![]() |
Çok isterim Ferda Hanım, bendede leş kaktüsü, latin çiçeği, mor sabah sefası, göz yaşı çiçeği tohumu var. İsterseniz gönderirim.
Selamlar... |
Alıntı:
Saygilar http://http://images.google.com.tr/i...TR222%26sa%3DN |
Ferda hanım, bu fotoğrafı eklemeniz gerçekten çok iyi olmuş.
Fotoğraf yarışmasına katılırsanız eğitici olması bakımından kazanma ihtimaliniz yüksek. Ayrıca bizim gibi hayvanseverler, ne görsek, kediye köpeğe banzetiyoruz. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
İlgine çok teşekkür ederim. Gönderdiğin sitede metinler açılmıyor, sadece başlıklar ve çiçek resimleri var. |
Sayın celalsungur
Bahçemde 5 yıldır yaşayan bir begonvilim olmasına rağmen, Marmara bölgesinde zarar görebilir diye bu kış içerde tutmayı düşünüyorum.(15 dereceden aşağı düşmeyen kapalı bir balkonda) |
Tabi BALIKÇI
Üzerinde tohum çok da, bir türlü sararmadılar. Acaba yeşilken toplasam, kapsülünde kurutsam çimlenirler mi? Biraz daha kalırsam,İstanbula hiç dönmesem de olacak.:D |
Alıntı:
Bu haldeyken toplayabilir miyim? Kuru değiller ıslaklar henüz.Bu bilgiye ulaşırsam hemen başlayacağım toplamaya. |
Islak değil yaş olacaktı.Ben hemen kendim düzelteyim hatamı :))
|
Raddle, 1922 no'lu mesajdaki çiçekten mi bahsediyorsun acaba?
Eğer onlarsa topladıktan sonra kurutabilirsin. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Selamlar arkadaşlar bu bitkinin adını öğrenmek istiyorum bu yaz boyu hiç yağmur yağmadığı halde çöl sayılabilecek bir kumluk arazide yaşadı ve çiçek açtı,
Ayrıca hala daha yeşil çok fazla miktarda da tohumları var. Köylüler yabani zambak dedi doğrumudur. Zambak gibi de kokusu var. Şimdiden teşekkürler. |
Kum zambağına benzettim ben, ustalarımız yorum getirirler kısa bir süre sonra Sn. parlak...
|
Alıntı:
|
Teşekkürler sebahattin bey Doğru olabilir adıgibi zaten Kumluk da yetişmiş doğal olarak
kaktüs ler gibi buda suyu sevmiyor belkide |
Pancratium maritimum (Kum Zambağı)
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Doğru tahmin etmişim ;). Ben bu bitkiye Sakaryada rastlamıştım, gerçekten güzel bir kokuya sahip.
|
KÖK ayırma ile çoğaltılabilir sanırım tohumlada üretilebilirmi çok zengin tohumları var.
|
Doğal habitatı dışında yaşama şansı yok denecek kadar az, beğenildiği için yoğun baskı altında, ancak yaşam şartları sağlanamadığı için başarılı olmuyor. Tüm kıyılarımızda bulunduğu halde habitatı bozulduğu için yaşam alanı çok daraldı.
|
Haklısınız sanırım şu an yaşadığı yerde en fazla 2-3 yıl yaşayabilir imara açılmak istenen bir alanda yaşıyorlar sadece çöl kumu na dikip denemek lazım
|
Sevgili dostlar.
Lif kabağının tohumlarından isteyenlere gönderebilirim.Bu yaz havalar çok sıcak olduğu için kabaklar geç gelişti.İçlerinden olgunlaştığını tahmin ettiklerim var.Eğer lif yapmayı becerebilirsem tohumlarından gönderebilirim..Ayrıca çocukluğumda tuzluk,kırmızı biber kabı,küllü su tası olarak kullandığımız su kabağının tohumlarından da var.Onlardan da gönderirim..Ben inşaat nedeniyle su kabağını yetiştiremedim..Ancak tohumu çok..İsteyenler özelden adreslerini bildirirse sevinirim..Selamlar, saygılar.. |
Çiçek açarmı?
3 Eklenti(ler)
merhaba,
resimlerdeki bitkinin adı ve özellikleri konusunda yardım bekliyorum. saygılarımla |
Alıntı:
|
Bu çiçeğin latince ismini bilen varmı
1 Eklenti(ler)
Bu çiçeğin latince ismini bilen varsa söyleyebilirmi. bilen yoksa türkçe ismi de olablir. teşekkürler.
|
Saraypatına benziyor. (Aster?)
Yaprakları (tam seçemiyorum ama) benzemiyor.:confused: |
Mahir hocam yani bende aster gibi biliyorum ama bana cins değilde tür bazında lazım.En iyisi teşhisini yapıp bulayım, ama ya hibritse o var işte o zaman oi ş olmaz. sonuçta bu bir süs bitkisi.yinede teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için.
|
bu çiçeği tanıyan var mı
1 Eklenti(ler)
bir yarışmada bu çiçeğin adını sordular.
aklıma 'agaclar' geldi. bir bilene sorayım dedim. cevap verebilecek var mı? |
Sn Ahmet Yediveren, bitkinin adı humulus lupunus. (Nedense aklıma Güliver geliyor.)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:31. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025