![]() |
Evet sevgili fellez,
Bunlar lavanta. Çiçekler henüz tamamen açılmadan toplanır ve gölgede kurutulur. |
sayın brcn3
Fotoğraf çok net olmasa da tarifiniz japon ayvası (Chaenomeles japonica) yı hatırlattı bana. |
3 Eklenti(ler)
Merhaba,
Genelde bir soru sormadan önce konudaki diğer soruları okurum ama konunun 113 sayfa olmasından ve resimden arama yapamayacağım için direk soruyorum, artık kusura bakmayınız :) ama en azından ilk bir kaç sayfada bu bitkinin olmadığına eminim. Ekteki bitki dalını eşim işyerinden koparmış. Suya koyduğumuzda bir süre sonra fotoğrafta görüldüğü gibi kök verdi. Şimdi bu arsızı saksıya almak gerekecek :) Bu bitki nedir nasıl toprak sever nasıl beslemek gerekli acaba? teşekkürler.. |
Sn usoydal; çiçeğinizi ben telgraf çiçeğine benzettim.
|
Sn. Usoydal çiçeğiniz,
Tradescantia Zebrina dır. |
Buket Hanım forumda ve internette telgraf çiçeğine baktım bazı resimler çok benziyor bazılarının hiç ilgisi yok. Bu bitkinin bu kadar farklı türleri mi vardır acaba?
|
Zeonka'nın dediği gibi zebrina ile telgraf çiçeği ayni bitki.Bende bordo rengi var, başkalarında düz yeşili, sizinkisi gibi çizgilisi olanları da var.
|
Çok teşekkür ederim sevgili Ferda Ülkümen..
|
Çok teşekkürler Buket hanım ve Zeonka.
|
Oyaman, ilk çiçeği çıkartamadım ama ikinci bitkinin adı kesinlikle horoz ibiği değil, biberiye.Kocaman ağaç olur hatta.
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Arkadaşımın patlıcan diye ektiği tohumlardan bu bitki çıktı. Bu bitkiin adı nedir acaba?
|
Datura stromonium (tatula veya datura)
Aşağıdaki link sizi aradığınız bilgiye ulaştıracak. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=3135 |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Çok teşekkürler.
|
Bunların Ne Oldugunu Bılen Varmı
4 Eklenti(ler)
Eklenti 42283
Eklenti 42284 Eklenti 42285Ben Cok Once Ektım Cıkmadı Sonra Kendınden çıkmaya Basladılar Ama Ne Olduklarını Anlayamıyorum. Bılen Varsa Sıra ıle Rıza Etsem en sondaki biraz belirsiz ama daha iyi bir resim çekebilirim küçük olan sonradan çıktı :D |
Hakan Bey ilkini reyhana benzettim ama emin değilim. Fesleğene benzeyen güzel bir kokusu varsa kesin reyhandır. Sonradan eflatun çiçekler açar.
Üçüncüsü EZAN ÇİÇEĞİ ( Oenothera) nin otuna benziyor . Eğer o ise bu sene çiçek açmaz. Ancak seneye çiçeğini görürsünüz. |
Koku yok anlayamadın bıber tohumları ektıgım saksıdan cıktı boyu 50cm var bıber degıl herhalde.yardımızı ıcın tesekkurler
|
Bu çiçeğin adını bilen var mı?
3 Eklenti(ler)
(üç resimde aynı bitkiye aittir) bitkinin resimleri aşağıdadır inşallah net çekebilmişimdir:rolleyes:
|
Çiçeğinizin ismi rozet.
|
|
Meadowsons; çiçeğinizin ismi rozet veya vinka.
|
Sayın zeonka
İlk resmi bilmiyorum, diğeri Achimenes - Kağıt çiçeği |
Mor açmış olan çiçeğiniz Achimenes(Kağıt çiçeği)..
|
İlk saksıda ortada dikili olan kalanchoe.
Kenarlarda olan sukulentin ise sedum tetractinum olduğunu sanıyorum. |
Sn. Ferda Ülkümen ve Günüm yardımlarınız için çok teşekkürler.
|
Arzu ve Buket hanım cevabınız için teşekkürler ...
|
5 Eklenti(ler)
Arkadaşlar, yayla bahçemde kendiliğinden yetişen bazı bitkilerin adlarını öğrenmek istiyorum, yardımcı olursanız sevinirim, saygılar.
|
2 Eklenti(ler)
2 tane daha.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:41. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025