![]() |
2 Eklenti(ler)
Bu bitkilerin adı nedir?
1. Bitkinin çiçekli hali 6105 nolu mesajda var. |
Bu güzeliğin adı ne?
1 Eklenti(ler)
Bu bir çalı ,çiçekleri çok güzel,kokusu yok gibi ...
|
3 Eklenti(ler)
Ben de bu narin minik mavi çiçeğin ismini öğrenmek istiyorum.
Yaprakları hafifçe tüylü ve adaçayı yaprağı renginde. Çiçekler birer karış uzunluğundaki ince dal uçlarında minik minik, mavi mavi açıyor. Eklenti 93342 Eklenti 93343 Eklenti 93344 Bu bitkinin adı Concord Blue streptocarpella. |
Alıntı:
|
Sayın k0900, ikinci fotoğraftaki sukkulentinizin adını bende de olduğu için merak ediyordum. Kenarlarının pembe oluşundan "Sedum sieboldii" olduğuna karar verdim. Siz de bir inceleyin.
|
Teşekkürler , öyleymiş Spiraea japonica .
|
adını biliyor musunuz?
1 Eklenti(ler)
Bugün bir arkadaşımdan alıp ektiğim bu çiçeği tanıyor musunuz? Bir ara forumda görmüştüm ama bulamıyorum. Torf ve dere mili karışımına ektim acaba doğru mu yaptım? Nasıl bir bakım ister bilen arkadaşlar bilgi verebilir mi acaba? Şimdiden teşekkür ederim.
|
Sayın ayferaksit, bitkinizin adı Oxalis (süs yoncası). Bakımı ile ilgili bilgileri http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=11620 sayfasında bulabilirsiniz.
|
Nariel teşekkür ederim
|
acaba nedir ?
1 Eklenti(ler)
bu güzel şey inatla başka bir saksının içinde kendiliğinden çıkarak büyüdü. ne olduğunu bilecek biri var mı? ayrık ot bile olsa onu atmaya niyetim yok ama ne olduğunu da merak ediyorum.
|
Sn. nimbus, çimlenen bitkiniz dışbudak yapraklı akçaağaç sanırım. Bilimsel adı "Acer negundo".
|
Benim mavi bitkimi tanıyan yok mu?
|
Güler Hanım, sabahtan beri sizin bitkiyi arıyorum, daha şimdi sizin bitkinin fotoğrafına rastladım. İsmini bulmaya çalışıyorum.
|
Buldum Güler Hanım. "Concord Blue Streptocarpella".
|
Alıntı:
|
dışbudak yapraklı akçaağaç
Alıntı:
|
Sevgili Nariel, teşekkür ederim.
|
Alıntı:
Geç cevap için üzgünüm, yeni gördüm mesajınızı Volare, çiçeği Kozbeyli köyünün pazarında gördüm (Foça) |
1 Eklenti(ler)
Bu bitkinin adı ne ?
|
3 Eklenti(ler)
Doğa da rastladığım bu bitkinin ismi nedir.Çiçekleri küçük lacivert ve beyaz renklerde sarılıcı bir bitki . Şu an tohum kapsülü oluşturmuş durumdalar.Üzerinde çiçek yoktu.Tohum keseleri de ilginç,sarılıcı bir bitki. Umarım ismini bilen biri vardır.:)
|
Alıntı:
|
Çok teşekkür ederim Sevgili herbaryum.
|
1 Eklenti(ler)
Ben Anadolu Üniversitesi rektörlük altından bi sarılıcı kopardım ama ismini cismini bilmiyorum. Suya koydum 5 gündür hiç bişe olmadı ne öldü ne canlandı. Kopardığım bitkiyi tanımlamak gerekirse tavana her yere uzantısı ile yapışıyor ve çok sağlam tutunuyor. Tutunduğu yeri siyah yapıyor. Resmi bu ama pek net değil büyük de değil açıkca. Kameram olmadığı için telefon ile çektim.
Eklenti 94035 |
Sn. isolet, resim net değil. Yine de Amerikan sarmaşığına benzettim. Diğer ismi "hazan dalı".
|
Çok teşşekkür ederim. Bilgileriniz için. Kök salınımını bekliyorum. sonra toprağa ekip. Balkon duvarıma sardırıcam. Duvarda bi zarar verir mi acaba? Altı yosun filan olur mu?
|
5 Eklenti(ler)
Bahcemde bir phlox kösesi yapmaya calisiyorum, ancak phloxlarimin arasinda cikan bazi bitkilerin phlox olup olmadigi konusunda kararsiz kaldim. Bahcemdeki diger phloxlara benzetemetim (yapragi disinda) ancak tam da benim phloxlari diktigim yerlerden ciktiklari icin emin olamadim. Resimleri :
|
1 Eklenti(ler)
Phlox
|
1 Eklenti(ler)
Biz Akşam Sefası olarak biliyoruz ama internette Akşam Sefası olarak arama yapınca farklı bir çiçek çıkıyor. Gerçek adını bilen var mı? Küçük beyaz hoş kokulu çiçekler açıyor.
Saygılarımla... |
Sn.apprentice bitkinizin ismi; Melisa, Kolonya çiçeği, Parfüm Çalısı (Cestrum nocturnum).
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:37. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025