![]() |
1 Eklenti(ler)
Teşekkürler, tabi net cevap veremiyorum ama pek Acem Borusu'na benzemiyordu, çiçekleri borunun ucunda açılıyor gibi değil de daha dibe doğru, tam olarak açılıyor gibiydi.Bir fotoğraf daha ekledim.
|
Alıntı:
Chinese violet Acanthaceae |
Alıntı:
Teşekkürler, |
3 Eklenti(ler)
Aşağıdaki bitkiyi yeni aldım. Satıcı ful yasemini dedi. Ama hiç bir kaynakta bu isimli bir bitki yok. Gerçek adını bilen arkadaş var ise, bitki hakkındaki bilgilere ulaşmam mümkün olacak. Çiçek çapı 3 cm, en büyük yaprak 10 cm boyunda. Bitki epey bir badire atlatmış.
Eklenti 22382 Eklenti 22383 Eklenti 22384 |
Sayın Todor,
Sanırım bitkiniz "Jasminum rex". |
adı nedir
2 Eklenti(ler)
Marmaris Hisarönü'nde yürürken üzüm asması gibi çardak yapılmış,ama salatalık gibi meyve vermiş bu bitki dikkatimizi çekti. Bahçe sahibine sorduk, salatalık değilmiş. Kuruyormuş ve aktarlarda banyo lifi olarak satılıyormuş.
Adını bilen arkadaşımız var mı ? |
Vildan hanım, bu bir Lif Kabağıdır. Ayrıntılı bilgi için Luffa Cylindrica bakabilirsiniz.:)
|
Teşekkürler Penelope.Adrese de baktım.
|
Merhaba ben pügrü,yeni üyeyim.benimde bir sorum olacak.Kış geliyor artık , çiçekleri yavaş yavaş iceri almaya başladım, minik minik sinek yapacak bu kaçınılmaz ,ne tavsiye edersiniz onlarla savaşa.Şimdiden teşekkürler.
|
sayın Msaygin,******* o çiçek acem borusu ama pembesi, genellikle turuncu acıyor bendede var ama pembesini ilk defa görüyorum ve çooook güzel....[sanki bütün çiçekleri görmüşüm gibi ]
|
Bu yasemin kokulu ağacın ismini bilen varmı?
1 Eklenti(ler)
Bodrum'da yürürken bir evin bahçesinden yoğun ve mis gibi bir yasemin kokusu geldiğini duydum. Yakından baktığımda kokunun bu ağaçtan geldiğini farkettim. Ama yasemin sarmaşıktır, ağaç değildir. Bu ağacın adını bilen varmı acaba? Ne tür bir iklim sever? Mesela Marmara Bölgesi'nde yaşatabilirmiyim?
|
Clerodendron olarak ararsanız forumda bahsedildiğini göreceksiniz.
|
Alıntı:
|
Sevgili Todor İzmir'de de senin ful yasemini adıyla satılıyor.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Bignonia ricasoliana, Pandorea ricasoliana, Tecoma ricasoliana |
1 Eklenti(ler)
Sayın arkadaşlar bodrumdan aldığım bu çiçeğin nasıl çeliklendiğini bilmiyorum. Bilenleriniz varsa lütfen bilgilendirsin bakımı hakkında bilgiverenbilirseniz sevinirim şimdiden teşekkür ederim.
|
Sayın Nacrun, bitkiniz bir begonvil. Ayrıntılı bilgiyi, Begonvil, Gelin duvağı (Bougainvillea sp.) başlığında bulabilirsiniz. İlk sayfadan itibaren bakımından ve çeliklemeden bahsedilmiş.
|
Teşekkür ederim,hemen inceliceğim..
|
merhabalar, hangı agac turunden bonsay yapabılırım tesekkurler
|
Pürgü, bonsai başlığını takip ederseniz, bu konuda tatmin edici bilgiye ulaşabilirsiniz.
|
isimsiz olan : parlak aralya **** schefflera actinophylla , bu-5 : dieffenbachia picta , bu 2 : telgraf çiçeği **** tradescantia flumiensis , bu-1 : sygonium , diğerlerini bilemedim.
Kaynak : Saksılı Süs Bitkileri , Hasad Yayıncılık , Doç Dr. Aslı B. Korkut & Prof. Dr. İ.Hakkı İnan |
3 Eklenti(ler)
Selam
Bu cicegi bugun goruntuledim adini bilen varmi. Saygilar |
1 Eklenti(ler)
Bir de bunun adini bilmek istiyorum.
Simdiden tesekkurler |
Sinaninci1 , 2 göndermiş olduğunuz mesajdaki bahçe çiçeği ise Hosta çiçeğine benziyor. İlk mesaja ait fotoğraflar hakkında bir şey söyleyemiyorum.
|
bu çiçeğin adı nedir.
2 Eklenti(ler)
bu bitkinin çiçekleri çok değişik.Nasıl diyeyim sanki bir kutudan çıkıyor hissi veriyor insana.
|
Alıntı:
|
1864 Hosta.
|
Cok tessekkurler
|
Her halde ciceginin acmasini beklemem lazim.
Tesekkurler |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:35. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025