855)
Çalıyı dün aldım. Satıcı adını söyledi ama hatırlayamıyorum. Acaba nedir?

Pençe çalısı (Potentilla fruticosa) na benzettim.

Potentilla fruticosa

izzeterisen 20-05-2008 10:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sergül (Mesaj 237711)
Bizim maydanozlarımıza musallat olan bitkiyle bu sizin söz ettiğiniz aynı bitkimi?

Evet bu Canavar otu, türünü bilemem ama.
Yapmanız gereken tohum vermeden imha etmek, kolay gelsin

gümüş 20-05-2008 16:21

çok teşekkür ederim

Günüm 20-05-2008 19:13

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sehernaz (Mesaj 237695)
Bu çiçeğin adını öğrenmem mümkün mü? Bir arkadaşım için önemli olan bir çiçek,tarifine göre buldum sonunda ama bu sefer de adını bilmiyorum. O Kara Sevda çiçeği diye biliyormuş ama böyle olmadığını öğrendim. Kara Sevda çiçeği de mor yaprak ve dallardan oluşuyor ama şekil olarak tamamen farklı. Yardımcı olursanız sevinirim.
Şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba Sehernaz.
Bitkinin ismi Telgraf çiçeği(Tradescantia Pallida)
Herdem yeşil süs bitkisidir. Sap ve yaprağı koyu mor renklidir. Çiçekleri pembe veya pembe beyazdır. Sap sürünücü özelliğe sahiptir. Çiçeklenme mevsimi yazdır. Boyu 30-40 cm'dir. Güneşi sever, sıcak iklimlerde yetişir. Kumlu geçirgen topraklarda iyi gelişme gösterir. Minimum sıcaklık isteği 15°C'dir.
Fotoğraflarda çiçek açmış halini de görebilirsin.
Sevgiler,

orman_gülü 20-05-2008 19:41

Bu çiçeğin ismini biliyormusunuz?

2 Eklenti(ler)
Bahçemde ki çiçeğimin yaprakları güzel ve keskin kokuyor.Boyu bir metre civarında.

Mahmut Leventoğlu 20-05-2008 20:28

1 Eklenti(ler)
Bu bitki yan bahçede kendiliğinden yetişmekte ve bu mevsimde çok güzel renkleri var. Adı nedir acaba?

Nihal 20-05-2008 20:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mahmut Leventoğlu (Mesaj 238110)
Bu bitki yan bahçede kendiliğinden yetişmekte ve bu mevsimde çok güzel renkleri var. Adı nedir acaba?

Tam emin değilim ama bu bir çeşit labiate olabilir.Benim labiate ilgili bir ödevim vardı sanki bu bitkiyi de kullanmıştım diye hatırlıyorum.Gövdesi kare ise belki olabilir diye düşünüyorum.

Günüm 20-05-2008 20:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nevsune (Mesaj 236099)
Bir arkadaşımın çelik verdiği, bu tuhaf görünümlü çiçeğin adını bilen var mı acaba?

Fotoğraftan çok belli olmuyor ama klasik bir şeytan kafası görünümlü. Hatta arkada iki kulağı bile var:)

Sevgili Nevsune..
Bitkinin adı Columnea Hirta.
Çok aradığım çiçeklerden biridir..Arkadaşınız bir çelik de bana verir mi acaba?;)

Mahmut Leventoğlu 20-05-2008 21:25

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gnc_nihal (Mesaj 238115)
Tam emin değilim ama bu bir çeşit labiate olabilir.Benim labiate ilgili bir ödevim vardı sanki bu bitkiyi de kullanmıştım diye hatırlıyorum.Gövdesi kare ise belki olabilir diye düşünüyorum.

Bitkinin gövdesi böyle

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025