![]() |
günebakan çok teşekkür ediyorum evet araştırdım ta kendisi imiş sayende öğrenmiş oldum sağol.
|
1 Eklenti(ler)
Bu bitki yanılmıyorsam çalı üzerinde minik kırmızı meyvaları var. Acaba adı nedir ve meyvaları yenilirmi?
Eklenti 83676 |
Ben latincelerini bilmiyorum,dağ muşmulasına benziyor.
Bizim sitenin bahçesinde var. |
Şimdi baktım dağ muşmulası değil sevgili Hozat teşekkür ederim:)
|
Benim passifloranın cinsini blen yok mu?
|
Alıntı:
|
Sanki bunun yarpakları farklı gibi gerçi sizler daha iyi bilirsiniz. Ben bu şekil Hanımeli hiç görmedim çünkü bu biraz daha ağaç gibi.
|
Smrdlbz çiçeğiniz yelken çiçeği.
|
Merhabalar, bu sarılıcı bitkinin bir üzüm çeşidi olabileceğini düşünüyorum ve siz hocalarımın fikrini merak ediyorum.Bakımsız bir yerde kendiliğinden yetişmiş bitkinin bir kısmı meyveli bir kısmı çiçekte.
http://www.agaclar.net/forum/attachm...0&d=1244058727 http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1244058727 |
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Bu bitki orman gülü gibi bir çiçekmiş ama benim bildiklerimden farklı olmalı, sarı çiçek açıyormuş, ne olabilir?Eklenti 83821
Bunun da fidelerini komşum verdi, hızla büyüyorlar. Ne olabilir? Eklenti 83822 |
Sevgili Kiraz, birinci resmi kantorana benzettim. Burda sahilde onlardan çok var.
Sarı çiçek açtıktan sonra kırmızı top şeklinde tohum keseleri veriyor. |
Teşekkürler sevgili Arzu Kasapoğlu:)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Teşekkürler Sayın Herbaryum, sayenizde yemeye niyetlendiğim bitkinin zehirli olduğunu öğrendim.
|
teşekkür ederim, bu isimle araştırıp geniş bilgi bulmaya çalışacağım.
Alıntı:
|
Teşekkür ederim herbaryum şimdi o olduğunu anladım :)
|
sayın koliva bitkiniz %99 üzüm gibi geliyor :D
|
SWEET CAT Kasım ayında büyük ihtimalle görebilirsin çiçek açıp açmayacağını.
Çünkü endamıyla çok güzel poz vermiş olan çiçeğin; Kasımpatı olsa gerek. |
Merhabalar, yelken çiçeği= barış çiçeği= spatifilyum olduğunu öğrendim , spatifilyum kökten gelişiyor fakat benimkisi daldan uzuyor yani boyuna uzuyor
Alıntı:
|
Sayın smrdlbz, bitkiniz bir tür diffenbahya. Yelken çiçeği dediğiniz gibi gövde yapmaz.
|
Neden bu başlığın yeri sürekli değişiyor? Bitkiler hakkında genel konuşmalar kısmında durması iyi değil miydi? Hem de herkes alışmıştı oraya.
|
Alıntı:
Benim sorum arada kaynadı galiba. Yardımcı olacak yok mu? |
Sn. N. Hel;
Ekinezyanın yapraklarına internetten baktım yaprakları tırtıklı değil. Çiçekleri buradakiler gibi ise bitkileriniz ekinezyadır. Bir inceleyin isterseniz verdiğim linkteki resimleri... Sevgiler ;) |
Sevgili N. Hel
Çiçekleriniz ekinezya. Ben de de olduğu için biliyorum Çok şanslısınız. |
2 Eklenti(ler)
Bu ağaçlar İzmir- Selçuk'tan... Ama adlarını bilmiyorum... Bilen varsa ismini yazar mısınız ?
|
1 Eklenti(ler)
|
Kırmızı olan mercan çiçeği.
|
Alıntı:
* Mercan Ağacı Çiçeği ile Mercan çiçeğini karıştırmamakta fayda var. Mercan çiçeği genellikle Russelia equisetiformis için kullanılır. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:15. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025