![]() |
1 Eklenti(ler)
Teşekkürler Herbaryum, benim çiçeklerin sonu gelecek gibi değil, bir kayalıkta rastladığım, bu bitkiyi bilen çıkar mı ? Sukulente benziyor yaprakları tüylü.
|
Kardeş kanı
Teşekkürler Herbaryum. Ankara'ya selam ve sevgiler..
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Şu ana kadar rastladığım en büyük bitki, 3 cm çaplarındaydı. Biri çiçek açmak üzere olan 2 resim daha göndereyim.
|
Sevgili Berduray; 2. foroğraftaki çiçeğinize Kıbrıs'ta biz kurusa bile uzun süre güzel görünüp, tanzimlerde kullanılmasından dolayı "ebedenölmez" diyoruz.
|
Bu Bitki Ne
1 Eklenti(ler)
İsmini çıkaramadım, acaba ne olabilir.
|
Ne Olabilir Ki
3 Eklenti(ler)
Bu bitkiyide çıkaramadım
|
İlk resim çiçeğini dökmüş bir güle ait sanırım o yanlış olmuş onada rosa sp. diyelim, diğer iki resim ise Dağ akçaağacı Acer pseudoplatanus...
|
Galiba son iki resim kartopu bitkisine ait.
|
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar, daha önce de sordum fakat cevap alamadım. Tekrar sormak istiyorum. Bu çiçeğin adını bilen var mı? Kokulu ve çok yıllık bir çiçek.Eklenti 37017
|
Alıntı:
http://flower.onego.ru/other/enc_6189.jpg |
Sn fİlizoztr, sanırım Phlox.
|
Teşekkür ederim Sn. Sukranayalp .
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bu resimdeki çiçek gelincik midir? Eğer oysa Doğu karadenizde bulunması normal midir ?
|
Alıntı:
|
Bence de gelincik bu:)
Bizim buralarda daha önce hiç görmedim. |
İlkönce, burada yeni yapılan parklarda kendiliğinden ortaya çıktılar, nerden çıktı bunlar diyordum, sonra anladım ki, Yalova'dan gelen ağaçlarla beraber, toprağı ile geldiler. Tam bunları refüjden nasıl aşırırım diye düşünür giderken, bir de baktım, 1800 metre rakımda bir dağda karşıma çıktılar. Az sayıda da olsa orada yetişiyor. Nasıl gelmiş oraya hep var mıydı bilemiyorum.
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar,
Resimdekilerin Çan Çiçeği -Companula tomentosa fidesi olma olasılığı var mı acaba? Bahçede Çan çiçeğinin tohumlarını serptiğim yerde çıktı fakat aynı yerde yabani otlar da çıktı. Bunlar da yabani ot mu yoksa Çan çiçeği mi karar veremedim. Eğer çan çiçeği ise çok sevineceğim. Eklenti 37191 Eklenti 37192 |
4 Eklenti(ler)
Arkadaşlar; çok ilginç bir tecrübe yaşıyorum. Buradan paylaşıp, bitkinin ne olabileceği konusunda fikrinizi almak istedim.
Yaklaşık bir- bir buçuk ay önce Kıbrıs'ta birçok şeyi bir arada satan (porselen- plastik, oyuncak, tabak, tencere vs,vs,vs) bir mağazada üzerinde ucunu kırıp sulanırsa içerisinden bitkinin yeşereceği ve kesinlikle toprak kullanmamam gerektiği yazılı seramikten bir yumurta (üzeri matrak matrak yüz resimleri ile süslenmiş) aldım. (sırf merakımdan). Ucunu güzel kırmayı beceremedim ama suladıkça gerçekten de içerisinden bir bitki yeşermeye başladı. Yumurtanın içerisinde toprak değil farklı bir karışımı vardı. Bitkinin ilk şekli kuru bir bakla gibiydi. İşin ilginci bitki yeşerirken üzerinde good luck yazısını da gördüm. (sanırım çin malı bir yumurta ve şu çinliler herşeyi yapabiliyor) Şu anda bitki büyümeye başladı. Şimdi de ismini merak ediyorum. Ne dersiniz bu çin malı bitki ne olabilir? Fotoğraflarda altta görülen taneler suladıkça yumurtanın altından çıkan toprak yerine kullanılan malzeme. Bu arada yumurtanın alt kısmı açık ama küçük bir kağıt ile kapatılmış. |
Buket, bu sayfayı gördün mü?
http://www.agaclar.net/forum/showthr...=yumurta+bitki |
Sevgili Zenfree; verdiğin link için çok teşekkürler, doğrusu farketmemiştim. Umarım arkadaşlardan bitkinin ne olduğu konusunda bilgisi olan birileri çıkar. Oldukça merak ediyorum da!
|
Fasulye olabilir mi Buket hanım?
|
Yumurtadan çıkan bitki fasulyeye benziyor. Üzerindeki yazıyı da lazerle yazıyor olabilirler. yumurtanın içinde toprak olması gerekmez. Bitki besin maddeleri içeren ve köklerin tutunabileceği bir karışım olması yeterli. Yumurtayı kırınca ve sulayınca da tohumun çimlnebilmesi için gerekli koşullar sağlanmış oluyor. Çok güzel ve ilginç bir hediyelik.
|
Sanırım fasulye değil, bakla büyüklüğünde bir tohumdu. Keşke ilk aldığımda fotoğrafını çekseydim. Fotoğrafta üzerinde yazı görülen kısım yaklaşık olarak 3-4 cm kadar.
|
Sn Buket Aknar, Dolichus labllab veya Lablab purpureus olma ihtimali yüksek. Sarılıcı bir çiçek . Forumlarda da bahsedilmişti.
|
Çok beğendiğim bir ağaç vardı, 1 aydır çiçeklerini açtı, ne ağacı diye merak ederken, İzmir'in meşhur ama son zamanlarda kaybolmaya yüz tutan Selluka çiçeğinin adını duydum. Bu ağacın Selluka ile ilgisi var mı acaba? Fotoğrafını nasıl gönderebilirim?
|
Merhaba.
Yeni ektiğim fakat kaydetmeyi unuttuğum bir tohumdan şu bitki çimlendi.Yardımcı olursanız sevinirim. http://img207.imageshack.us/img207/6...ture016bj4.jpg http://img160.imageshack.us/img160/5...ture012pz7.jpg |
Alıntı:
İhtiyacınız olabilecek diğer bilgileri buralarda bulabilirsiniz... FORUM KULLANMA KILAVUZU Ne, Neden, Nasıl? |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:20. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025