![]() |
4 Eklenti(ler)
İncirliova Erbeyli köyünde çektiğim fotolardan bazılarını ekledim. Bizim oralarda heryerde olur bunlardan ama isimleri konusunda bir bilgim yok.
Eklenti 62100 Eklenti 62101 Eklenti 62102 Eklenti 62103 |
Sn. Orkunkırcı,
2- Myosotis türlerinden biri olsa gerek - Unutma beni çiçeğine benzettim 3-Euphorbia helioscopia - Sütleğen |
Bu bitkinin adını bilen var mı?
2 Eklenti(ler)
Herkese merhaba;
Ekte resimlerini koyduğum çiçeğin adını bilen var mı acaba? Bir arkadaşımdan aldım ve o da sanırım adını bilmiyor. Yeşil renkte anthurim çiçeğine benzyen çiçek açıyor. Ama henüz bendeki çiçek açmadı. Yardımlarınızı bekliyorum |
Alıntı:
|
Sarı çiçekli portakal nergizi değil mi?
|
1 Eklenti(ler)
Honaz dağında gördüğüm bu bitkinin ne olduğunu bilen var mı acaba? Çalı formunda çiçekleri çok güzel kokuyor.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
2.Alkanna veya Nonea olabilir Boraginaceae 3.Euphorbia sp. Sütleğen 4.Calendula arvensis sanırım |
Bu bitkiyi Finlandiya'ya giden bir arkadaştan aldım ancak ismini bilmiyorum. İsmini bilsem bakımını internetten birşekilde bulurum. Yardımcı olabilir misiniz?
http://img24.imageshack.us/img24/6049/dscf0001ot8.jpg http://img12.imageshack.us/img12/9652/dscf0002aa8.jpg |
Sansevieria trifasciata Hanhi bitkinizin ismi.
|
Teşekkür ederim Sevgili Herbaryum.
|
Alıntı:
|
Bahsettiğiniz bitkiyi biliyorum, ben de mevcut ve yanlış bilmiyorsam Sansevieria trifasciata Hanhi ama yine de vermiş olduğum linke bir gözatın dilerseniz.
http://www.glasshouseworks.com/succ-s.html |
Alıntı:
|
Sayın Hüsnüyusuf;
Cevabı buldum, yardımınız için teşekkür ederim. Bakımını da böylece daha uygun yapabileceğim.;) |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Bu çiçeğin adı nedir acaba? köklendirilmesi için suya koyduk. Doğrumu yaptık?
|
İsimlerini Bilmediğim Bir Kaç Bitki
3 Eklenti(ler)
Bu bitkilerin neler olduğu konusunda yardımcı olabilirseniz sevinirim, şimdiden teşekkürler...
|
Alıntı:
ikincisi de karalahana gibi geldibana ,Karadenizliler daha iyi bilir;) |
Eğer ilk resim harnupsa çok ilginç, belki bahçe toprağından gelmiştir, benim için üçüncü resimdeki bitki çok önemli çünkü olağanüstü aromatik bir kokusu var, adana yöresinde köylerde gül damlası diyorlar ama ben genel ismini öğrenmek istiyorum...
|
|
İkinci resim Brokoli zannediyorum.
|
1 Eklenti(ler)
bu bitki nedir?yardımcı olurmusunuz?
|
Sayın Morpapatya; sanırım çiçeğiniz chlorophytum (kurdela çiçeği)..
|
4592 nolu mesajdaki çiçeğin adını bilen yokmu?
|
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Merhaba, bu bitki acaba yabani havuç mudur? Yolda yürürken gözüme çarptı ve söktüm hemen. Resmen havuç kokuyor. Küçüklüğümde bağ-bahçelerden birsürü söker, hemen oracıkta yerdik yabani havucu ama bitkinin ayrıntılarını hatırlamıyorum. Eğer bu bitki yeniyorsa hemen toplamaya çıkacağım.
|
Maalesef o çiçek paşa çadırı değil. Çünkü o çiçekten annemde var. Ve onun adının paşa çadırı olduğunuda buraya sorup öğrenmiştik. : ) Peki bu çiçeğin adı ne şimdi?
|
4 Eklenti(ler)
ben de bu bitkinin ismini sormayı ve daha sonra dev hale geldigi için nasıl budamam gerektigini bilenlerden yardımcı olmalarını istiyorum...boyu yaklaşık 1 metreyi geçti, üzerinden yeni yaprak çıkarıyor, ama zamanla en aşagıdaki yaprakları yaşlanmaya başlıyor....
ne yapmalıyım, budamanın ve yeniden dikmenin imkanı var mı? teşekkürler |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:56. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025