![]() |
Yaprak döken Manolya. Tam adını bilmiyorum.
|
Magnolia soulangeana bu.
|
İklimsiz,Limon Teşekkürler...;)
|
x=?
3 Eklenti(ler)
Bu bitkinin adı nedir ? Doğu karadeniz(samsun ,ordu, giresun) florasına ait olabilir mi?
Eklenti 40026 Eklenti 40027 Eklenti 40028 |
Alıntı:
|
Teşekkürler , herbaryum
|
Bu Gerçekten Meyve Mi ?
3 Eklenti(ler)
Merabalar arkadaşlar; gecenlerde bir mail geldi bir arkadaşımdan ve Nareepol tree yani kadın agacıymış ismi..Sizce bu mümkün mü yoksa fotomontaj mı...
|
Sayın sselvi2000,
Bu resimler internet şakası. |
Birinin oldukça boş vakti varmış ki oturup bunun fotomontajı ile uğraşmış.
Bunun erkek açanı da var mı acaba?:p |
1 Eklenti(ler)
Aşağıda tarif edilen ağacın ismine ihtiyacımız var. Umarım resim yeterli olur.
Maili gönderen kitabın yazarı: "Şu anda ingilizceye tercüme edilmekte olan "Kıbrıs'ta Osmanlı-Türk Eserleri" kitabımla ilgili olarak "Gülnasir"in Latince adını bulamıyoruz.Hatta çok eskiden Lefkoşa'da bolca bulunan bu ağaçı bile simdilerde bilen yok gibi.Güzel kokusu olan ve gül şeklinde küçük beyaz çiçekler açan Gülnasir'in Latince adını bilenlerin yardımına ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürlerimle" Eklenti 40077 |
Mehmet Salih bey, annemin bahçesinde bu bitkiden var ve sanırım ismini bilecek.
|
Arkadaşlar yine Trabzon'dan bir yüksek dağ bitkisi. Çiçekleri turuncu, tohumları dikenli, yapışkan, insanın giysisine yapışan türden bir bitki. Bilen var mıdır :)
http://www.agaclar.net/galeri/files/9880-1_329618.jpg |
Mrb
Cistus sp türü olabilir.
Alıntı:
|
Mrb
Alıntı:
|
Bir de bu bitki var, yaprakları koyu benekli olanı da var, fotoğrafını çektiğimde o benklerden yok, yaprakları beneklş olanlar çok estetik görünüyor, 30-40 cm boya ulaşabiliyor, uzun süre çiçekli kalıyor. Sulak alanlara yakın nemli yerleri daha çok seviyor. Yardımlarınız için teşekkür ederim, saygılar.
http://www.agaclar.net/galeri/files/9880-3.jpg |
Mehmet Salih Bey; üzgünüm ki günnasir'in latincesini bulamadım. Kıbrıs'ın ağaçları bitkilerinde de bir literatür taraması yaptım ancak orada da rastlayamadım. Bu arada isim gülnasir'mi? yoksa günnasir mi?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Yaptığım araştırma sonucu bu ağacın Rosa multiflora olabileceğini tahmin ediyorum. Umarım konu hakkında uzman arkadaşlardan bir görüş gelir. |
2 Eklenti(ler)
Hafta sonunda resmini çektiğim bu ağaç nedir? Çok güzel kokuyordu.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Teşekkürler wyzx.
|
Rica ederim.Kokusu çok güzeldir.
|
2 Eklenti(ler)
Bu bitkiyi 1-2 hafta önce kırlık bir alanda gördüm. İsmini çok merak ettim. Hatta yanında bir de çiçeği vardı,bakınız...
|
Alıntı:
|
Sn Sselvi2000 cevabınız için teşekkürler ama astragalusa netten baktım ama pek benzemiyor.
|
*** Sema hanım, Astragalus türkiyede bulunan en fazla türe sahip cinsidir. Çoğu bitkinin resmini nette bulmanız zor.
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar , bu bitkinin adı nedir acaba,ben aloe vera' ya benzettim fakat emin değilim.Sevgiler.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:47. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025