![]() |
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar bu bitkiyi tanıyan var mı? Bu bitkinin çıktığı yere bir süre önce sarmaşık tohumu ekmiştim. Acaba sarmaşık mı?
|
Rumex yapraklarına benziyor, (Rumex sp. Kuzukulağı, Labada)
|
Ben yılanyastığına benzettim.
|
Sevgili forum üyeleri, (anladığım kadarı ile) Bahattin size sormuş, cevabı da (sanırım odur) bana iletti. Yukarıdaki resim inula viscosa imiş. Oysa bana bunun "mercanköşk" olduğu söylenmişti.
Benim sorum şu: Şile civarında mercanköşk yetiştiği söyleniyor. Bu bitkinin bir resmine sahip olan varsa bunu paylaşabilir mi? Doğada bu bitkiyi nasıl tanıyabilirim? Şimdiden teşekkür ederim |
Herkese Merhaba
Bugun hediye geldi yapraklar limon gibi kokuyor.Ufak beyaz cicekleri var. Turuncgil familyasindan degil, ince uzun yapraklarivar. Adini bilen varmi Saygilar |
Sayın Sinaninci, bitkiniz melisa olabilir ama fotoğraf olmadan net birşey söylemek mümkün değil sanırım.:) Buradaki fotoğraflara bir bakın isterseniz.
|
Penelophe
Kesinlikle degil bende melisa var. Fotografin KB"ti buyuk geliyor yukliyemiyorum Saygilar |
Sayın Sakagün, bu fotoğraftaki yenebilen bir bitki. Bizim buralarda yılandili deniliyor, kuzu kulağı gibi ekşi bir tadı var.
|
Alıntı:
Saygilar |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Çiçeğin adı nedir?
http://img166.imageshack.us/img166/8...9071706jq8.jpg
Sevgili Çiçek Sever Dostlar, Kaktüs türünde_ parmak şelindeki dallarında _ açan bu çiçek beni görünce nasıl sevindirdi bilemezsiniz. Üzerinde birkaç tane de açmak üzere olanlar vardı. Adını bilmiyorum. Ama çok etkileyici. Bilen varsa beni aydınlatırsa çok sevineceğim. Sevgiler. |
Sayın Kırçiçekleri, bu bir Stapelia'dır. (Leş Kaktüsü)
|
Sayın Penelophe,
İlginiz ve yanıtınız için çok teşekkür ederim. Çiçek çok güzel görünüyor ama adı güzel değilmiş. Ağaçlar Forumun önceki yıllarında bu çiçekle ilgili ne çok resim ve yazışma var. Google girip "Leş katüsü" yazınca buldum ilgili sayfaları... Çok sağolun. Bilgileri, güzellikleri bu denli içtenlikle paylaşabilen güzel insanlar olması ne hoş. Sağlıklı, sevgi dolu yarınlar dilerim. |
Bu çiçeklerin adı nedir?
|
2 Eklenti(ler)
Bu bitkinin adı nedir?
Çok güzel kokuyor ve tüm sokağa yayılıyor. Şiledeki bir ahbabımızda bodur ağaç büyüklüğünde ve üzerinde yaklaşık 500 dev çiçeği var. |
Sn Filturko
Çok güzel bir Burgmansia ile karşı karşıyasınız. |
Mehtap051 1. fotoğrafı Aeonium 'a benzettim.
2. fotoğraftakinin çiçekleri oluyor mu? |
5 Eklenti(ler)
Arkadaşlar merhabalar. Resimdeki çiçeklere gözüm gibi bakıyorum ama fesleyen ve kaktüs dışındaki çiçeklerimin isimlerini bilmiyorum. Hı 6 ay oldu onlara sahip olalı ve hala yaşıyorlarsa iyi bakıyorum demektir. Orada sadece dalları kalmış fesleyenimde şu ana kadar ölmüş olması lazımmış ama sevgi onu yaşattı diyelim mi?:p
|
Yaylada gördüğüm bir çiçek, ismini arıyorum
2 Eklenti(ler)
Bu bitkiyi tanıyan var mı??
|
2 Eklenti(ler)
Yaylada yol kenarında gördüğüm bir çiçek, halk arasında VARGİT çiçeği olarak biliniyor. En son açan çiçekmiş, yani bu mevsimde hala var. Yardımlarınızı bekliyorum.
|
Colchicum sp. (Acı Çiğdem)
|
Teşekkür ederim. Uzun zamandır arıyordum
|
Sayın Sinaninci,
1863 numaralı mesajdaki bitki fesleğen sanıyorum.Baharat olarak kullanılanı. |
İşte yine kafam karıştı.Sayın Todor 1844 numaralı mesajdaki bitki 'stephanotis 'yani 'madagaskar yasemini'dir(en azından ben öyle biliyorum).Ayrıca yasemin türüde değildir.Nedense bence öyle olmalı çünkü çiçeğinin şeklide kokusuda çok benziyor.Bende var çok arsız bir bitki kırılan bir dalı hangi ayda olursa olsun toprağa değdimi tutuyor.Benim bilgilerim bunlar.Sizin dikkatinize yasemin sayfasında da mesaj göndermiştim sanırım görmediniz.Bu mesajıma cevap yazarsanız sevinirim zira yaseminler hakkındaki takıntılarım devam ediyor.Teşekkür ederim.Saygılar.
|
Sayin oyaagaci cok tesekkur ederim
Saygilar. |
Bu çiçeklerin adı nedir?
Bakımı hakkında da bilgi verirseniz sevinirim.teşekkürler
http://img210.imageshack.us/img210/5...0005ao8on3.jpg http://img155.imageshack.us/img155/2...0008jg3gn9.jpg |
Sanırım ilk fotoğraftaki bir sukkulent,Bu yazıya tıklarsanız, sukkulentlerle ilgili başlıkta, bilgiye ulaşabilirsiniz.
|
Bunu satan çiçekçide adını bilmiyordu.bu çiçek büyüyünce sarkıyor.aynı arapsaçı çiçeği gibi.görünen çiçek büyüyünce saksıdan sarkan yer oluyor.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:40. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025