![]() |
Dragonfly
1- Kına çiçeği 2- Hüsnüyusuf ya da galip ihtimalle ot. 3- Kavun(ya da karpuz). Üzerinde meyvesi de var. 4- Ot 5- Ot :p Aslında hepsi de ot değil mi? Umarım yanılmışımdır ve onlar güzel çiçekler açar. |
5988
Haşhaş |
Alıntı:
|
Aşkın Gözyaşı
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=15465 buraya bir gözatın isterseniz iyi günler |
Mstezgan, 5976 no'lu resimdeki çiçeğinizin yöresel adı Kuran çiçeği. Yapraklarının üzerinde Arapça harflere benzer şekiller olduğundan bu adla anılıyor. Yapraklarının ucunda çıkan uzantılar döküldüğü yerde büyümeye başlıyor.
|
Alıntı:
Teşekkürler, Haşhaşmış gerçekten. |
5 Eklenti(ler)
Eklenti 90274
Eklenti 90275 Eklenti 90276 Eklenti 90277 Eklenti 90278 Tekirdağ da bulduğum bu güzellerin isimlerini nedir acaba? Bilen arkadaşların yardımlarını bekliyorum... Sevgiler ;) |
Sevgili Sebahattin Sargın Tekirdağ'ın neresinde buldunuz bu güzelleri.:) 4. resimdeki bitkiye buralarda kantaron deniyor. Diğerlerinide hatırlıyorum ama isimlerini bilmiyorum malesef.
|
4. Fotoğrafı süsleyen arkadaşa biz sarı kantaron deriz. :)
http://www.agaclar.net/galeri/showim...?i=18057&c=183 Bu da 5. fotoğraftaki arkadaş. Scabiosa Columbaria (Dipsacaceae) Galerimizde birkaç arkadaşımızın daha çektiği fotoğraf var. Diğer üçü hakkında bilgim yok. Ama sanki 2. fotoğraftaki bana tavşancıl otu gibi geldi. Keşke açmış olsaydı. O zaman daha kolay olurdu sanki. |
Fotoğraflar Tekirdağ Sultanköyde çekildi.
Sarı kantaron olduğunu düşünüyordum bende teşekkür ederim arkadaşlar yardımlarınız için. Asuman Hanım tavşancıl otu diye google'da arattırdım çıkan resimlere benzemiyor benim çektiğim bitki. Sevgiler ;) |
Alıntı:
3.Teucrium polium (Lamiaceae) |
Orjinal Mesaj Sahibi Sebahattin Sargın
[QUOTE=herbaryum;455404] 4. sıradaki Hypericum Perferatum L (Sarı Kantaron Çiçeği-Binbirdelik Otu) |
1 Eklenti(ler)
|
tanıyamadım
2 Eklenti(ler)
pazardan iki adet çiçek aldım ama satıcı ve ben ismini bilmiyoruz. yardımcı olabilirmisiniz.
Eklenti 90556 Eklenti 90557 |
Birinci resimdeki yumrulu begonya olması lazım.
Alıntı:
|
1. resimdekine gelin damat çiçeği denildiğini duymuştum (pazarda bir satıcı öyle demişti) diğeri hakkında bir fikrim yok
|
bir dalda çift çiçek var begonya değil. bildiğim kadarı ile.
|
Alıntı:
|
ok
doğrudur. teşekkür edrim |
1 Eklenti(ler)
Bu fideleri tanıyormusunuz arkadaşlar? İsmini bilirsem ona göre yer ayarlıyacağım. Teşekkür ederim.
Eklenti 90636 |
1 Eklenti(ler)
Peki benim hediye gelen bu çiçeğimin ismi ne acaba ?
|
|
bilemiyorum
1 Eklenti(ler)
bu Eklenti 90712aslında 12 cm bir saksıda ufak bir ağaç gibi duruyor.zakkuma benzemiyor diyebilirim.
|
bu bitkinin ismi nedir?
2 Eklenti(ler)
yardımcı olabişlir misiniz lütfen?
|
Aglaonema'ya benzettim. Elimdeki kitaptan kopya çekerek. (bknz. Doğanın Renkleri)
|
Hatta Aglaonema Commutatum imiş. Burda da bilgiler verilmiş.
|
Alıntı:
olabilir mi? |
bilemiyorum. tam olarak bağdaştıramadım. ama bu salı salıpazarına çıkacağım ve tahmin ediyorum orada öğrenebilirim. teşekkürler.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:02. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025