agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Bu Bitkinin Adı nedir? (https://www.agaclar.net/forum/bu-bitkinin-adi-nedir/)
-   -   Bu bitkinin, çiçeğin adı nedir? (2005-2009) (https://www.agaclar.net/forum/bu-bitkinin-adi-nedir/479.htm)

nevsune 14-05-2008 16:49

1 Eklenti(ler)
Bir arkadaşımın çelik verdiği, bu tuhaf görünümlü çiçeğin adını bilen var mı acaba?

Fotoğraftan çok belli olmuyor ama klasik bir şeytan kafası görünümlü. Hatta arkada iki kulağı bile var:)

Buket Aknar 14-05-2008 20:49

Sevgili Şükranayalp, verdiğiniz bilgi için çok teşekkürler. Araştırdığımda yapraklarının çok benzediğini gördüm. Ayrıca ağaçlar.net'te baktığımda selluka gibi olduğunu da gördüm. Neyse bekleyip çiçeğini de göreceğiz.

çavdaroğlu 15-05-2008 09:57

4 Eklenti(ler)
Merhabalar 22 Nisanda (2008)Trabzon Haçka Obası'nda fotoğrafladığım çok güzel parlak sarı renkli çiçekli, yaprakları biraz etlice ve parlak yeşil, su kenarlarında bulunan bu bitkiyi tanıyan arkadaşların yardımına ihtiyacım var.

çavdaroğlu 15-05-2008 10:33

Sabredemedim, çiçekleri düğün çiçeklerine (Ranunculus sp.)benzediğinden biraz şüphelenmiştim. Biraz daha araştırınca Ranunculus ficaria grandiflora olabilir diye düşünüyorum ya siz ne dersiniz?

çiçeksever 15-05-2008 14:25

1 Eklenti(ler)
Bu çalının ismi nedir.Şu anda çiçekte,bugün yarın açacak.

herbaryum 15-05-2008 19:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi çavdaroğlu (Mesaj 236317)
Merhabalar 22 Nisanda (2008)Trabzon Haçka Obası'nda fotoğrafladığım çok güzel parlak sarı renkli çiçekli, yaprakları biraz etlice ve parlak yeşil, su kenarlarında bulunan bu bitkiyi tanıyan arkadaşların yardımına ihtiyacım var.

Caltha polypetala

Passion 15-05-2008 21:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nevsune (Mesaj 236099)
Bir arkadaşımın çelik verdiği, bu tuhaf görünümlü çiçeğin adını bilen var mı acaba?

Fotoğraftan çok belli olmuyor ama klasik bir şeytan kafası görünümlü. Hatta arkada iki kulağı bile var:)

Hanımeli'ye benziyor.

beysen 15-05-2008 22:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi vyssera (Mesaj 235130)
Teşekkürler Herbaryum, benim çiçeklerin sonu gelecek gibi değil, bir kayalıkta rastladığım, bu bitkiyi bilen çıkar mı ? Sukulente benziyor yaprakları tüylü.

Bu bir, Sempervivum calcoreum olabilir.

Funda Kalaycıoğlu 15-05-2008 23:10

1 Eklenti(ler)
Sevgili arkadaşlar,
Utanarak söylüyorum ama apartmanımızın bahçesindeki bitkilerin adını kimse bilmiyor. Resimde arka planda görülen gri yapraklı, beyaz çiçekli çalı nedir acaba? Bir de onların biraz önünde soğan gibi fışkıran gri alacalı şerit yapraklı bitkiyi tanıdınız mı?
Saygılar

A.Şahin 15-05-2008 23:19

Öndeki alaca yapraklı saz. Ama latince adını bilmiyorum:(

A.Şahin 15-05-2008 23:23

ilahi morluk; bitki sanırım ceviz... Gerçi pek unutulacak tohum değil ama ( büyüklük açısından) :)

Ferda Ülkümen 15-05-2008 23:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Funda Kalaycıoğlu (Mesaj 236602)
Sevgili arkadaşlar,
Utanarak söylüyorum ama apartmanımızın bahçesindeki bitkilerin adını kimse bilmiyor. Resimde arka planda görülen gri yapraklı, beyaz çiçekli çalı nedir acaba? Bir de onların biraz önünde soğan gibi fışkıran gri alacalı şerit yapraklı bitkiyi tanıdınız mı?
Saygılar

Sanki beyaz çiçek dedikleriniz tomurcuk. O bitkiyi Senecio cineraria - Kül çiçeğine benzettim. Sarı çiçek açar.

Funda Kalaycıoğlu 15-05-2008 23:32

Sayın Şahin, ismi hiç yabancı gelmemesine rağmen google'da alaca yapraklı saz diye bir bitki bulamadım. Latincesini bilebilseydik daha detaylı bilgilere ulaşabilirdim. Arkadaki beyaz çiçekli gri bitkiyi tanıyabildiniz mi? Resimde pek iyi görünmüyor ama...
Saygılar

A.Şahin 15-05-2008 23:35

Sitede bi yerlerde bir link vardı arıyorum ama bulamadım saz ile ilgili.:(

Funda Kalaycıoğlu 15-05-2008 23:51

Sayın Ülkümen, bu bitkiden bir kaç yerde gördüm; hepsinin de çiçekleri beyazdı, o yüzden dikkatimi çekti. Acaba başka bir senecio türü mü?

Sayın Şahin, google'a "Saz" ve "bitki" yazıp aramaya başladım bile. Dilerim bulabilirim. Sitede ben de bulamadım şimdilik.

Saygılar

A.Şahin 15-05-2008 23:58

Sanırım bu lınktekinden http://www.aquatechnobel.be/plantes-..._Picta-54.html

Kadir Çetintaş 16-05-2008 02:28

Bu yarasa çiçeği mi?

2 Eklenti(ler)
Selamlar,

Yüz küsür sayfanın hemen hemen yarısına baktım ama denk gelemedim. Daha önce sorulduysa kusura bakmayın! :(

Forumda arattım, 'yarasa çiçeği' olarak başka bir çiçek çıkıyor ama bu yok.

Bir arkadaştan iki kök aldım, ama O da birisinden almış, dolayısı ile ''yarasa çiçeği'' olarak biliniyor. Elimde bu bilgiden başka bir şey yok!

İnternetten de arattığımda ''yarasa çiçeği'' veya '' Bat flower'' adında başka bir çiçek çıkıyor.

Sormaktan başka çarem kalmadı.

Biraz bilgi;

Türkçe Adı : ( tahminen ) Yarasa Çiçeği
Latince Adı : ?
Özelliği : Yaprakları gece kapanıyor. Gündüz açılıyor. ( Aslında Türkçe isme çok güzel uyuyor! )

Yapraklar çok narin, yine çok narin bir sapın ucunda açıyorlar. Önce sap uzanıyor ve ardından ucunda bir yaprak oluşuyor. Üç parçalı bir yaprağı var.

Yaprak çıkış şeklinden sıklemen tarzı bir çiçek gibi yapısı var. ( familya benzer olabilir ama tamamen tahmin!)

Kök : Çok zayıf, soğanımsı bir yapısı var.

Çiçek: Şu anda benimkinde yok ama aldığım yerde yaprak harici çok küçük ve zayıf birde çiçeği olduğunu görmüştüm. Anlıyacağınız yaprak güzeli bir çiçek.

Zayıf yönü: Aydınlık istiyor ama sıcağa da hiç dayanamıyor. Kapalı balkonda direkt güneş almamasına rağmen sıcak bir günde bayıldı. Güneş almayan bir yere aktardığımda bir haftada zor kurtardım. Ama bu iki güzel yaprağa maloldu! :(

İki kökte İkişer yaprak var. Şimdi bulunduğu yerde ( Serin ) keyfi iyi gibi ama çok yavaş bir gelişimi var ve ışığın az gelmesi nedeni ile dallar kıvrılıyor ve yapraklar az gelişiyor. Ve bilgi edinene kadar başına bir iş gelmemesi için yerindende kıpırdatmak istemiyorum!

Daha iyi bakabilmek için bilgiye ve/veya Latince ismine gereksinimim var.

Şimdi fotoğraflar;

Bu gündüz hali! ( Yaprak açık !)

Eklenti 37484

Bu da akşam hali! ( Yaprak kapalı )

Eklenti 37485

Kusura bakmayın biraz uzun oldu ama bu çiçeği kaybetmek istemiyorum.

İsmini bilen arkadaşımız varmıdır? Veya bakımı konusunda bilgi verebilecek olan?

Şimdiden teşekkürler. :)

Evaca 16-05-2008 02:54

2 Eklenti(ler)
Çiçeğinizin adı yarasa çiçeği değil sanırım. Sanırım diyorum çünkü aşağıda vereceğim linkte yarasa çiçeklerinden örnekler mevcut.. Sizin çiçeğinize pek benzemiyorlar.

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=7280

Çiçeğiniz çok güzelmiş, umarım bilen birileri çıkar.. Hatta tohum bile üretebilirsiniz umarım ;)

Bende bir şey yetiştirmeye başlamışım tohumdan, ama üzerindeki yazı uçmuş..

Fotoğraftan tanıyabilir misiniz ? Bu nedir ?

Domates olaibilir mi? :confused:

Kadir Çetintaş 16-05-2008 03:19

Sayın Evaca,

İlginiz için teşekkürler, haklısınız forumda ve nette arattığımda 'yarasa çiçeği' olarak Tacca çıkıyor. O da çok ilginç bir çiçek ama benimkinin de gündüz açması-gece kapanması adına çok uyuyor. ( bizimkisi gündüz yarasası :p )
Ve zannederim halk arasında bu özellikten dolayı bu ismi uygun görmüşler!

Neyse bakalım, inşallah bilen birisi çıkar da daha iyi bakabiliriz bizim nazendeye. ;)

Güzel dileğiniz için teşekkürler. Umarım önce yaşatabilir sonra da çoğaltabilirim.

Bazı salon çiçeklerini ismen-kimilerini de latince olarak dahi biliyorum ama sebzeler konusunda zayıfım biraz. Sizin verdiğiniz fotoğraftakini maalesef domatesini görmeden, domates diyemem. :D

Ama forumda yardımcı olacak bilgili arkadaşımız çok! Eğer domatesse kısa zamanda bilgi gelir.

Esas bizimki problem!

Selamlar. :)

venus 16-05-2008 03:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sukranayalp (Mesaj 82322)
,
Bu bitki Oxalis hedysaroides : Kırmızı yapraklı yonca. Ben de bundan yetiştiriyorum.

Sn.Kadir Çetintaş,
Sanırım aynısı sadece renk farklı sayfa 65 mesaj no 458
Saygılar:)
Not: Konu içi aramada yonca yazarsanız ilgili sayfalara da ulaşabilirsiniz.

destructionBJK 16-05-2008 10:26

[IMG]http://img178.yukle.tc/images/62572.jpg[/IMG]

Resimde görülen bu yerörtüsünün Adını bilen varmı acaba?

destructionBJK 16-05-2008 11:07

Bu YerÖrtüsünün İSMİ Nedir?

http://img178.yukle.tc/images/62572.jpg

Bu çiçeğin adını bilen var mı acaba? ve özelliklerini? Ne tür bölgelerde yetişir? Nasıl bakmak gerekir? Şimdiden çok teşekkürler..

limon 16-05-2008 11:29

Kaz Ayağı. bakın burada geniş bilgi bulabilirsiniz. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=3360

çiçeksever 16-05-2008 13:13

Meraklı

2 Eklenti(ler)
Bu çiçeklerin adlarını öğrenebilirmiyim?

LuNa 16-05-2008 13:28

Alıntı:

Resimde görülen bu yerörtüsünün Adını bilen var mı acaba?
Türkcesi Buz Cicegi deniyor sanirim bu.

gümüş 16-05-2008 14:03

1 Eklenti(ler)
Çalıyı dün aldım. Satıcı adını söyledi ama hatırlayamıyorum. Acaba nedir?

cemo 16-05-2008 14:33

Sevgili Kadir Çetintaş,aynı çiçekten bende de var.geçen sene 2 yaprak halinde arkadaşımdan almıştım.Şimdi 7 yapragı oldu.Minicik çiçekler acıyor.Bende adını bilmeyenlerdenim. Işıgı ve suyu seviyor.İnşallah adınıda öğreniriz.sevgilerrr

Buket Aknar 16-05-2008 14:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi çiçeksever (Mesaj 236837)
Bu çiçeklerin adlarını öğrenebilirmiyim?

Sn. Çiçeksever; 2. fotoğraftaki çiçek sanırım telgraf çiçeği.

Passion 16-05-2008 22:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemosan67 (Mesaj 236869)
Sevgili Kadir Çetintaş,aynı çiçekten bende de var.geçen sene 2 yaprak halinde arkadaşımdan almıştım.Şimdi 7 yapragı oldu.Minicik çiçekler acıyor.Bende adını bilmeyenlerdenim. Işıgı ve suyu seviyor.İnşallah adınıda öğreniriz.sevgilerrr

Sn. Cemosan67 ; o çiçek Sn. Venüs'ün de söylediği gibi kırmızı yapraklı yonca büyük ihtimalle. Ben de geçen sene bahçeye dikmiştim, yaprakları ve çiçekleri ışığa göre açılıp kapanıyor. Çiçeklerinin rengi çok açık pembeydi yanlış hatırlamıyorsam.

Passion 16-05-2008 22:13

1 Eklenti(ler)
Bakın bu da yoncanın yeşil yapraklı olanı. Bendeki mor yapraklının da çiçeklerinin şekli böyleydi.
Eklenti 37583

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025