![]() |
minka 'ya cevap
Euphorbia çiçeklerine benziyor. Dalını kopardığınızda süt çıkıp çıkmadığına bakabilir misiniz?
Sn Minka'nın sormuş olduğu soruya cevaben yazmıştım. |
1 Eklenti(ler)
Değerli arkadaşlar birde bu çiçeğim var.
Adını bilmiyorum, çok güzel kokusu var. Saygılar. |
Sn Sinaninci, son gönderdiğiniz fotoğraf Burgmansia.İlk fotoğraf da sanırım Episcia.
|
Şükran Hanım çok teşekkür ederim.
Bunların Türkçe adları var mı? |
İngilizceden çevirirsek ;
Bugmansia = Melek borazanı oluyor. Ama Türkçemizdeki ya da yerel dillerimizdeki karşılıklarını bilmiyorum. |
Tesekkurler.
|
Sn. sukranayalp,
Çok teşekkür ediyorum.Doğrusu euphorbia hiç aklıma gelmemişti,şimdi tekrar bu isimde araştırdım ve görsellerde buldum.Tam olarak Euphorbia cyathophora imiş.İyi çalışmalar dilerim. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Değişik Bir Bitki çikaramadim
2 Eklenti(ler)
Bu çalı formunda ağaçcık 1-1.5 m boylarında dereye yakın nemli yerlerde görülüyor.
|
sselvi200 in sorduğu çiçek emin değilim ama clematis'e benziyor.....
|
Alıntı:
|
Tşk
Alıntı:
|
Sağolun
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sn. Buket Aknar,
Evet,araştırınca çıkıyor. Atatürk Çiçeği de aynı aileden geliyormuş.Oldukça geniş bir aile:)Bahçemizde kendiliğinden(sanırım kuşlar getirdi) gelişmiş,ayrıca çok çabuk gelişen bir yapısı var.Resimlerde gördüğünüz o küçük bitki minicik saksısına ve incecik gövdesine rağmen hızla büyüyor.Galiba en çok onun bu yaşama hevesini seviyorum:) |
İnanırmısınız ben de bu çiçeği elde etmek için çok uğraştıktan sonra bahçemin başka bir yerinde kendiliğinden biten, ot sandığım çiçeği sökmedim sonunda bu ağaçcık oldu. Yani ekerek elde edemedim o kendiliğinden ve sanırım kuşlar vasıtası ile geldi.
|
Doğa her ne olursa olsun yaşatıyor.Dilerim bu inatçılığı bize rağmen devam eder.Galiba biz ne kadar çok üretmek istesek de bu konuda hayal kırıklığı yaşayabiliyoruz.Sanki bu da bizimle oynadığı bir oyunun parçası gibi.Fazla konu dışı oldu sanırım:)Bu arada çiçeğin (Euphorbia cyathophora) tohum zamanı hakkında bilgi alabilir miyim?Bu çiçeğin "fire on the mountain" ,"wild poinsettia","painted poinsettia" gibi isimleri de varmış.Sanırım Roma döneminde Antony ve Kleopatra da bu çiçekle ilgilenmişler vs.
|
1 Eklenti(ler)
Bu bitkinin adını öğrenebilir miyim? Teşekkürler...
|
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Celal bey dayanamadiniz degilmi. Gule gule buyutun
Saygilar. |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 23851
Arkadaşlar bu çiçeğin adı nedir,nasıl bakılır,ihtiyaçları vs. konusunda yardımcı olursanız sevinirim. :) |
1 Eklenti(ler)
Bu bitkinin adını öğrenebiliR miyim?
|
2013 numralı mesajdaki bitki ipek çiçeği değil Sevgili Penelophe. Nedir acaba?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Arzu Kasapoğlu'nun da dediği gibi ; 2013 :sedum.
2017 : Peperomia 2018 : Episcia 2020 : Fittonia |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:10. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025