![]() |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 61422
Bu mevsimde İstanbul'da çiçeği açan ve çok güzel kokan bu çalı ne olabilir? Bazı filbahri fotoğraflarıyla karşılaştırdım, bunun yaprağının kenarı düz , diğerleri hafif dişli. Bir de filbahri için çiçek mevsimi erken diye düşünüyorum(?). |
Sn Nurbahar sanırım Lonicera franrantissima.
|
Şükran Hanım çok teşekkürler.
|
1 Eklenti(ler)
Ben de bu bitkiyi soracaktım tam (Lonicera fragrantissima). İki hafta kadar önce bu çalıdan birkaç parça çelik aldım ve torfa diktim, köklenecek mi bakalım.
|
Bu çamın adı ne
4 Eklenti(ler)
Merhaba,
işyerimizin bahçesinde bu çamdan var . Adını bilmiyorum.Yardımcı olurmusunuz. Teşekkürler.Ekte gövde yaprak ve kozalaklarından örnekler. |
Casuarina equisetifolia (Demir ağacı)
|
3 Eklenti(ler)
Selam arkadaşlar, epeydir merak ettiğim bir bitki var. Adını bilmiyorum. Oğlumun bakıcısında.Yaprakları çok hoş. Yardımcı olursanız sevinirim.
Eklenti 61613 Eklenti 61614 Eklenti 61615 |
3 Eklenti(ler)
Bir de bana kaktüsleri sevdirmeyi başaran bu çiçek var. Eklenti 61616
Eklenti 61617 Eklenti 61618 Üçgen bir biçimde uzayıp yanlardan yaprak vermiş. |
2 Eklenti(ler)
Acaba bu bitkilerin adı nedir?
|
sn.nisan0671 sorduğunuz kaktüsünüzün ismi euphorbia trigona (süt ağacı).
Ve burda da bilgiler var. |
3 Eklenti(ler)
sevgili anneannemin bulup getirdiği iki ayrı saksı olarak büyütmeyi başardığımız ama adını ve nasıl bakmamız gerektiğini çokta bilmediğim çiçeklerimin adını öğrenme konusunda bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
|
Demir agaci
Alıntı:
Demek ki bu cam degil. |
Teşekkür ederim Sevgili Ayine-i Esma,
Selamlar.. |
Sayın dilruba, sukkulentinizin ismi Kalanchoe thyrsiflora
|
Teşekkür ederim Sayın İlkin
|
1 Eklenti(ler)
Bu bitkiyi sevgili başbahcivan göndermişti, ama ismini bilmiyorum, sizlerden bilen var mı acaba?
|
1 Eklenti(ler)
İnternette bu çiçeğin fotoğrafına rastladım. Alelade yazılmış bilgilerin olduğu bir sayfadaydı, kardelen hakkında birşeyler yazılmıştı ve bu fotoğraf da kardelenlerin arasına konmuştu. Galanthus diye arama yaptım ama bu bitkiden karşıma çıkmadı.
|
Alıntı:
|
Teşekkür ederim :)
|
Alıntı:
Barsak sorunları olanlar için yaprakları çay gibi demlenip içiliyor biliyorsunuz. |
Alıntı:
|
Alıntı:
bu sukulentin adı yanılmıyorsam "sedum palmer" daha önce bende sormuş vu bu cevabı almıştım. Bizdeki de şu anda coşmuş durumda. |
1 Eklenti(ler)
Bu çiçeğin türü nedir?
|
2 Eklenti(ler)
|
Sayın Lilium, çiğdem değil mi?
|
Sayın Lilium bizim buralarda baharda çıkar isminide çigdem olarak biliyoruz baharın habercisi olarak görülür,hatta çocuklar evleri gezerek malzeme toplar,toplanan malzemeyle en son gidilen evde çigdem pilavı pişirilerek topluca yenilir,tabi bu gelenek şimdilerde fazla uygulanmıyor..
|
Teşekkür ederim arkadaşlar emin olmak için sormuştum, çok güzel bir rengi var.
|
Sanırım benim sorduğum çiçekler kimsenin ilgisini çekmedi, isimlerini bilen yok mu? :(
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:28. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025