agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Bu Bitkinin Adı nedir? (https://www.agaclar.net/forum/bu-bitkinin-adi-nedir/)
-   -   Bu bitkinin, çiçeğin adı nedir? (2005-2009) (https://www.agaclar.net/forum/bu-bitkinin-adi-nedir/479.htm)

Arzu Kasapoğlu 24-10-2007 22:12

Çok isterim Ferda Hanım, bendede leş kaktüsü, latin çiçeği, mor sabah sefası, göz yaşı çiçeği tohumu var. İsterseniz gönderirim.

Selamlar...

sinaninci1 24-10-2007 22:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ferda Ülkümen (Mesaj 165578)
Sayın celalsungur,
Ben bu çiçeği nisan ayında Bauhaustan aldım. Etiketinde Mandevilla yazıyordu, bahars'ın1920 no lu mesajından anladığıma göre aynı çiçek olmalı. Fazla büyümedi ama aldığım günden beri devamlı açıyor. Satış görevlisi isteklerinin ve bakımının Begonvile benzediğini söylemişti, öyle ise Dikilide kışın dışarıda yaşayabilmesi lazım.
Yalnız biraz daha pazarlık edin, çünki ben 25 ytl ye aldım

Mandevilla hakinda bilgiyi asagidaki adresten temin edebilirsiniz
Saygilar

http://http://images.google.com.tr/i...TR222%26sa%3DN

sukranayalp 25-10-2007 08:59

Ferda hanım, bu fotoğrafı eklemeniz gerçekten çok iyi olmuş.
Fotoğraf yarışmasına katılırsanız eğitici olması bakımından kazanma ihtimaliniz yüksek.

Ayrıca bizim gibi hayvanseverler, ne görsek, kediye köpeğe banzetiyoruz.

Balıkcı 25-10-2007 09:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sebahattin Sargın (Mesaj 165567)
Ferda Hanım o çiçeğin tohumlarına talibim ;)

Ben de. :p

celalsungur 25-10-2007 11:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ferda Ülkümen (Mesaj 165578)
Sayın celalsungur,
Ben bu çiçeği nisan ayında Bauhaustan aldım. Etiketinde Mandevilla yazıyordu, bahars'ın1920 no lu mesajından anladığıma göre aynı çiçek olmalı. Fazla büyümedi ama aldığım günden beri devamlı açıyor. Satış görevlisi isteklerinin ve bakımının Begonvile benzediğini söylemişti, öyle ise Dikilide kışın dışarıda yaşayabilmesi lazım.
Yalnız biraz daha pazarlık edin, çünki ben 25 ytl ye aldım

İlginize çok teşekkür ederim.Siz içerde mi yetiştiriyorsunuz, dışarda mı?

celalsungur 25-10-2007 13:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sinaninci1 (Mesaj 165631)
Mandevilla hakinda bilgiyi asagidaki adresten temin edebilirsiniz
Saygilar

http://www.volkanderinbay.net/tarimn...en.asp?defa=11

Sinan Kardeşim,
İlgine çok teşekkür ederim. Gönderdiğin sitede metinler açılmıyor, sadece başlıklar ve çiçek resimleri var.

Ferda Ülkümen 25-10-2007 21:02

Sayın celalsungur
Bahçemde 5 yıldır yaşayan bir begonvilim olmasına rağmen, Marmara bölgesinde zarar görebilir diye bu kış içerde tutmayı düşünüyorum.(15 dereceden aşağı düşmeyen kapalı bir balkonda)

Ferda Ülkümen 25-10-2007 21:15

Tabi BALIKÇI
Üzerinde tohum çok da, bir türlü sararmadılar. Acaba yeşilken toplasam, kapsülünde kurutsam çimlenirler mi?
Biraz daha kalırsam,İstanbula hiç dönmesem de olacak.:D

raddle 25-10-2007 21:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ferda Ülkümen (Mesaj 165585)
Arzu Kasapoğlu;
Tohumlar henüz yeşil, sarardıkça topluyorum, biraz beklememiz gerekiyor.
Bu sarmaşıktan da istermisiniz?

Merhabalar
Bu haldeyken toplayabilir miyim? Kuru değiller ıslaklar henüz.Bu bilgiye ulaşırsam hemen başlayacağım toplamaya.

raddle 25-10-2007 21:42

Islak değil yaş olacaktı.Ben hemen kendim düzelteyim hatamı :))

Arzu Kasapoğlu 25-10-2007 22:50

Raddle, 1922 no'lu mesajdaki çiçekten mi bahsediyorsun acaba?

Eğer onlarsa topladıktan sonra kurutabilirsin.

Balıkcı 26-10-2007 10:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ferda Ülkümen (Mesaj 165991)
Tabi BALIKÇI
Üzerinde tohum çok da, bir türlü sararmadılar. Acaba yeşilken toplasam, kapsülünde kurutsam çimlenirler mi?Biraz daha kalırsam,İstanbula hiç dönmesem de olacak.:D

Ferda Hanım daha iyi bilir ama bence dalında kurusa, yani son cümle, İstanbul'a diye başlayan....:p:p:p

Harun Parlak 26-10-2007 16:19

1 Eklenti(ler)
Selamlar arkadaşlar bu bitkinin adını öğrenmek istiyorum bu yaz boyu hiç yağmur yağmadığı halde çöl sayılabilecek bir kumluk arazide yaşadı ve çiçek açtı,
Ayrıca hala daha yeşil çok fazla miktarda da tohumları var. Köylüler yabani zambak dedi doğrumudur. Zambak gibi de kokusu var. Şimdiden teşekkürler.

Sebahattin Sargın 26-10-2007 16:39

Kum zambağına benzettim ben, ustalarımız yorum getirirler kısa bir süre sonra Sn. parlak...

celalsungur 26-10-2007 17:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ferda Ülkümen (Mesaj 165987)
Sayın celalsungur
Bahçemde 5 yıldır yaşayan bir begonvilim olmasına rağmen, Marmara bölgesinde zarar görebilir diye bu kış içerde tutmayı düşünüyorum.(15 dereceden aşağı düşmeyen kapalı bir balkonda)

Çok teşekkür ederim. Sağolun.

Harun Parlak 26-10-2007 18:02

Teşekkürler sebahattin bey Doğru olabilir adıgibi zaten Kumluk da yetişmiş doğal olarak
kaktüs ler gibi buda suyu sevmiyor belkide

herbaryum 26-10-2007 18:10

Pancratium maritimum (Kum Zambağı)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi parlak (Mesaj 166227)
Selamlar arkadaşlar bu bitkinin adını öğrenmek istiyorum bu yaz boyu hiç yağmur yağmadığı halde çöl sayılabilecek bir kumluk arazide yaşadı ve çiçek açtı,
Ayrıca hala daha yeşil çok fazla miktarda da tohumları var. Köylüler yabani zambak dedi doğrumudur. Zambak gibi de kokusu var. Şimdiden teşekkürler.

Pancratium maritimum (Kum Zambağı)

Olea 26-10-2007 18:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi parlak (Mesaj 166227)

Kesinlikle kum zambağı, Türkiye dışına çıkarılması yasaktır. Tüm Akdeniz Ülkelerinde görülür.

Sebahattin Sargın 26-10-2007 19:09

Doğru tahmin etmişim ;). Ben bu bitkiye Sakaryada rastlamıştım, gerçekten güzel bir kokuya sahip.

Harun Parlak 26-10-2007 20:47

KÖK ayırma ile çoğaltılabilir sanırım tohumlada üretilebilirmi çok zengin tohumları var.

herbaryum 26-10-2007 20:59

Doğal habitatı dışında yaşama şansı yok denecek kadar az, beğenildiği için yoğun baskı altında, ancak yaşam şartları sağlanamadığı için başarılı olmuyor. Tüm kıyılarımızda bulunduğu halde habitatı bozulduğu için yaşam alanı çok daraldı.

Harun Parlak 26-10-2007 21:08

Haklısınız sanırım şu an yaşadığı yerde en fazla 2-3 yıl yaşayabilir imara açılmak istenen bir alanda yaşıyorlar sadece çöl kumu na dikip denemek lazım

öğretmen 27-10-2007 02:59

Sevgili dostlar.
Lif kabağının tohumlarından isteyenlere gönderebilirim.Bu yaz havalar çok sıcak olduğu için kabaklar geç gelişti.İçlerinden olgunlaştığını tahmin ettiklerim var.Eğer lif yapmayı becerebilirsem tohumlarından gönderebilirim..Ayrıca çocukluğumda tuzluk,kırmızı biber kabı,küllü su tası olarak kullandığımız su kabağının tohumlarından da var.Onlardan da gönderirim..Ben inşaat nedeniyle su kabağını yetiştiremedim..Ancak tohumu çok..İsteyenler özelden adreslerini bildirirse sevinirim..Selamlar, saygılar..

web_tur 27-10-2007 17:32

Çiçek açarmı?

3 Eklenti(ler)
merhaba,

resimlerdeki bitkinin adı ve özellikleri konusunda yardım bekliyorum.

saygılarımla

herbaryum 27-10-2007 17:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi web_tur (Mesaj 166612)
merhaba,

resimlerdeki bitkinin adı ve özellikleri konusunda yardım bekliyorum.

saygılarımla

Viburnum tinus (Caprifoliaceae) Defne Kartopu, Daim yeşil Kartopu

sselvi2000 29-10-2007 10:53

Bu çiçeğin latince ismini bilen varmı

1 Eklenti(ler)
Bu çiçeğin latince ismini bilen varsa söyleyebilirmi. bilen yoksa türkçe ismi de olablir. teşekkürler.

Balıkcı 29-10-2007 11:36

Saraypatına benziyor. (Aster?)

Yaprakları (tam seçemiyorum ama) benzemiyor.:confused:

sselvi2000 29-10-2007 12:53

Mahir hocam yani bende aster gibi biliyorum ama bana cins değilde tür bazında lazım.En iyisi teşhisini yapıp bulayım, ama ya hibritse o var işte o zaman oi ş olmaz. sonuçta bu bir süs bitkisi.yinede teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için.

ahmet yediveren 29-10-2007 19:37

bu çiçeği tanıyan var mı

1 Eklenti(ler)
bir yarışmada bu çiçeğin adını sordular.
aklıma 'agaclar' geldi.
bir bilene sorayım dedim.
cevap verebilecek var mı?

sukranayalp 29-10-2007 20:02

Sn Ahmet Yediveren, bitkinin adı humulus lupunus. (Nedense aklıma Güliver geliyor.)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025