agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Bu Bitkinin Adı nedir? (https://www.agaclar.net/forum/bu-bitkinin-adi-nedir/)
-   -   Bu bitkinin, çiçeğin adı nedir? (2005-2009) (https://www.agaclar.net/forum/bu-bitkinin-adi-nedir/479.htm)

antienflamatuar 28-02-2007 09:34

Todor cevabın için teşekkür ederim. Ben de bir hedera olarak başladım araştırmaya.
Diğer çiçekler hakkında bilgisi olan kimse yok mu? Mine Hanım'la Şükran Hanım'ın da mı gözlerinden kaçtı acaba?
Teşekkürler.

Mine Pakkaner 28-02-2007 09:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yılmaz (Mesaj 79293)
Burada gözden kaçan bir şey var. Kızılçam 800 m'den sonra zor yetişir. Hatta 1000 m'den sonra çok nadir görülür.

Yılmaz sık sık bu tip tanımlama mesajlarını yazdığımız başlıklara bekliyoruz, böylece orman mühendisi arkadaşlarımızın teknik bilgi desteğinden mahrum kalmamış oluruz. :) Elini üzerimizden çekme.

Yukarıdaki resimde siklamenin üzerinde ve çevresinde ibreler var. Bunlar ne ibresi olabilir. Resim de 1200 m civarında çekilmiş.

Mine Pakkaner 28-02-2007 10:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi antienflamatuar (Mesaj 79322)
Todor cevabın için teşekkür ederim. Ben de bir hedera olarak başladım araştırmaya.
Diğer çiçekler hakkında bilgisi olan kimse yok mu? Mine Hanım'la Şükran Hanım'ın da mı gözlerinden kaçtı acaba?
Teşekkürler.

Antienflamatuar, kusura bakmayın, bazen üzerine mesaj gelince hemen fark etmeyebiliyorum, diğer bölümleri de takip ettiğim için.

İlk resimdeki bitkinin adı şu anda aklıma gelmedi, gelince yazarım. Ortadaki bir Aeonium sp., sondakini de Todor tanımlamış, bir Hedera sp. Her üç bitki de dış mekan bitkisidir. Özellikle yazın dışarıda ve güneşte tutun.

Mine Pakkaner 28-02-2007 13:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi krkguide (Mesaj 78330)
Merhaba arkadaşlar,

Doğanın bir başka güzel çiçeği olan siklamenler.Türlerini elimdeki kaynaklardan bulamadım. Yardım edebilir misiniz?

Krkguide, siklamen konusunda http://www.cyclamen.org/spec_frame.htm adresinden de çok yararlanacağınızı düşünüyorum. Hem yaprak hem çiçek yapılarını, hem de yayılış alanlarını çeşitlere göre güzel tanımlıyorlar.

antienflamatuar 28-02-2007 14:28

Mine Hanım cevabınızdan dolayı teşekkür ederim.
Verdiğiniz isimlerle çok yararlı bilgilere ulaşabildim. Bu bilgileri derleyip uygun bölümde Aeoniumlar hakkında bir konuda herekesle paylaşmayı düşünüyorum.

Hatırlayınca ilk çiçeğimi de isimlendirirseniz çok sevinirim.

Mine Pakkaner 28-02-2007 14:47

Teşekkür ederiz. Bilgileri Kaktüsler ve sukulentler adresinde paylaşabilirsiniz:)

krkguide 28-02-2007 17:45

Tüm ağaç dostları, iyi akşamlar

2 Eklenti(ler)
Öncelikle tüm arkadaşlara verdikleri değerli bilgiler için teşekkür ederim. Son gönderdiğim-bu C.coum olabilir mi diye sorduğum- fotoğraflardaki siklameni tanımlayabilmek için iki fotoğraf daha ekliyorum. Siklamenlerin olduğu fotoğraftaki karaçam'a ait bir kozalak mıdır? Diğer fotoğraftaki de karaçam mıdır? Siklamenleri fotoğrafladığım bu bölgede bu ağaçlardan çok vardı.

Sayın Mine Pakkaner siklamenler ile ilgili verdiğiniz link için teşekkür ederim. Bu linkte gözüme çarpan, sanırım siz de farketmişsinizdir, fotoğrafladığım siklamenler vermiş olduğunuz linkteki C.coum'a daha çok benziyor değil mi?

sezinci 28-02-2007 18:03

Evet fotoğrafta görülen ağaç Karaçam. Siklamenin içinde bulunan kozalak da muhtemelen Karaçam kozalağı. Ama yine de tamamını görmek gerekli. 1200 m rakımda Karaçamdan başka benzer kozalağa sahip türlerden hiçbiri yaşamaz.

sukranayalp 01-03-2007 09:27

Sn Öğretmen - 191 nolu mesaj :
Balıkçı ve Elfogi'nin tahminleri doğrudur. Onları alkışlıyorum. Yaprağından dolayı çekincede kalmıştım.
Türkiye'de 1- Yabani Kına çiçeği : Impatiens noli-tangere, 2- Dokunmabana çiçeği : Impatiens balsamina olarak mevcut. 1. Karadeniz ormanlarında doğal yayışlış gösteriyor. Sizin bahsettiğiniz yerin Türkiye'nin neresi olduğunu bilmiyorum.
Sizden ricam gövde kısmını elinizle sıkmanız. Sıktığınızda gövdeden su çıkıyorsa verdiğimiz biligler doğru demektir.
Sizden cevap bekliyorum.

Balıkcı 01-03-2007 10:37

Cevap verecek tek kişi ben olsaydım, Kalanchoe derdim.

Şimdi ben de ustaları bekliyorum.

Aaaaa! soru geri çekilmiş, cevap havada kalmış.:dilli:

vildan 01-03-2007 10:40

Haklısınız Sn.Balıkçı

evet gerçekten kalanchoe'miş! ben de site içinde gezinirken succulent başlığı altında aynı benim çiçeğimin eşinin resmiyle karşılaştım ve anladım ki kalanchoe'miş.ilginize teşekkür ederim.mutlu günler :)

Balıkcı 03-03-2007 17:18

Kızmazsanız, bu sorunun cevabını biliyorum.
Eeee! öyleyse niye soruyorsun, derseniz, ne bileyim, ilginç geldi, derim.:D

Haydi bakalım, bu hangi bitki?

http://img122.imageshack.us/img122/9...anik018qn0.jpg

humanity 03-03-2007 18:35

1 Eklenti(ler)
Bu orkidenin adını rica ediyorum, ilk geldiğinde çiçekli idi fakat iki senedir hiç çiçek vermiyor, önerileriniz varmı?

praecox 03-03-2007 19:09

Şöyle bir bakınca adamın aklına düz mantık yumurta ağacıymış gibi geliveriyor. Sonrası ingilizceden Eggplant=patlıcan... bir solanacaea olsa patlıcanın dedesi mi diye geçiverdiyse de aklımdan meyva ucundaki dairesel oluşumlara bir anlam veremedim...
sadece yazılı diüşündüm... :)

sukranayalp 03-03-2007 19:14

Sn Balıkçı Viscum album değil mi bu? : Ökseotu?

Balıkcı 03-03-2007 19:18

İyi bir fikir jimnastiği konusu değil mi?
Bir iki yorum daha alalım da cevabı göndereceğim.
Katılanlara, değerli fikirleri için teşekkürler.

Ama yanlış cevap.:p

Selahattin Yılmaz 03-03-2007 19:26

Bu bir feiojia yok, fjio yok, olmadı fejoiu, yok fuji, gene olmadı fejoia (kaymak ağacı) Todooooorrrr yetiiiiiş..... Asochited presss....

krkguide 03-03-2007 19:39

Herkese merhaba

2 Eklenti(ler)
Viscum album olduğunu sanmıyorum. Fotoğrafını ekliyorum. Yaprak ve meyve şekilleri farklı. Bir solanaceae türü olabileceği düşüncesine bende katılıyorum. Buna benzer bir fotoğrafta ben ekliyorum. Ama aynı bitki değil. Merak ettim doğrusu.

sukranayalp 03-03-2007 19:40

Daha fazla bekletmeyin.Sizin çektiğiniz bir fotoğraf mı bu? Yoksa bir yerden mi kopyaladınız?

sukranayalp 03-03-2007 19:42

Sn Krkquide sizin 2. fotoğrafınızda meyvenin tablasında kılçıklı çanak yaprakalr var ve bunlar solanaceae familyasının ortak özellikleridir. Ama Mahir beyin gönderdiklerinde bunlar yok.

Balıkcı 03-03-2007 19:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sukranayalp (Mesaj 80593)
Daha fazla bekletmeyin.Sizin çektiğiniz bir fotoğraf mı bu? Yoksa bir yerden mi kopyaladınız?

Forumlara gönderdiğim bütün fotoğraflar tarafımdan çekilmiştir.

Ben, orijinalciyim. :p kopyaları sevmem.

(Vay be, ne laf ama):D

sukranayalp 03-03-2007 20:10

Peki nerde çektiniz?

Balıkcı 03-03-2007 20:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sukranayalp (Mesaj 80611)
Peki nerde çektiniz?

Cem Botanik'te, Çavuşbaşı.

Geçen akşam, ben fuarı bekleyemeyeceğim, gidip biraz sera gezeyim dedim.Kısmete Cem Botanik rastladı.
...

Haydi cevabı da göndereyim bari, dostlarım merakta kalmasın.
(Mutlaka biliyorsunuz ama fotoğraf, flaş yüzünden aldatmış olmalı.)

Kivi büyüklüğündeki, meyve sandığım şeyler, tohumlarıymış.:dilli:
Görevli öyle dedi.

http://img251.imageshack.us/img251/8...anik019fj4.jpg

sukranayalp 03-03-2007 20:19

Evdeki tüm Botanik kitaplarımı dağıtmış durumdayım.
Sn Balıkçı yine bu tür sürprizlerinizi bekliyoruz.

Balıkcı 03-03-2007 20:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sukranayalp (Mesaj 80613)
Evdeki tüm Botanik kitaplarımı dağıtmış durumdayım.
Sn Balıkçı yine bu tür sürprizlerinizi bekliyoruz.

Kıyamam.

Yapraklar, hemen, gardenyayım diyor ama dikkati tohumlar çekince insan aldanıyor.

krkguide 03-03-2007 20:41

Sayın Balıkçı Türkçe adı da "Gardenya" mıdır?
Bir de benim göndermiş olduğum 2.fotoğraftakinin tam adını bilen var mı? 2 yıl önce Kasım ayında bir arkadaşımın bahçesinde çekmiştim. Adını sorduğumda "yumurta çiçeği" demişti.

Balıkcı 03-03-2007 21:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi krkguide (Mesaj 80625)
Sayın Balıkçı Türkçe adı da "Gardenya" mıdır?
Bir de benim göndermiş olduğum 2.fotoğraftakinin tam adını bilen var mı? 2 yıl önce Kasım ayında bir arkadaşımın bahçesinde çekmiştim. Adını sorduğumda "yumurta çiçeği" demişti.

Sevgili krkguide, balık sorsaydın, büyük ihtimalle hemen cevap verirdim, baksana benim adım balıkçı:D

Bitki sorunca, orada dururum, sadece meraklıyım, Türkçe isimleri de herkes farklı bilebiliyor.
Arkadaş haklı, gerçekten yaprakları patlıcana, meyvesi yumurtaya benziyor.:p

Bilim adı gelirse karışıklık ortadan kalkar.

Selam ve sevgiler.

praecox 03-03-2007 21:25

1 Eklenti(ler)
Ne yalan söyliyeyim yaprak yapısı hatta yer yer çiçek filizi bana gardenyayı andırmışdı... Ama telafuz etmeye yeltenemedim. budama şekli de çok yıllık oluşu eggplant olamıyacağına bir delil ise de okla işaretlediğim yerleri baskın değerlendire imişim... :(
şimdi kartı çevirince konuşmak kolay tabiii :rolleyes:

Eklenti 7717

krkguide 03-03-2007 21:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Balıkçı (Mesaj 80634)
Sevgili krkguide, balık sorsaydın, büyük ihtimalle hemen cevap verirdim, baksana benim adım balıkçı:D

Bitki sorunca, orada dururum, sadece meraklıyım, Türkçe isimleri de herkes farklı bilebiliyor.
Arkadaş haklı, gerçekten yaprakları patlıcana, meyvesi yumurtaya benziyor.:p

Bilim adı gelirse karışıklık ortadan kalkar.

Selam ve sevgiler.

Sayın Balıkçı,

Doğru söylüyorsunuz. İlginize teşekkür ederim.

Saygılar

Balıkcı 03-03-2007 22:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi praecox (Mesaj 80649)
Ne yalan söyliyeyim yaprak yapısı hatta yer yer çiçek filizi bana gardenyayı andırmışdı... Ama telafuz etmeye yeltenemedim. budama şekli de çok yıllık oluşu eggplant olamıyacağına bir delil ise de okla işaretlediğim yerleri baskın değerlendire imişim... :(
şimdi kartı çevirince konuşmak kolay tabiii :rolleyes:

Eklenti 7717

Ne yapalım hocam, süre bitti, kasa kazandı.:p

Şaka bir yana, dedim ya flaş, hem tohumların gri olan rengini beyaz yapmış hem de insanın dikkati başka yerlere gidiyor.

Akşam akşam iyi bir muhabbet oldu bu vesileyle.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025