![]() |
2 Eklenti(ler)
Çiçeği muscariye benziyor ,ismini biliyormusunuz?
|
Nurcan hanım bunu nerden aldınız öğrenebilir miyim.
|
ormanlık alanda yolun ortasında çıkmış.
|
Sayın dilekağacı; sanırım sizin bitkiniz dracena massengena. Çok güzel bir bitkidir. Bir aralar bende de vardı, hatta çiçek açtırmayı bile becermiştim. Ama evlenince eşyalar taşınırken ortadan yokoldu. Ya nakliyeciler çok beğenip kendilerine sakladılar ya da sokakta unuttular ve meraklı biri aldı. Her ne olduysa inşallah iyi bakmıştır.
Bitkinizle ilgili detaylı bilgiyi aşağıdaki adresten öğrenebilirsiniz. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=5341 |
Alıntı:
|
Hatta 4333 nolu mesajda ikinci fotoda daha çiçek açmamış halini sormuştum.
|
yaprak şekli aynı,koku alamadım
|
Arkadaşlar, 4552 no.lu mesajdaki çiçeğimi tanıyamadınız mı?
Bir daha baksanız diyorum. |
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar çiçeğim kardeşimin hediyesi. Çok güzel yenilmeyen koyu pembe berry ye benzeyen taneleri vardı. Ya bozulmaya başladı ya da mevsimsel..:( Eger latince adını öğrenirsem bakım yapıp kurtarmaya çalışacağım.Teşekkür ederim.
Eklenti 63003 |
???
3 Eklenti(ler)
Bu bitki çiçeklerin arasında çıkmıştı, ben dikmediğime eminim.Civarında nergisler falan var.Çiçek açmadan önce nergis sandım yapraklarından dolayı.Ama sanırım değil.Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim=);)
|
Kokulu mu Nihal? Sümbüle benziyor.
|
Güzel soru...=)İnanın hiç koklamadım.Ama yanına yaklaştığımda bir koku hissetmedim ,eğer kokuyorsada keskin bir kokusu yok galiba...
|
Çiçeğiniz sümbül.Bir yerde okumuştum,sümbüller zamanla yabani hallerine dönerlermiş.
Benimde 4-5 sümbülüm bu durumda.Kokuları var,çiçek sayısı az olduğu için yoğun değil. |
Symphoricarpus - İnci çalısı sevgili feriha.
http://www.agaclar.net/forum/showthr...i+%E7al%FDs%FD Bende de beyaz çiçeklisi vardı. Sizdeki gibi bir görüntüye sahip olduktan sonra maalesef öldü. |
Alıntı:
İkinci resimdeki büyük bitki, karalahana. Üçüncüsü ıtır.(kokuyor deyince şüphem kalmadı.) |
Alıntı:
Eski köşk bahçelerinde bunlardan doludur, bu mevsimde kokudan geçilmez yanlarından. |
Teşekkürler...Aslında bende sümbül diye tahmin etttim.İşin ilginç yanı bizim bahçede sümbül yok=)Nerden çıktı acaba?(Nerden çıktığı önemli değil,önemli olan artık benim de bir sümbülüm var=)=)
|
http://www.agaclar.net/forum/showpos...9&postcount=60
Buradaki bitki çan sarmaşığının fidesi mi arkadaşlar? |
4592 nolu mesaja bir cevap yokmu? : (
|
Alıntı:
teşekkür ederim, çiçek açmıyor ama, veya bende ki hiç çiçek vermedi...dev oldu, sadece yaprak çıkartıyor... |
Sayın Nihal, sümbülünüz yabani sümbül, yabani olanların kokusunu ve güzelliğini aşı sümbüllerde bulamıyorum. Kıymetini bilin :)
|
Alıntı:
Sabır.:p |
acil yardım arkadaslar
3 Eklenti(ler)
arkadaslar bir salonda bir grup cicek var ve bana bu cicekleri etiketlemem icin gorev verildi fakat ben ciceklerden pek anlamadigim icin sizlere danısmakta fayda gordum yardimci olursanız sevinirim 6 numara verilmis 6 cicek var bunların isimlerini cisimlerini yasadigi optimum kosulları yazabilirseniz sevinirim bu gorev benim icin onemli saygılarım la recep...
|
4592 no'lu mesaja cevaben; paşa çadırı olarak ararsanız bulacaksınız.
Suya daldırma ile değil, ayırma yolu ile köklendirmeniz gerekiyor. |
Sn veteriner hekim, 1 ve 2no: Draceana deremensis olduğunu tahmin ediyorum. 3 no Yucca, 4 no Livistona, 5 no Draceana marginata, 6 no Caryota mitis.
Bir tek 5 nolu fotoğraftan emin değilim. Dizygotheca da olabilir, ananas da olabilir. Yaprak kenarları destere dişli mi yoksa düz mü? |
4623 nolu mesajdakini bilen var mı??
|
6 cicegin cinsi
5 Eklenti(ler)
sukran hanım yardımmm :D bunlar hakkındaki goruslerinizi de alabilirsem cok sevinicem insallah bunlar son olurda bir daha sizi rahatsiz etmem :)
1 nolu cicekin ayrıntılı fotografı ve ilave 7 nolu cicek koydum bilginize cevaplarınız icin tesekkuurlerr |
1 no'yu çıkaramadım, daha yakın fotoğraf gerekiyor Sn vet he.
2 ve 3 draceana, 4 dieffenbachia, 5 o da draceana , ama başka bir türü, 6 sansaveria (paşa kılıcı) |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba bu çiçeğin adı nedir?Nasıl bakım uygulamalıyım?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:57. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025