![]() |
Alıntı:
|
mrb
Alıntı:
|
Teşekürler İzzetirisen.
|
Sevgili Herbaryum,SSelvi,Sergül ,gncnihal,çabalarınıza çok teşekkür ederim.
|
Teşekkürler herbaryum.
|
Alıntı:
|
Emin olmak istiyorum
1 Eklenti(ler)
Geçen hafta sonu pazardan fidesini 50 krş a aldım kendisi tanıdık geliyor fakat bakımını ve adını bilmiyorum satıcı bana yıldız çiçeği-soğanı var dedi Peki bendeki nedir?
|
Doğru, yıldız çiçeği - Dahlia
|
Dün etiketinde "ornitagalum" yazan çiçekli bir bitki aldım.Nasıl bakılacağını bilmiyorum.
|
Sayın fsuzen
Bu bölümü sadece bitkilerin teşhisi için kullanıyoruz. Ornithogalum diye arama yaparsanız, iki ayrı türü ile ilgili başlıklar bulabilirsiniz. http://www.agaclar.net/forum/showthr...alum#post81007 http://www.agaclar.net/forum/showpos...42&postcount=1 |
Alıntı:
|
3091 nolu mesaja cevaben, Orman gülü, çiçeğiniz Ruta graveolens. Yaprakları acı ve keskin kokuludur.
Açık alanlarda sıkça ratladığımız bir çiçek. |
1 Eklenti(ler)
3040 nolu mesajdaki çalı çiçek açtı.Ama hala adını öğrenemedim.Çiçeği çileğin çiçeğine benziyor.
|
1 Eklenti(ler)
Bu yeşilliğin ismini merak ettim.Çiçek mi acaba?
|
1 Eklenti(ler)
Komşu apartmanın önünde neredeyse boyuna yakın tek bir dal muhteşem çiçek açmış bu bitkinin adı acaba nedir? Dracena desem değil, phormium da olamaz, yukka ile hiç ilgisi yok diye düşünüyorum ama herhalde onlardan biridir.
Saygılar |
Alıntı:
http://www.dipbot.unict.it/orto/0224-1.html |
Teşekkürler İzzeterisen! Yıllardır bahçemde en az bir düzine olan ve kendi döktüğü tohumundan her yıl( yer darlığından ötürü yoketmemiş olsam ) onlarca yeni ağaç oluşacak olan bu çok sevdiğim ağacın adına akasya diyorduk.Bu gün sizden öğrendim adının Tespih ağacı olduğunu.
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 38287
Bitişik bahçede çıkan bu bitkinin ne olduğunu merak ediyoruz. Güzel bir şeye benziyor, söküp atamadık. |
1 Eklenti(ler)
Ben yapraklarını haseki küpesine benzettim.
Eklenti 38292 |
Teşekkürler Limon, ben de haseki küpesine benzettim, çok sevimdim. Bu çiçeği hiç görmedim, bu sitede tanıdım ve rüyalarıma bile girdi, umarım seneye sahip olurum. Bir kaç seraya sordum bilmiyorlar bile.
Ama aynı çiçek olduğundan şüphelerim var. Haseki küpesinin yaprağının uç kısmı biraz sivri gözüküyor, bu ise yuvarlak. Geçen seneki sardunya saksısında çıktı, komşum da ben de tohum ektiğimizi hatırlamıyoruz. Bütün gün güneşin altında, gayet canlı ve sağlam duruyor. Yabani ot çıkarsa çok üzülürüm, haseki küpesi çıkarsa bundan sonra her istediğim çiçek için dilekte bulunurum. |
Alıntı:
Ancak bizde kırmzı yapraklı drasena diye tanınır. Ege ve Akdeniz'de çok yaygın kullanılır. Çiçeği kokuludur. |
Sevgili Gardenya;teşekkür ederim,teşekkür ederim,teşekkür ederim:) Adını da öğrendim tam oldu;çokk sevindim. Teşekkürler..
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Güle güle büyüt.. |
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar; bir arkadaşımın bana getirdiği, bu bitkiyi bahçeme diktim. Dün aşağıda fotoğrafını göreceğiniz çiçeği açtı. Arkadaşım adını bilmiyor ben de bu bitkinin adını bilmiyorum. Bilen varsa çok memnun olacağım.
|
Alıntı:
|
Buket, bu bir Yer açelyası, ya da diğer adıyla Ankara Çiçeği (Godetia ) .;)
|
Alıntı:
Şu anda elimde iki çelik var, tutarsa birisini size gönderirirm. Olmazsa yeniden çelik alırız, merak etmeyin. |
2 Eklenti(ler)
Bahçemde bulunan yeni aldığım çiçeğin adını bulamıyorum.Lütfen yardımcı olurmusunuz..?
|
2 Eklenti(ler)
Birde bu var :)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:53. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025