![]() |
Alıntı:
|
|
Çok teşekkür ederim Sayın herbaryum ve Sebahattin Sargın.
|
Alıntı:
Teşekkür ederiz, Sayın herbaryum. Öğrendiğimiz iyi de önem ve kıymet durumu, özellikleri nedir acaba? |
1 Eklenti(ler)
Bu çiçek Gümüşhane'nin dağlarında oluyormuş. Çok güzel kokan bir çiçekmiş. Mişli mışlı konuşuyorum çünkü ben hiç görmedim. Buna yayla çiçeği diyorlarmış. İnternette geçen gün fotoğrafını bulunca altında da ismi yazmayınca burada sormaya karar verdim. Latince ismini ya da başka ismini bilen var mı? Çiçeği Phloxa benziyor ama yaprakları daha farklı.
Eklenti 92560 |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Merhaba,
Bu yıl diktiğim karışık tohumlardan çıkan iki çiçeğin mümkünse isimlerini öğrenmek istiyorum. Tohum alırsam ne olduğunu bilirsem ona göre saklar fazla olursa paylaşırım. Eklenti 92637 Eklenti 92638 Eklenti 92639 |
3 Eklenti(ler)
Üsteki resimlerin dışında bu yıl sapancada çiçekçiden aldığım ama ismini tam olarak anlayamadığım iki çiçek var ben sardunya familyasından olduğunu düşündüm yanılıyor olabilirim yaprakları hemen hemen aynı biri sarkan ve çiçekleri ufak diğeri sarkmıyor çiçekleri büyük. Bunların dışında geçen sene aldığım bu yılda çiçeklenen bir çiçeğim var bunların mümkünse isimlerini öğrenebilirmiyim.
Eklenti 92641 Eklenti 92642 Eklenti 92643 |
Sayın ttrut, üstteki mesajınızda görülen ilk iki çiçek Latin çiçeği, alttaki mesajınızda ilk iki çiçek ise ceylan sardunya.
|
Sayın Adalet Yağcı,
Çok teşekkür ederim. İnternet'den hemen araştırdım bilgi sahibi olmaya devam edeceğim. 3. resimlerdeki çiçekleride inşallah site sevenlerden öğreneceğim. |
Alıntı:
|
Alıntı:
3. çiçeğinizi Ateş çiçeğine benzettim. Salvia splendens . |
Alıntı:
|
Eklenti 92639 Clarkia unguiculata mı acaba ?
|
92641 ceylan sardunya diye biliyorum...
|
92643 nolu eklentideki kırmızı çiçekli begonya da-Begonia Million Kisses
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bu bitki bahçemde ve çalı türü bir bitki.
Çiçek rengi de çok hoşuma gidiyor. Çiçekleri, dal üzerinde aynen kelebek çalısı gibi açıyor, ama ben adını bilmiyorum. Öğrenebilirsem mutlu olacağım. Eklenti 92791 Bu çiçeğin adı Duranta sp. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim. verilen cevaplara göre internet'de yaptığım incelemede 92639'un Clarkia unguiculata ve 92643'ün Begonia Million Kisses olduğunu öğrendim.
|
Sevgili Güler, ben aynı çiçeği geçen yıl 'Ağaç Menekşesi' diye almıştım, soğuğa dayanıklı değil dikkat edin.
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba,
Dünden beri bunun ne olduğunu anlamaya çalışıyorum, çiçek açan bir bitkiyi ararken daha rahat buluyorum ama buna bir cevap bulamadım.İsmini öğrenebilir miyim? |
Teşekkür ederim sayın herbaryum.
Sevgili Adalet mesajını okuyunca güldüm, neden mi? Ben bu çalıyı geçen sene karın altında tuttum. Bu baharda yeniden patladı. Saksıya alıp da kışın limonluğa mı alsam acaba. Limonlukta bulunanlar kışın uykuya yatıp, hiç su istemeyenler oluyor genelde. Bu sene Sundavilla da benimle İstanbul'a seyahat edemiyecek kadar büyüdü. Belki her ikisini de yanyana sıkıca sarar bırakırım. Allaha emanet. |
Sevgili Güler, baharda dalları kupkuruydu, çok üzüldüm sökmeye kıyamamıştım.
Bir ay kadar önce diplerden patlamış, şimdi on santimcik, bu sene açar mı bilmiyorum. Bu yüzden dikkat edin demiştim. |
Evet aynen öyleydi.
Ben de baktım kupkuru birkaç dal. Acaba bu neydi diye düşündüm ama dokunmadan öylece bıraktım. Allahtan o dalları kesmemişim. Aynen Clematis gibi kuru dediğim o dallarda pıtır pıtır gözler patladı ve bu şekle geldi. Hem kuru dediğim dallar patladı hem de dibinden sürgünler verdi. Dedim ya bir de kar altında kaldı. |
Merhaba, çiçeğiniz "ficus" tam adını hatırlayamadım. Bir de kırmızı yapraklı olanı vardır.
|
1 Eklenti(ler)
Bu kim bilemedim.. :)
Sarı yasemininimin dibinde çıkmış, çiçeklenmiş.. Yaprakları nane gibi. Acaba nane mi dedim kokladım. Hiç kokusu yok.. |
Bu ne çalısı
1 Eklenti(ler)
Sürgünler dikenli, güneşte yapraklar kızıllaşıyor. Hanım tuzluğu değil! O bitkiden var. Bunun yaprakları daha küçük ve kalın, sertçe.
Eklenti 92990 |
3 Eklenti(ler)
Merhabalar,bu bitkinin, çiçeğin adı nedir?
Şimdiden teşekkürler.. Eklenti 92996 Eklenti 92997 Eklenti 92998 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:48. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025