![]() |
2 Eklenti(ler)
Ben de bu ağacın ismini soracaktım. Şu sıralar Ankara'da pek çok yerde görüyorum.
|
1 Eklenti(ler)
Kıyıpta koparabildiğim çiçeğinin görünüşü
|
Alıntı:
Bu bir çiçek değil dediğiniz gibi çok yıllık bir yabancı ot ama adını bulamıyorum. bulan biri olursa ben de öğrenmek isterim. Bir keresinde göreve gitmiştim polislerle, polisler bunu kenevir sanmışlar :) |
2 Eklenti(ler)
Bu kadar da cahil olunur mu! demeyin ama ben şu alttaki iki çiçeğin ismini öğrenmek istiyorum, daha önce yazmıştım yine yazayım, acemi bir çiçekçiyim öğreneceğim zamanla, ama o zamana kadar da arada böyle sizlerin başını ağrıtacağım;)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sevgili Suzi Dilara,
Birinci resim yer minesi, ikincisi yukka. |
Artemisia vulgaris (adi pelin)
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Sizin yönlendirmeniz sayesinde Artemisia absinthium ismine ulaştım, ama emin değilim. Elimde boyu hakkında bilgi vermiyor diye koymadığım bir resim daha var. Yaprak altını çekmemişim, ama rengi zeytin yaprağı renginin açığı (renk tarifim için özür dilerim ama başka nasıl tarif edeceğimi bilemedim). |
Ben benzettim ancak siz daha iyi karar verebilirsiniz, daha çok görsel ile karşılaştırarak. Artemisia absinthium Anadolu'da oldukça yaygındır. Pelin, Yavşan isimleri ile de bilinir.
|
Sayın herbaryum, teşekkür ederim.
|
Sn herbaryum çok teşekkür ederim. Hanımeligillerdenmiş.
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
yinede teşekkür ederim. Herbaryum bey isminizi bilmiyorum kusura bakmayın bu bitkiye bi resimlerden anlarsanız çok makbule gececek, teşhiş anahtarından çıkmamadım, yurt dışı bitkisi sanıyorum. |
Bu Bitki Ne
4 Eklenti(ler)
Gecen sefer yine aynı bitkiyi göstermiştim ancak afrika menekşesi dediler (Saintpaulia) ancak bu bence cactaceae familyasından bir türe benziyor, ismini bilen varsa şimdiden teşekkür ederim.
|
Bu begonya
|
Evet,bu begonya.
|
Alıntı:
Teşekkür ederim Arzu Hanım, açıkçası yukka ismi, benim karizmatik, sert, dayanıklı Kılıç Ali Paşa'mın karizmasını çizdi.:p Daha ağır bir isim bekliyordum.;) |
Rica ederim, bu arada kediniz de çok şeker.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Dağda rastladığım bu çiçeği bilen var mıdır?
|
Henüz çiçek açmamış sanırım birşey söylemek zor.
|
çiçek
1 Eklenti(ler)
Bende bir çiçek soracağım, İşyeri girişine dikmişler.Adına kardeş kanı deniyormuş ama tanıyan var mı acaba?
|
Alıntı:
|
bu çiçeğin adı ne
2 Eklenti(ler)
İlk resim tohumdan çimlendirip ne olduğunu unuttuğum bir bitki,
İkincisi sarı olan ise Bodrum'da yıllardır her yerde rastlayıp adını bir türlü öğrenemediğim bitki.. Bilenlerden yardım istiyorum mümkünse, hoşçakalın, "AĞAÇLAR"la kalın. |
3 Eklenti(ler)
Eklenti 36894
Eklenti 36895 Yaklaşık 10 cm civarında, yaprak uçları hafif dikenli. Eklenti 36896 Yaklaşık 10 cm civarında Bahçemde yukarıdaki bitkiler çıktı, yabani midir? Bilmeden ellemek istemiyorum, aynı şekilde kocayemiş de kendiliğinden çıkmıştı. Teşekkürler. |
Sn Nurbahar
1- Plantago 2- Ruscus acuelatus 3- ? |
Teşekkür ederim, sukranayalp.
|
1 Eklenti(ler)
Klivya (Clivia)
KLİVYA (Clivia) Klivya bir iç mekan bitkisi olmakla birlikte yazın dışarıda,yarı gölgede durabilir. Soğuklar başlamadan içeri alınır. Güneşli bir pencere önüne yerleştirilir. Koyu yeşil renkte dar uzun yaprakları ile çiçeksizken dahi dekoratif bir manzarası vardır. Baharda kalın sert bir sap çıkarır. Üzerinde demet halinde 15 -20 adet çiçek bulunur. Borazan şeklindeki bu çiçekler genelde portakal rengi ve çok gösterişlidir. Yaşlı bitkiler daha fazla çiçek sapı çıkarır. Klivya'nın her yıl açması için saksısını mecbur kalmadıkça değiştirmeyin. Kışın çok az sulayın ve beslemeyin. sanırım bu bizdede var ama çicekler büyüümüyo yaprakların arasına sıkışıp kalıyo |
Alıntı:
Altınotu, Stroblume, Helichrysum arenarium Ölmez çiçek Herdemtaze Güveotu Kovanotu Arı Çiçeği Sarı Kediayağı Familyası; Bileşikgillerden Korbblüter Asteraceae Drugları; Altınotu; Helichrysume herba Altın Çiçeği Helichrysi flos (Stoechados citrinae flos) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:09. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025