![]() |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba,
Ben aşağıdaki fotoğraftaki çim gibi görünen bitkinin ne olduğunu merak ediyorum. Bir tür çimse çeşidini, çim değilse ne olduğunu bilen var mı? :) Yardımlar için şimdiden teşekkürler, Eklenti 34088 |
5 Eklenti(ler)
Merhaba bu ağacın ne olduğunu merak ediyorum. Antakya'da şehrin bir çok yerinde bu ağaçtan ekili. Kışın da yapraklarını dökmüyor. Biraz tohum da topladım mümkünse tohumları nasıl çimlendirebileceğimi de öğrenmek istiyorum. :confused:
|
imperfect, Japon kavağı'na benziyor.Adana da bu ağaçlarla dolu ancak pek isimin bilen, ağacı tanıyan yok, ben de yeni öğrendim ismini.
|
MSaygın teşekkür ederim. Sanırım Japon Kavağı. Şimdi de çimlendirmeyi öğrenmeliyim. Çok sevdim bu ağacı. :)))
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba. Meyve bahçelerinde ve buğday tarlalarında bolca yetişen bu bitkinin adını biliyor musunuz?
|
Köklerinde soğansı bir yapı varmı?ben çiğdeme benzettim ama uzman birinin yanıtlaması doğru olur
|
Sayın imperfect resimde görülen ağaç MSaygın'ında belirttiği üzere Japon Kavağı. Gecen hafta Antakya'ya yapmış olduğum gezi sırasında bu ağacın oralarda yaygın olarak kullanıldığını gördüm. Tohumlarını bende aldım. Bakalım çimlendirme konusunda başarılı olabilecek miyim?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Sunucu değiştirmeydi derken bizim çiçek arada kaynamadan hatırlatayım dedim :p |
Bir gül çeşidi olmalı, sarmaşık türü sanki. Tabii benimki tahmin sadece. Bahçemdeki sarı fındık güllerine benzettim.
|
Sayın Msaygin,
buralarda "Nisangülü" diye biliniyor,sadece nisan ayı boyunca açar,kokusu yok.Fakat çok zarif ve güzeldir.Gül denmesine karşın dikeni yok,sarmaşık türlerinden. |
Evet benim bahçemdeki de sadece Nisan da açıyor Dilek Hanım. Dediğiniz gibi kokusuz ama üzeri silme gül olduğundan harika bir görüntü oluşuyor :)
|
Çok teşekkürler, gerçekten de çok zarif bir çiçek.
Sadece Nisan ayında açması fenaymış ama olsun.Yaprakları gül yaprağına benzemekle birlikte, çiçeklerin çıkış yerleri çok farklı.Bakalım, Latince adını bulabilecek miyim, araştırayım :) |
Sayın herbaryum teşekkürler...
|
Sayın MSaygin,
galiba "Rosa banksiae" olması lazım.Aslında ne zaman çelik alınır bilmiyorum,yönlendiren olursa seve seve gönderebilirim. |
Evet "Rosa banksiae" sanırım, fotoğraflarına baktım internette.
Ben gördüğüm yerden izin isteyip almıştım zaten çelik, hatta çiçeğe bakan apartman görevlisi, "al kökünden götür, usandım bu apartmanın çiçeğinden" dedi :) Teklifiniz için teşekkürler :) |
2 Eklenti(ler)
Merhaba resimdeki çiçeğin adını bilen varmı ? Internette araştırdım ama bulamadım :(
Webcamle çektiğim için biraz kalitesiz ama idare edin ;) |
Merhaba
Ege bölgesinde yetişen endemik çiçekler hakkında bilgiye ihtiyacım var. isimleri, resimleri, kaynak kitap, doküman vs. her şey işime yarayabilir. Bu siteyle nette araştırma yaparken karşılaştım. Umarım yardımcı olabilirsiniz. ***. Ediyorum. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Geçen yaz ektiğimiz ve sarı çiçekler açan bir çiçekli ağaç. (Tam çözemedik ne olduğunu) :eek:
Şuan dallar arasından fasülye gibi meyveleri sarkıyor. İçini açtım kahverengi yuvarlak tohumları var. Eksem çıkar mı acaba. :p Fotoğrafı yazın çekmiştim haliyle. :p |
Çiçeklerini mimozaya benzettim. Yakın çekim bir resim olsaydı, yapraklarını da net görüp, emin olurdum.
|
Sayın Masio, "Allium neopolitanum" bitkinizin bilimsel adı
|
İgidu, bu bir mimoza.:)
|
Bence igidu nun sorduğu bitki Senna ligustrina, sinameki diye satılıyor ama tıbbi sinameki değil.
|
Alıntı:
|
Mimoza derken? Küstüm çiçeğinin adı da mimoza diye biliyorum çünkü. Ama bu küstüm çiçeği değil. Boyu 1 metreyi açıyor, 3 cm çağında gövdesi var.
Tohumları ayıkladım fotoğrafını koyuyorum birazdan. :p |
1 Eklenti(ler)
Senna ligustrina' yı tohumlarıyla yetiştirebilirsiniz. Hatta yazın bitkinin çevresinde dökülen tohumlardan kendiliğinden çıkmış fideler bulabilirsiniz.
Tohum resimleri |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:28. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025