![]() |
Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana;):)
|
2 Eklenti(ler)
Üç yıldır bu çiçeğin açmasını bekledim. Tohum olarak ekmişim ama nedir ne değildir bilmiyordum. Hatta öylesine bir ottur diye bile düşündüm. Ama ot dediğin nedir çiçek dediğin nedir ki..
Üç yılın sonunda açtı. Çiçeklerin büyüklüğü 5-6 cm kadardı. Üç hafta kadar kaldı, çiçeklerini söndürürken ama, kendini de söndürdü ve kuruttu. Adı nedir biliyor musunuz? |
Sevgili Çekirdek ben campanula veya çan çiçeği'ne benzettim ama emin de değilim. Ne de olsa uzmanlığım yok tamamen acemiyim.
|
2 Eklenti(ler)
Durdukları yerde çook güzeldiler.. Gördüğüm anın öyküsünü sonra anlatayım.
Ben adını bilmiyorum. ?? |
Sevgili Çekirdek son fotoğraf Acem Lalesi. Bunlardan eminim çünkü ben de yetiştirdim.
Buradan ayrıntılı bilgi bulabilirsin. |
Buket'ciğim sen yazınca bakabildim, Limon da ilgili başlığımıza bu çiçeğin resmini eklemiş (çan çiçeği), aynısı. Değişik versiyonu olabilir, biraz daha bakınayım. Teşekkürler.
Evet, Acem Lalesiymiş, sağol. Çok güzel di mi?.. Bolca tohum alabildim. İsteyenlere gönderebilirim. |
Campanula Sevgili çekirdek ilk resim, canım çan çiçeği yani ;) İlk görüşte tanıdım hemen ;)
|
Ben geçen kış campanulla tohumu almıştım ama burada 2 yıldan önce çiçeğini açmadığını okuyunca ha bugün ha yarın halen ekemedim. En iyisi bu sonbaharda ekeyim de biran önce geri sayım başlasın.
|
Üç yıl bekle, üç hafta seyret oldu. Tohum bile yapamadı Sebocuğum.
|
Acem Lalesi'min (!) öyküsünü Kahvehanede anlatayım ilerleyen saatte..
|
Çiçeğin Cinsi
http://img103.imageshack.us/img103/9...8160541je4.jpg
arkadaşlar böyle bi çiçek aldım cinsi nedir bilmiyorum güneşi sever mi sevmez mi herhangi bi bilgi vermediler yardımcı olurmusunuz ? |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Ben dün bu bitkiyi hoşuma gittiği için aldım , çiçekçi adını bilmiyordu.
Galeriye yükledim ama sanırım oraya ilgi gösteren yok. Adının ne olduğunu sizlerden öğrenebilir miyim? Eklenti 41530 |
Ben sakız çalısına benzettim, yaprağını net görme imkanı olsaydı emin olabilirdim.
|
Filizleri çok yeni çıkıyor, dikenleri var, özsuyu sütlü, büyükleri dikey değil daha çok yatay büyüyor.
|
Arkadaşlar dün Koçtaş'a gittiğimde bir çiçek gördüm. Ve yaklaşık üç saattir internette ve sitede sabırla onun adının ne olabileceği konusunda ipucu arıyorum.En sonunda pes ederek sormaya karar verdim. Öncelikle belirteyim çiçeğin resmi yok.Çünkü çekmek aklıma gelmedi.Ama içime öyle dert oldu ki en kısa zamanda gidip o çiçekten edineceğim.Başka bir yerde daha görmüştüm. Minik yaprakları var ve arapsaçına benziyor.Yalnız onu ilginç kılan özelliği, üzerinde düzinelerce minik minik turuncu-kırmızı arası topların oluşu. Bu toplar onun meyvesi mi, tohumu mu bilemiyorum. Benim gördüğüm bitkiler küçücük saksılarda satılıyordu(kaktüs saksısı gibi ufak) Eğer bana tariften bir tahmin yapabilirseniz çok memnun olurum. Böylelikle latince ismini internetten aratarak o olup olmadığını kontrol edebilirim.Şimdiden teşekkürler.(Umarım mesajım resimli mesajlar arasında kaynamaz.)
|
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
Teşekkür ederim.
|
Alıntı:
Çiçeğinizin adı Rozet çiçeği ya da Pervane çiçeği.. Yani catharanthus Roseus ya da Vinca Rosea Bol güneş ve havadar yerlerden hoşlanır.Yarı gölgeye de hayır demez.Durmadan çiçek açan çok neşeli bir bitki. Güle güle büyütün.. |
İklimsiz çok teşekkür ederim.Evet aradığım bitki buydu. Bayıldım görünüşüne.Verdiğin linkten de yetiştirme özelliklerini öğrendim.Artık alabilirim, pek nazlı birşeye benzemiyor.Tekrar çok teşekkür ederim.
|
Alıntı:
|
Turkçesi zambak
|
Alıntı:
|
Çok teşekkürler her herde aradım sadece burada cevabını buldum.
|
http://img61.imageshack.us/img61/647...8163615kr8.jpg
apartmanın bahçesinde gezerken bu bitkiyi farkettim .. birde dikkat ettiyseniz tohumumu tam bilemediğim bi meyvesi var.Görevliye sordum fakat ismini bilmiyormuş yalnızca bütün yaprakları solduğunda çiçek veriyormuş pembe. bu bitkinin adı nedir ? |
5 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar bu bitki lavanta mı? Bilen var mı?Eğer lavanta ise nasıl kurutup kokusu için saklanır bana bilgi verebilr misiniz?Şimdiden teşekkürler..
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:45. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025