![]() |
Sevgili Caretta , ikinci bitkinin üzerindeki kırmızılar çiçek mi ? Tıpkı çileğe benziyor.
|
1 Eklenti(ler)
caretta'nın sorduğu bitkinin daha gelişmiş hali, adını ben de bulamadım.
|
Alıntı:
Sanırım meyvesi..Çileğe benziyor ama değil.Komşum hediye etti.Adına da çilek çiçeği dedi :) |
Alıntı:
Meyvesi yenmez. İstanbul'da yer örtücü olarak kullanmıştım. |
Alıntı:
|
Sn.Üzüm ,
Her ikisinde de doğru isim ,teşekkür ederim. Google'dan baktım :)) |
Bu çiçeğin adını ve nasıl bakıldığını söyleyebilirmisiniz?Sevgilerrr
http://img355.imageshack.us/img355/9922/dscn0135dr9.jpg |
Alıntı:
Teşekkür ederim.. |
Arkadaşlar Ladin ormanının gölgesinde yakaladığım bu ilginç pembe bitkiyi bilen var mı ?
http://www.agaclar.net/galeri/files/22.jpg |
Bir de, dağlarda, çayırlık alanlarda sıkça görülen bu bitki var. Boyu 70-80 cm ye kadar ulaşabiliyor.
http://www.agaclar.net/galeri/files/9880-smk.jpg |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba, benim alisyum tohumu diye diktiğim tohumlar çimlendi.Ancak görünürde birbirinden farklı iki çeşit fide oluştu. Bunlar bana farklı iki çeşit gibi geldi.Sizce bunlar alisyum mu? Yoksa farklı bir bitkimi. Beni bilgilendirirseniz sevinirim. Teşekkürler.
|
1 Eklenti(ler)
bunlarda ikinci çeşit çıkan fideler.Birbirinden farklı değilmi sizcede.
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili Mine Pakkaner ,
Bizim Yeditepe Üniversitesinin uygulama oteli olan Şile doğa klüpte çektiğim aşağıdaki ağaç ve gülün adlarını öğrenebilirmiyim. Şimdiden teşekkürler :) |
2 Eklenti(ler)
Havuz girişindeki bu ağaç ve çiçekleri :)
|
Güllerin Rosa gallica officinalis, ağacın ise Cotinus coggyria yani peruk veya duman çalısı olduğunu düşünüyorum Mahmut Bey.
|
Sevgili Mine hanım inanın çok teşekkür ederim. Hafta sonu arkadaşlara söz vermiştim bu ağaç ve bitkinin adlarını öğreneceğim diye. Çünkü bazıları çelik aldılar tutturabilmek için :)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
3108 nolu mesajdaki çalı filbahar (filbahri) çiçeği olabilir mi?Bendeki çalı gül gibi yapraklara sahip,gül gibi dikenli;çiçekleri çileğin çiçeğine çok benziyor.Eşim sabahları parfüm gibi koktuğunu söylüyor.
|
1 Eklenti(ler)
Cunda adasındaki eski rum evlerinin camlarını, bahçe duvarlarını süslermiş. Adını biliyor musunuz?
|
Acem Borusu (Campsis radicans)
|
Çok teşekkürler BENBEN
|
Merhaba, bence de bu sarmaşığın adı Acem Borusu. Kıbrıs'ta bu sarmaşıktan bol bol var. Fazla bitki tanımıyorum ama bunu biliyorum. Kökleri çok derinlere gider ve çok yayılırmış.
|
3 Eklenti(ler)
Bu bitkileri tanıyormusunuz arkadaşlar..Yeni aldım ama isimlerini bilmiyorum..İsimleri bilirsem, bakımını araştıracağım..Teşekkür ederim ..Sevgiler hepinize
|
merhaba,
Zor bir soru olacak çünkü fotoğrafım yok :) Çiçekçide bir bitki gördüm, satıcı çiçekli çim olduğunu söyledi, gerçekten de çim görüntüsünde ama üzerinde küçük küçük pembe çiçekleri vardı.Torbalamış satıyorlardı. Çiçekli çim olarak satılan bitkiler hangileridir diye toparlayayım :) |
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Japon çimi olabilir. Ben bu sene ilk defa bazı bölümlere uyguladım. Çim kutusunun içinden ayrı bir pakette karışık kır çiçekleri tohumları çıkıyor. Güzel oldu ancak tohumlar çok ufak olduğu için savrulmuş biraz üst üste binmişler. Vilmorin Japon çimi adı altında yapı marketlerde var. Eklenti 38889 Eklenti 38890 |
cemo üçüncü sıradaki çiçek kağıt çiçeği. Diğerlerini bilmiyorum. Bu forumda kağıt çiçeğinin açmış hali de var .
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:39. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025