![]() |
Sayın Penelophe, fotoğrafta arka planda görülen yeşil yapraklar sizin aldığınız bitkiden mi acaba? Ben o yaprakları ve beyaz çiçeği "hosta"ya benzettim ama..
|
Alıntı:
Amozon lily |
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar bu çiçeğin adını bilen var mı? Hobi bahçemde yetiştirmiştim. Adını hatırlamıyorum. Yeniden yetiştirmek istiyorum.
|
Hemerocallis sanırım.
|
Çok teşekkürler Nurcan Hanım.
|
1 Eklenti(ler)
Nariel, evet yapraklar bitkiye ait ama hostayı biliyorum, hosta değil bu.
Nurcanaybay, çiçek sapının yapraksız oluşu, yaprakları, çiçek şekilleri benzede de Amazon Lily'nin ortasındaki çan şekli benim çiçeğimde mevcut değil maalesef. İki fotoğraf yanyana daha iyi anlaşılacak sanırım. Belki de farklı bir türüdür.. Eklenti 65126 Arkadaşlar soldaki çiçeği bilen var mı? |
2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar bu bitkinin adını, gübre gereksinimini, su isteğini, saksı değişim sıklığını yani kısacası bitkiyi öldürmeden nasıl yaşatabileceğimi öğrenmek istiyorum.Teşekkürler.
|
Alıntı:
Ben lilium zambaka benzettim.Belki zambak çeşitlerinden **** aile fertlerinden olabılır.:p |
Diffenbachia başlığında aradığınızı bulabilirsiniz.
|
Çok teşekkürler orkunkırcı.
|
2 Eklenti(ler)
Sevgili Penelophe, Crinum cinsine benzettim. Yaprakları çıkmamış ne yazık ki.
İki adet Crinum türü fotoğraf ekliyorum. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba,
Fabrikanın bahçesinde bulunan bu bitkinin adını biliyormusunuz birde meyvesi yenilebiliyormu. Teşekkürler. Eklenti 65197 |
3 Eklenti(ler)
Arkadaşlar 10 Şubat günü elime geçen etiketsiz bir kaç tohumu kestiğim pet şişenin dibine ekmiştim. Şimdi aşağıda gördüğünüz fideler oldu bu tohumlar ama ben ne olduklarını bilmiyorum.
Teşhis etmek için çok mu erken, yoksa şansımı denesem mi? Ne dersiniz, bu halleriyle tanıyan çıkar mı? Teşekkürler |
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 65216 Eklenti 65217 |
Malbman
Fidelerin, kına çiçeği olabilir mi acaba? |
Penelophe
Adı her ne ise, bu çiçek çok zarifmiş. |
Ben de aynı şeyi düşündüm ,adı ne olursa olsun çok güzel:)
|
2 Eklenti(ler)
Sevgili Penelophe, sanırım buldum: Caliphruria subedentata.
(Prof. Dr Turhan ve Asuman Baytop sağolsun, bulmama vesile oldular.) Not: Turhan Baytop Hoca'mız 2002 yılında vefat etmiş, bilmiyordum. Allah rahmet eylesin.. |
Turhan hocamızı saygıyla anıyoruz.
|
Alıntı:
|
Nariel, çok teşekkür ederim.
Evet arkadaşlar, çiçek çok zarif, gördüğüm anda vuruldum, soğanla üretiliyor, biraz büyüsün hatırlatırsınız..) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Ben de tohumları iri ve koyu kahverengi mi diyecektim, kınanın tohumları öyle.
Yumuşak deyince, pes ediyorum. Hayırlısıyla büyüsünler bakalım.:p |
3 Eklenti(ler)
arkadaşlar çiçeğin yeni geldi ve adını öğrenmek istiyorum..
şimdiden teşekkürler... |
Sayın Suzian " yelken çiçeğine" benzettim.
|
berduray hayır yelken çiçeği değil yaprakları kalın ve sert.
benim yelken çiçeğim var ondan biliyorum bu bambaşka bir çiçek fakat adı ne bilmiyorum :( |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar ben atlasa benzettim ama bir bakıverseniz. Ucunda da yeni filizlenmiş bir yaprakya var.
Eklenti 65786 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:14. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025