![]() |
Bu ağaç nedir?
1465 nolu başlıkta resmini yayınladığım ağacı tanıyan var mı?Yoksa yine yanlış yerde mi cevap arıyorum?Sn.Moderatörüm, sorumu ve resimi cevap bulabileceğim bir yere taşır mı?Yoksa bu işi ben yapmaya çalışıp gene çarşafa mı dolaşırım?vs vs ?...
|
N.emre doğru yerdesiniz.
Bitkiniz bir Arbutus sp. |
Mine hn...
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Sardunyamın saksısından çıkan bu misafiri tanıyormusunuz?Otsa sökücemde!;)
|
Dut yaprağı mı yanılıyor muyum?
|
teşekkürler
|
Anlamam için bir yöntem varmı?
|
Bence de dut'a benziyor. Daha iyi bilenler ne olduğunu kesin bilecekler cevabı onlardan bekliyelim.
|
Sn GLCN, yaprağın üzerine parmaklarınızla hafif bir sıvazlama yapın.. Parmak ucunuzun hareketi yaprak ucundan yaprak sapına doğru olsun. Kedi dili gibi pürtüklü bir doku hissediyorsanız incirdir, pürtüklü değilse duttur. Dut ve incir aynı familyaya bağlıdırlar. Her ikisinin de familyası Moraceae'dir.O yüzden yapraklarda benzerlik vardır, arada farklar olsa bile.
|
Sayın sukranayalp dediğinizi yaptım pütürlü bir yüzeyi var ayrıca ayırt edebilirmiyim diye kokusunada baktım kokusu incire benziyor sanırım incir.Bahçemde yeteince incir var buna gerek yok sökeyim ozaman.Dut olabilir diye sevinmiştim ama neyse kısmet..Herkese teşekkür ediyorum..Oraya nasıl gelmiş hayret...;)
|
Dut, incir, defne, malta eriği, vişne, kokarağaç, akşam sefası tohumları ile çok kolay yayılan ve çabuk çimlenen bitkilerdir. İnsan eli, rüzgar, hayvan patileri gibi etkenlerle toprakta yer değiştirirerek çimlenirler.
|
Çok teşekkürler sayenizde yeni bilgiler öğreniyoruz..
|
merhaba,
Fotoğraftaki çiçeğe biz "çıtlık" deriz.Galeriye çıtlık diye eklemeden önce bir aratayım dedim ama bu isimde çiçek hiç geçmiyor forumda ya da galeride. Bu çiçeğin yaygın başka adları var mı acaba? http://www.agaclar.net/galeri/files/2588-citlik1.jpg Teşekkürler, |
Ben karagöz ve kadife çiçeği olarak biliyorum ama arkadaşlar ne der bilmem..
|
Sanırım haklısınız, latince adından da sağlamasını yaptım, teşekkürler.
Bölgelere göre bitki isimlerinin farklı olması çok ilginç, kırk yıllık çıtlık oldu mu bana kadife çiçeği :) |
Belki kırk yıllık kadife olmuştur çıtlık...
|
Tabi, aynı durum aslında, iki yönlü bir durum bu.Sizin kırk yıllık kadife de çıtlık olmasın mı Çukurova'ya gelince :)
|
:D :o
|
Bu nedir?
Merhaba, Alman eşimin evinde çok beğendiğim bu bitkiyi, eşim sırf benim için Almanya'dan arabayla getirdi :)
Ne var ki bunun ne tür bir bitki olduğunu bilmiyor, ben de bilmiyorum. Bir kaktüs türüne benziyor. Ama gövdesinin kalınlığı beni şaşırtıyor. Boğumlarından kök salıyor! Çelikle çoğalıyor. Bir yıldır bende ama hiç çiçek açmadı. Oldukça dayanıklı bir bitki, her ışık ve nem ortamında gelişiyor (Kara iklimi, akdeniz iklimi, vs...) Üstelik son zamanlarda şekli çok bozuldu. Nasıl budamalı?? Siz uzmanlardan biraz fikir alabilsem ne güzel olurdu... :p http://img209.imageshack.us/img209/4...oto0001tn6.jpg |
Bu bir crassula arborescens. latince adını kontrol etmeden yazdım ama Türkçe Yeşim ağacı olarak da söylüyoruz..Bir tür sukulent,kaktüslerden farklı olarak yaprakları suyu tutuyor(kaktüsler suyu gövdelerinde tutar),fazla su istemeyen susuzluğa ve sıcaklığa dayanıklı bir ağaç..Ben de bunun familyasından Portulacaria Afra var,bu ağacın diğer resimlerine Bonsai Ağaç Türleri başlığı altından ulaşabilirsiniz. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2093
|
Teşekkür ederim! Süper! :)
Sevgiler! |
1 Eklenti(ler)
Çatalca Yalıköy'de bir bahçede karşılaştığım üzerinde tüycükler bulunan bu bitki nedir?
|
1 Eklenti(ler)
Yine aynı bölgede kırda rastladığım odunsu sertlikte kahverengi çiçekleri olan bu bitki nedir?
|
bu bitkinin adı nedir?
1 Eklenti(ler)
Hurma bitkisinin saksısında çıkan bu bitkinin adı nedir?
|
Mesaj 1501
Cistus creticus (Cistaceae) Laden bitkisinin tohumları Mesaj 1502 Koelreuteria paniculata (Sapindaceae) Güvey Feneri |
Mesaj 1500
Çiçek açıp tohuma kaçmış Marul (Lactuca sp.) gibi duruyor, ama emin değilim. |
Teşekkürler herbaryum..
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba,
Kıbrıs'a gidecek olan bir arkadaşım bana elindeki çiçekleri verdi. Ama bunların adını bilmiyorum. Acaba ne olduğunu söyleyebilir misiniz? Birincisi kağıt kadar ince yaprakları olan bir çiçek. |
1 Eklenti(ler)
Bu da ikincisi
|
1507 dekini minik bir limon ağacı adayı sanıyorum..
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:02. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025