agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Bu Bitkinin Adı nedir? (https://www.agaclar.net/forum/bu-bitkinin-adi-nedir/)
-   -   Bu bitkinin, çiçeğin adı nedir? (2005-2009) (https://www.agaclar.net/forum/bu-bitkinin-adi-nedir/479.htm)

A.Şahin 31-03-2008 19:11

Evet kesinlikle bu o ağaç...:eek: Karayemiş olmasına çok sevindim. Manolyaya göre en azından yenilebilen bir meyvesi var. Acaba Bandırma' da meyve verir mi?:confused:

Buket Aknar 31-03-2008 19:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi LUDİSİA_BAHYA (Mesaj 220565)

Gerçi benim favori Bellevalia türüm clussiana fakat:D ;
sizinki her halde modesta gibi duruyor.
Evet;
Bellevalia modesta, bu tur hakkında burada da bir takım bilgiler mevcut.
Ama genede siz korumaya alın.;)

Sayın LUDİSİA_BAHYA; teşekkür ediyorum.

ogzhn 31-03-2008 22:46

Evet karayemiş birkaç gün içinde çiçek açacak beyaz çiçekleri oldukça hoş meyveleride
çok lezzetli:),bazı rahatsızlıklarada iyi geliyormuş diye duydum:)

öğretmen 31-03-2008 22:58

1 Eklenti(ler)
Bu çiçeğin adını bilen var mı,acaba?

Sebahattin Sargın 31-03-2008 23:29

1 Eklenti(ler)
Üye olduğum başka bir sitede arkadaşım yayınlamıştı bu fotoğrafı. Ne olduğunu merak ettim, bilen arkadaşlarımız yardımcı olursa sevinirim.
Eklenti 33688

BLATT2007 01-04-2008 08:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi öğretmen (Mesaj 220868)

merhaba lilyum a benziyor evimizin bahcesinde var. biraz daha boy verdikten sonra beyaz aciyor.

BLATT2007 01-04-2008 08:08

sebahattin bey , bu bitkinin adini bilmiyorum ama bu bitki kir cicegi diyebliriz kendikendine tohuma gerek kalmadan bahcelerde yetisir. yaklasik 1m boy verir. dallari serttir cicegini koparmak guctur.

çavdaroğlu 01-04-2008 10:53

bu sarmaşığı tanıyan var mı?

1 Eklenti(ler)
arkadaşlar bu sarmaşığı tanıyanınız varsa lütfen yardıcı olsun. beyaz çiçek açıyor sonra da şekildeki gibi içi tohum dolu meyveler veriyor.
teşekkürler..

caretta 01-04-2008 11:16

1 Eklenti(ler)
Bu manolyanın cinsi nedir acaba..?
Değişik cinste manolyalara bakmama rağmen bu renk yapraklı manolya bulamadığım için cinsini bulamadım.
Kışın yaprak dökmedi, acaba koyu yeşil yapraklı manolya cinsinden olup az güneş gördüğü için yaprakları böyle olabilir mi..? Yardım lütfen..

Buket Aknar 01-04-2008 13:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi öğretmen (Mesaj 220868)

Sayın meslektaşım, ben de çiçeğinizi lilyum'a benzettim.

çavdaroğlu 01-04-2008 13:46

sayın caretta bitkide besin eksikliğine bağlı kloroz varmış gibi duruyor. Ben ışığa bağlı sararma olduğunu düşünmüyorum.

çavdaroğlu 01-04-2008 13:56

sayın CARETTA eğer bitkiyi aldığınız yerde sulamada kullanılan su kireçli ise demir eksikliği olması muhtemeldir. Benim acizane tavsiyem bitkiyi şehir şebeke suyuyla sulamamanız ve demir ihtiva eden yaprak ve/veya toprak gübrelerini uygun dozlarda kullanmanızdır.

caretta 01-04-2008 15:21

Sayın Çavdaroğlu,
En kısa zamanda demir ihtiva eden gübre alıp uygulayacağım dediğinizi..Teşekkürler cevabınız için :)

çınaraltı 01-04-2008 21:36

2 Eklenti(ler)
Bu fotoğraftaki tohumlar hangi ağacın tohumları?
Diğer fotoğraftaki fide bu tohumlardan çıktı.
Tohumunu aldığım ağacın gövdesi bambu gibi ama bordo renklerin hakim olduğu kısa sürede uzayabilen bir ağaçtı.
Selamlar

Penelophe 01-04-2008 21:55

Hint yağı tohumlarına benziyorlar..

soframiz 01-04-2008 22:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi çınaraltı (Mesaj 221297)
Bu fotoğraftaki tohumlar hangi ağacın tohumları?
Diğer fotoğraftaki fide bu tohumlardan çıktı.
Tohumunu aldığım ağacın gövdesi bambu gibi ama bordo renklerin hakim olduğu kısa sürede uzayabilen bir ağaçtı.
Selamlar

Evet Hintyagi ( Ricinus) cok güzel yapraklari var, yalniz dikkat zehirli http://de.wikipedia.org/wiki/Wunderbaum bu almanca baglantisi
http://tr.wikipedia.org/wiki/Hint_ya...%C4%B1_bitkisi Türkce baglantisi. Bu tohumlari topraga dikmeden evvel 3 gün ilik su icinde bekletmek lazim. Ben balkonumda yetistiriyorum, yapraklari cok göüzel bir görünüm veriyor.

soframiz 01-04-2008 22:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi çavdaroğlu (Mesaj 220985)
arkadaşlar bu sarmaşığı tanıyanınız varsa lütfen yardıcı olsun. beyaz çiçek açıyor sonra da şekildeki gibi içi tohum dolu meyveler veriyor.
teşekkürler..

Cavdaroglu, yalniz meyvenin resmini cekme imkani var mi? ben chayote (Agac kavunu) bitkisine benzettim eger o ise büyük sansiniz var derim.

soframiz 01-04-2008 22:15

Alıntı:

teşekkürler..

Benim sitemde bulunan resimlere bir bakin isterseniz, cok benziyor agac kavunu-dikenli kabak (chayote) bitkisine.

http://www.soframiz.de/bahce/dikenli...u-xu-chayoten/

çınaraltı 02-04-2008 09:09

Sevgili Penelophe ve soframiz;
İlginiz için teşekürler. Evet tam tarif ettiğim ağaç bu işte. Hint yağı bitkisiymiş.

ogzhn 02-04-2008 10:04

Evet hintyağı ,sıcağı sever:)Bu bitkinin yağı çok değerlidir jet motorlarında da kullanılıyor:)

çavdaroğlu 02-04-2008 12:15

sayın soframiz ilgi için teşekkürler.Sizin bahsettiğiniz bitkiye benziyor ancak meyve dış yüzeyi dikensiz ve dolmalık bibere daha çok benziyor. İçinde uçabilen ve düştüğü yerde yapışıp kalabilen(hindiba gibi) pamukçuklara ekli koyu kahve renkli tohumları var. Acaba sizin söylediğiniz bitkinin dikensiz bir türü olabilir mi?

nuran berna 02-04-2008 16:13

Alıntı:

teşekkürler..

Sevgili çavdaroğlu tam emin olmamakla beraber meyveleri büyüdüğünde kabak şeklini alıyor.Onuda kurutup banyo lifi yapımında kullanıyorlar.İsmi ne derseniz ismini bilmiyorum.Bizim köydeki evin merdivenlerinde vardı ona benzettim yanılıyor olabilirim.

mahon67 02-04-2008 20:44

Alıntı:

teşekkürler..

Sayın Çavdaroğlu sarmaşığınız yabancı kaynaklarda; pervane sarmaşığı olarak geçen; Zonguldak yöresinde ise ağaç bamya ya da Arap bamyası olarak da bilinen bir sarmaşık. Meyveleri ceviz büyüklüğünde iken kopardığınızda bamya şeklinde yemeği yapılır. Ya da etli dolması da yapılıyor buralarda. Dalında fazla geciktirildiğinde sertleşir lifli bir yapı oluştutur. Eğer meyve bitki üzerinde kışı geçirirse Şubat, Mart aylarında tüylü tohumlar çıkarır.

Bitkinin Latincesi: Arajuia sericifera'dır.

*Arap bamyası ile normal bamyayının karışık şekilde yemeği çok harika oluyor.

mahon67 02-04-2008 20:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nuran berna (Mesaj 221675)
Sevgili çavdaroğlu tam emin olmamakla beraber meyveleri büyüdüğünde kabak şeklini alıyor.Onuda kurutup banyo lifi yapımında kullanıyorlar.İsmi ne derseniz ismini bilmiyorum.Bizim köydeki evin merdivenlerinde vardı ona benzettim yanılıyor olabilirim.

Sevgili nuran berna; sizin bahsettğiniz bitki Luffa cylindrica ( Lif kabağı)

MSaygin 02-04-2008 21:36

1 Eklenti(ler)
merhaba,

Çalı formunda, uzaktan yasemine benzeyen bir bitki ama yakından yaseminle pek benzerliği yok.Yaprakları biraz gül yapraklarına benziyor ama çiçekleri başka.

Eklenti 33898

Bu çiçek nedir acaba?

sckara 02-04-2008 22:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MSaygin (Mesaj 221808)
merhaba,

Çalı formunda, uzaktan yasemine benzeyen bir bitki ama yakından yaseminle pek benzerliği yok.Yaprakları biraz gül yapraklarına benziyor ama çiçekleri başka.

Eklenti 33898

Bu çiçek nedir acaba?

NEDİR BİLMİYORUM AMA BİLENLER BİLGİSİNİ PAYLAŞTIKTAN SONRA,EKİMİ-DİKİMİ MEVSİM VE İKLİM İTİBARIYLA ANTALYA YA UYGUNSA BEN DE DİKMEK İSTERİM.......

MSaygin 02-04-2008 23:00

Adana'da olduğuna göre Antalya'da da olacaktır sckara, merak etmeyin :)

Yalnız forumda bazı kurallarımız var, bunlardan biri de mesajımızın tamamını büyük harfle yazmamak.Doğru Türkçe kullanımına özel önem gösterdiğimiz sitemizin kurallarına şu sayfadan ulaşabilirsiniz.

soframiz 02-04-2008 23:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi çavdaroğlu (Mesaj 221509)
sayın soframiz ilgi için teşekkürler.Sizin bahsettiğiniz bitkiye benziyor ancak meyve dış yüzeyi dikensiz ve dolmalık bibere daha çok benziyor. İçinde uçabilen ve düştüğü yerde yapışıp kalabilen(hindiba gibi) pamukçuklara ekli koyu kahve renkli tohumları var. Acaba sizin söylediğiniz bitkinin dikensiz bir türü olabilir mi?

Sayin Cavdaroglu, benim bahsettigim bitkinin, meyvenin yalniz bir tane cekirdegi-tohumu var ve bu cekirdek badem tadinda. Dikensiz olanlari da var bu meyvenin. Ben burada da Asya dükkanlarin da buldum ve aldim. Arkadaslarin bilgileri daha dogru benim okudugum kadari ile. Ne yazik ki benim tahmin ettigim meyve degil. Resimlerden cok benzetmistim. Cevapsiz birakmak istemedim sorunuzu.
Selamlar

çavdaroğlu 03-04-2008 13:20

Çok teşekkürler Mahon67 beni büyük bir meraktan kurtardınız. Nihayet sayenizde bitkinin latince adını öğrenmiş oldum (Araujia sericifera) tohumlarının çimlenmeleri 20 ºC'de 3-6 hafta sürüyormuş. Daha detaylı bilgi için:http://www.pfaf.org/database/plants....jia+sericifera. Zonguldak'ta doğal olarak mı yetişiyor acaba? Yoksa dışarıdan mı gelmiş? bilgi verirseniz sevinirim..

Mine Pakkaner 03-04-2008 15:06

Daha fazla bilgi alışverişini bu başlıkta yapmanız mümkün değil. Burada sadece teşhis yapıyoruz. Bu konu ile ilgili başlık açtım. Yetiştirme konularını orada konuşalım.
http://www.agaclar.net/forum/showthr...091#post222091

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025