![]() |
Sayın herbaryum türkçesi yok mu?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Eklenti 58787
Eklenti 58788 Eklenti 58789 Eklenti 58790 Yenilebiliyormuş ancak adını bilemedik, Dereotu gibi bir tadı var. |
Kürşad Bey, sanırım madımak : polygonum cognatum.
|
Teşekkürler Sayın malbman, sanıyorum etiket ismine bunu yazmışlar. ''dief vesıvıus''
|
Bu çiçeğin adı nedir? Teşekkürler.
http://www.agaclar.net/galeri/showim...date=lastvisit |
Acaba çiçeğin sarmaşık gül olabilirmi zenfree:)
|
Dikenleri yok. :)
|
Ben kanarya gülü (kerria japonica) diye düşünüyorum Sevgili Zenfree...
|
1 Eklenti(ler)
merhabalar ,bu çiçek 2 yıldır bende bu kadar büyüdü çiçek açarmı ismi nedir bilmek isterim.yardımcı olursanız sevinirim,şimdiden teşekkürler.
|
Sn.Zenferi ,bu gülden benim bahçemde de var.İsmini bilmiyorum ama 3-4 m.,çardağıma sardırdım,dikensiz,nisan gibi açıyor,hiç bitlenmiyor.Kısacası hiç bakım istemiyor.
|
çiçeğin adı ne
1 Eklenti(ler)
bu çiçeği yeni aldım muhtemelen daha önce sorulmuştur sık rastlanan bir çiçek ama konu başlığı o kadar yoğun ki gözlerim yoruldu göremedim
|
Sayın tubilubba, çiçeğiniz Schefflera
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Selamlar arkadaşlar bu bitki bir kaktüs türümüdür. Adını bilen arkadaşlardan rica ediyorum.
Cevap için şimdiden teşekkürler. |
Sayın Tekin, ananasgillerden bir bitki gibime geldi. Boyutları nasıl? Küçük bir kaktüs gibi mi yoksa irice mi?
|
Yaklaşık kurşun kalem kalınlığında 5-7 cm kadar yaprakları arka yüzü oval ön yüzü alt yapraklarda üstü düz uç yapraklarda hafif ive doğru çukur.Tmamen dikensiz biraz Alovera yı andırıyor.
|
Aloe vera değil, onlar kat kat yaprak çıkarmıyor, bir göbekte aynı seviyeden büyüyor yapraklar. Ananas gibime geldi, ananasgillerden birkaç tane daha bitkiye baktım (guzmania ve vriesea) ama onlar da değil. Yaprak uçlarında tırtık da varsa büyük ihtimalle ananas.
|
Sevgili Lalecan,
Konunun uzmanı değilim ama hoya türüne benziyor bitkiniz yani mum çiçeği.Tabi yanılma payım büyük nereden almıştınız? |
Lalecan' ın sorduğu çiçeğin hoya almadığına eminim :)
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Aloe vera değil onu andırıyor biraz. |
Lalecan'ın sorduğu bitki peperomia olduğunu sanıyorum sevgili İklimsiz.
Tekin Bey, merhaba. yaprakları kopardığınızda sulu bir tabaka ile karşılaşıyor musunuz? Bunu cevaplarsanız tahminlerimiz artacak. |
Merhabalar Sayın Şukran hnm.
Yaprakları koparınca gövde de değil ama yaprakda su dolu sanki. |
Alıntı:
|
http://en.wikipedia.org/wiki/Agave
Tekin Bey, link vermeye çalıştım ama, siteye uyugun şekilde oldu mu , onu blmiyorum. Agave olduğunu sanıyorum. Bu linkteki agave bitkilerine göz tabilir misiniz? |
Alıntı:
|
Teşekkürler.Sayın Şukran hnm Agave lerin birine benzetdim biraz. Ana bitkinin resmini çektirebilirsem tekrar inceleriz.
|
Zenfree'nin sorduğu sarılıcı çiçek Jasminum mesnyi sanırım.
Herbir yaprak boğumu 3 adet yaprakçıktan oluşuyor, yaprak dökmüyor, 3 m yükseğe kadar tırmanabiliyor, kış döneminde güle benzer çiçek açıyor |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:11. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025