![]() |
Burada bilmediğimiz bitkileri sorduğumuz bir başlığımız var.
Sizin sorunuzu da oraya ekleriz. Cevabını arkadaşlar o başlıkta verirler. |
Mesaj 1447
Heliotropium europaeum (Boraginaceae) |
1 Eklenti(ler)
Temmuz ayında kırlık bir yerde ilk kez rastladığım, tüy gibi hafif ve rüzgarda yelpaze gibi salınan bu bitkinin ne olduğunu çok merak ettim?
|
Adını sorduğunuz kahrevengi tüye benzeyen bitki sanırım.Ben onu bir tür saz olarak biliyorum.O şekilde toplanıp vazoya veya küçük bir küpe koyabilirsiniz.Kuruyunca rengini kaybetmiyor ve çok güzel görünüyor.
|
bunlar saz (kamış -kargı) bitkisinin çiçekleri
|
1 Eklenti(ler)
Teşekkürler. Bir de bu kır bitkisi var, çocukluğumdan sanki zehirli diye anımsadığım?
|
1 Eklenti(ler)
Annemin bu yıl değiştirdiği saksı toprağında sürekli bir şeyler çıkıyor. Bu da onlardan biri. Ne olduğunu pek anlayamadık biz. Bir bilen vardır mutlaka.
|
yardım; bu çiçeği bilen varmı?
bu çiçeğin ismini türünü kısacası bu çiçekle ilgili bilgi toplamak istiyorum.
http://img180.imageshack.us/img180/5...e26dbc1ri3.jpg http://img145.imageshack.us/img145/3...88511d1ms8.jpg http://img145.imageshack.us/img145/8...55abad1ac4.jpg |
Mesaj 1453-Sambucus ebulus (Mürver)
Mesaj 1454-Ailantus elegantissima (Kokar ağaç, Cennet ağacı) Mesaj 1455-İmpatiens sp. (Cam güzeli) |
Teşekkür ederim.
Ot olmadığına sevindim. |
1 Eklenti(ler)
Teşekkürler herberyum, google'da mürveri araştırdığımda ilginç bir konu çıktı karşıma: mürver çiçeğinin ve meyvesinin reçeli yapılmakta, diğer adı da patlangaç; ayrıca bir sürü şifası var. Aşağıdaki resim de mürver çiçeği mi?
|
Uzaktan andırsada resimdeki çiçek Mürver çiçeği değil, Maydanozgillerden bir çiçek. Yapraklar görünmüyor, ama haklısınız birbirlerine benziyorlar.
|
Sayenizde mürveri tanıdım, faydalarını okudum ve hazırladığım arşivime bir sürü bilgi indirdim google'dan.. Sağolasınız Sayın Herberyum..
|
1 Eklenti(ler)
Bizim sitenin bahçesinde senelerdir bu zamanlar meyve verir, tadı buruk ve her tanesi minyatür bir elmayı andırıyor, dalında sıra sıra dizili.. Bu forumda Habibe'nin anlattığı bitkiye benzettim, emin olamadım. Nedir acaba?
|
Billur Hanımcığım yanılmıyorsam bu japon elması. Aynısından annemlerin bahçesinde de var. Her yıl toplayıp, bunun reçelini yapıyorlar
|
Teşekkürler Nevsune Hanımcığım..
|
Bu ağaç nedir?
2 Eklenti(ler)
Sonunda yüklemeyi başardım::mad: Bu ağacı bonsai yapmak istiyorum.Hakkında bilgi alabilirsem sevinirim.Saygılar...
Dont forget to see http://bestnetpostcards.com/show.exe ! Dont forget to see http://bestnetpostcards.com/show.exe ! |
Alıntı:
Uzaktan bakınca kocaman beyaz çiçekleri olan(aslında minik çiçeklerin birleşimi), dallarının ortası yumuşak özlü, çocukken patlangaç yaptığımız, benim dere kenarlarında gördüğüm, çok da büyümeyen bir ağaç. Demek ki bu ot da bir çeşit mürvermiş, ya da benim mürver diye bildiğim, aslında başka bir ağaç. Kafam karıştı.:p Bendeki mürver resmini daha sonra koyabilirim. Çiçekleri, kurutulup, öksürüğe karşı , lapası yapılıp boğaz ağrılarına karşı kullanılır. |
Alıntı:
|
Türkiye'de doğal olarak bulunan iki Mürver türü var. Bunlardan Sambucus ebulus çok yıllık, bodur ve otsu formda, diğeri Sambucus nigra ağaçsı. Sanırım çiçekleri ve meyveleri kullanılan Mürver, S.nigra yani ağaç Mürver. İsveç ve bazı Avrupa ülkelerinde Şarap ve Likör yapımında kullanılıyor.
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Bu çiçeklerin ismini bilen varmı acaba?
Eklenti 18985 Eklenti 18986 Bu iki resim aynı bitkiye ait. Eklenti 18987 Eklenti 18988 Eklenti 18990 |
Sn Derya Özen
1. foto : cirsium : KÖK GÖÇÜREN 2. foto : eryngium : BOĞA DİKENİ 3. foto : eryngium yakın çekim. 4. foto : echium : ENGEREK OTU 5. foto : carduus :KENGER DİKENİ Tahminlerim bunlar, anlaşılan sizin orda çok çeşitli yabani ve dikenli bitkiler var. |
Şükran Hanım çok teşekkür ederim. Şimdi onları, sizin yazdığınız isimlerle galeriye ekleyeceğim.
|
1 Eklenti(ler)
Bu arada bir çiçek ismini daha sormak istiyorum.
Bir geven türü olduğu kesin, ama hangi tür acaba. Hem dikenli hem de çiçekli :) |
Mesaj 1470
Resim 2-3 ve 5 Carlina sp. (Compositae) Resim 4 Epilobium sp. (Onagraceae) Mesaj 1473 Acantholimon sp. (Plumbaginaceae) |
Sayın Herbaryum, Şükrah Hanım ile sizin yazdıklarınız bir birini tutmadı. Ben şimdi hangisini yazacağım. :(
|
1 Eklenti(ler)
Sn Derya Özen
1. cirsium 2-3. carlina (yanılmışım) 4. epilobium için bir fotoğraf göndereceğim, benzeyip benzemediğine bakar mısınız? 5. carlina(Sn Herbaryum haklı) |
1 Eklenti(ler)
O zaman onları Herbaryum'un dediği gibi değiştiriyorum. Sizin yüklediğiniz fotoğraf başka gibi geldi bana. Tabi ben anlamadığım için yanılmışta olabilirim. Birde aynı çiçeğin genel olarak çektiğim fotoğrafı var, İsterseniz birde buna bakın.
Yanlız bir şey daha söylemek istiyorum. 2.ve 3. fotoğraftaki çiçek aynı ama 5 fotoğraftaki çiçek aynı değil. Aynı ismi taşıyan farklı çiçekler olabiliyormu? |
Sn Derya Özen Carlina bitkisinin de alt türleri oluyor. Carlina lar genelde daha bodur ve yayılıcı bir form teşkül ediyorlar.
5. resimdekini henüz carlina olarak belirtmeyin her ihtimale karşın. Ama bu fotoğraftaki de bir compositae. Diğer arkadaşların da fikrini bekliyoruz. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:38. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025